Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

query_string ile alakalı

Konu, 'PHP' kısmında Ap0kal1pt1ya tarafından paylaşıldı.

  1. Ap0kal1pt1ya

    Ap0kal1pt1ya Üye

    Kayıt:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    42
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    PHP:
    <?php


    $git 
    $_GET[''] ;
    $sorgulama $_SERVER['QUERY_STRING'];
    if (
    $git == $sorgulama
    {
        echo 
    'Evet bugünde programın sonuna geldik kah güldük kah ağladık ama nemi öğrendik
        bir hayat tecrubesi olarak query_string i öğrendik çocuklar..'
    ;
        
    }
    else 
    {   
        echo 
    "<br>" ;    
        echo 
    "<br>" ;
        echo 
    'olacak olacak dene';

    }
    ?>
    burda bi sorum varki bilen arkadaşlar vardır... script urlesini şöyle yaptığımız zaman : http://localhost/alperen/test.php?a
    yani get e değişken atadığımız zaman elseyi basıyor script,bize
    $_SERVER['QUERY_STRING'] ile get değişkenin aynı olmadığını söylüyor
    halbuki şurda gördüğüm cevapta benim kullanım gibi ? nasıl doğrusunu yapabilirim.?
     
  2. Turkoman

    Turkoman Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1,295
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Nereye?
    Öncelikle verdiğiniz sayfadan maalesef bir şey anlayamadım çünkü İngilizcem yetersiz.

    PHP:
    $git $_GET[''];
    $_GET ya da $_POST aslında içinde değer tutan dizidir. Yani ?a dizideki indextir. Eğer siz bu şekilde yazarsanız ?a=b burada b a'nın değeridir. Dizi olarak gösterecek olursak

    $get = array('a' =>'b') ya da

    $get[a] = b gibi

    Siz $git adlı değişkene boş bir dizi değeri atamış oluyorsunuz bu durumda size bir şey döndürmez kodlarınızı şöyle deneyin görmesi daha kolay olacaktır.

    PHP:
    <?php

    $git 
    $_GET[''];
    $sorgulama $_SERVER['QUERY_STRING'];
    echo 
    '$git => '.$git.'<br>$sorgulama => '.$sorgulama."<br>";
    print_r($HTTP_GET_VARS);
    /*
    if ($git == $sorgulama) 
    {
        echo 'Evet bugünde programın sonuna geldik kah güldük kah ağladık ama nemi öğrendik
        bir hayat tecrubesi olarak query_string i öğrendik çocuklar..';
        
    }
    else 
    {   
        echo "<br>" ;    
        echo "<br>" ;
        echo 'olacak olacak dene';

    }
    */
    ?>
     
  3. Ap0kal1pt1ya

    Ap0kal1pt1ya Üye

    Kayıt:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    42
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    benim asıl sormak istediğim şey
    PHP:
    $_SERVER['QUERY_STRING'];  
    ın kullanım şekliydi;aslında ben
    PHP:
    $_SERVER['QUERY_STRING']; 
    ı daha önce verdiğim linkten
    dosyanın url sindeki değişkenden sonra yazılan kısmı alan bi fonksiyon olarak anladım.. bunu kontrol etmek içinde ilk mesajdaki scripti yazmıştım.
     
  4. Turkoman

    Turkoman Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1,295
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Nereye?
  5. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    alperen $_GET ile bla=x gibi bir uzantıda x değerini alırsın. $_SERVER['QUERY_STRING']; ile bla=x i alırsın dogal olarak else şartını dondurecektir.birinle query string de ki atanmıs değişkeni alıyorsun.diğerinde query stringin tamamını,yani senin if şartında belirttigin

    $git==$sorgulama => x=(bla=x ) oluyor,bu durumda
     
  6. Ap0kal1pt1ya

    Ap0kal1pt1ya Üye

    Kayıt:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    42
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    tmm anladım kullanım şeklini,saol turkoman saol ali abi.