Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

PRogramlarımda Resim Kullanmak

Konu, 'C / C++' kısmında Akif Esad tarafından paylaşıldı.

  1. Akif Esad

    Akif Esad Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2017
    Mesajlar:
    10
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Konya
    Ben windows programlamaya yeni geçtim ve kaynak çok az takip ettiğim adam visual studio kullanıyor ben ise Dev C++ kullanıyorum. Resim eklemeye gelinceye kadar her şey çok güzel gidiyordu ama sonra resource.h diye birşey çıktı ben bunun Dev C++ için olanını indirdim ama MakeFİle açıldı ve şu hatayı verdi("32 K:\Akif Esad Tosun\projeler\yazılım projeleri\windows applications\windows uygulamalarım\kaynak ekleme\Makefile.win recipe for target 'Proje1_private.res' failed")resim eklemenin başka bir yolu daha var mı? Ya da resource.h la nasıl resim ekleyebilirim. Visual Studio önermeyi çünkü 2010 kurulum yöneticisini indirdim o baştan indirmiyor 2015 de ise indiriyor ama ne yazdıysam hata veriyor.
    bandicam 2017-02-11 17-18-24-450.jpg bandicam 2017-02-11 17-18-34-663.jpg bandicam 2017-02-11 17-18-44-441.jpg
     
  2. ali guner

    ali guner Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2017
    Mesajlar:
    189
    Beğenilen Mesajlar:
    31
    Şehir:
    istanbul
    windows program development üzerinde çalışacaksın ama visual studio kullanmayacaksın :)
    visual studio daki hatayı söyle ona yardımcı olalım.

    ayrıca microsoft un sitesinde ücretsiz sunulan visual studio 2015 community (professional ile eşdeğer buraya dikkat) yararlanabilirsin.

    Çok müthiş birşey ne işin var dev c++ ta :D

    Sevgiler, saygılar...
     
    Son düzenleme: 11 Şubat 2017
    dinlex bunu beğendi.
  3. dinlex

    dinlex Aktif Üye

    Kayıt:
    23 Aralık 2016
    Mesajlar:
    336
    Beğenilen Mesajlar:
    88
    Şehir:
    Hatay
    Katılıyorum Ali Bey'e, ben de C# öğrenmeye başladığım zaman Visual Studio ile başladım, hatta ondan başka program kullanılabileceği aklıma bile gelmedi. özellikle öğrenmeye yeni başlayanlar için. Dev C++ ilk defa duydum :) imkan varsa ve sorun olmayacaksa visual studioya geçmeni öneriyorum ben de, zaten nerdeyse gördüğüm tüm kaynaklarda onun üzerinden anlatıyorlar.
     
  4. Akif Esad

    Akif Esad Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2017
    Mesajlar:
    10
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Konya
    Saolun arkadaslar anlasilan zorunlu visual studio. Aslinda Dev gayet iyi bir derleyici ama kod agirlikli siz visual studio nun buton koy deyince koymasi ve daha az kodla daha cokis gormesi nedeni ile daha iyi oldugunu dusunuyorsunuz dogruda ama ginede Dev hatalari tespit etmekte (belki ben alistigimdan cok iyi) sorunun cozumunu bir sekilde buldum visual studio 201p kullanicagim tesekkurler
     
  5. ali guner

    ali guner Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2017
    Mesajlar:
    189
    Beğenilen Mesajlar:
    31
    Şehir:
    istanbul
    hayır .net kullanmıyorsan öyle button koy falan yok visual studio da. 10 sene win32 üzerinde çalıştım ham kodlar üzerinde. visual studio yu tek geçerim. sürükle bırak yok direkt kodlar ile pencere oluşturuluyordu ikonlar bile kodlar ile yerleştiriliyordu. directx üzerinde çalıştım 10 yıl.

    .net ve visual studionun hazır sunduğu pencere şablonu yok, bir pencere oluşturmak 150 satır kod yazman demekti. hatta pencere refresh dahi (reDraw) programcı yapacak.

    hata ayıklama konusunda da visual studio çok iyidir. bak şimdi 5 senedir mac kullanıyorum, xcode da birçok kötü taraf var. misal bazen watch bile çalışmıyor. çok gıcık birşey.

    visual studio gibi olamaz. adamlar gayet iyi yapmışlar.