Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Popup'a Çalışma anında ekleme #KAYNAK#

Konu, 'Pascal / Delphi / Delphi.NET' kısmında hmustak tarafından paylaşıldı.

  1. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    Programlama dili : DEPLPHİ
    Burda örenk olması için buttonun OnClick olayına bağladım. Siz istediğiniz noktaya bağlayabilirsiniz :)

    hmustak@ceviz.net



    type
    TForm1 = class(TForm)
    PopupMenu1: TPopupMenu;
    Button1: TButton;
    procedure Button1Click(Sender: TObject);
    private
    procedure MenuItemClick(Sender: TObject);
    public
    { Public declarations }
    end;

    var
    Form1: TForm1;

    implementation

    {$R *.DFM}

    procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
    var MenuItem: TMenuItem;
    begin
    MenuItem := TMenuItem.Create(PopupMenu1);
    MenuItem.Caption := 'C:\programlar\deneme.exe';
    MenuItem.OnClick := MenuItemClick;
    PopupMenu1.Items.Add(MenuItem);

    end;

    procedure TForm1.MenuItemClick(Sender: TObject);
    var MenuCaption: string;
    begin
    MenuCaption := TMenuItem(Sender).Caption;
    WinExec(PChar(MenuCaption), SW_SHOWNORMAL);
    end;


    Kolay Gelsin...
     
  2. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    Menuyu Kodla göstermek içinde bunu yazmanız yeterlidir...


    PopupMenu1.Popup(Form1.Left+60,Form1.Top+140);
     
  3. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    uygulama içerisindeki düzen menüsünü
    kullanıcı sağ tıkladığında Popup menü şeklinde gösterebilirsiniz.
    bunun içinse ;


    procedure TForm1.FormMouseUp(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
    Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
    var
    pt: TPoint;
    begin
    if Button = mbRight then
    begin
    GetCursorPos(pt);
    TrackPopupMenu(Dosya1.Handle, TPM_LEFTBUTTON or TPM_LEFTALIGN,
    pt.X, pt.Y, 0, Handle, nil);
    end;
    end;
     
  4. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    Bazen editlere sadece sayı girersiniz ve üzerinde Copy/Paste yapılmasını istemezsiniz. (tamamen paronaya meselesidir bu...)
    BU popup menuyükaldırmak için eğer sizde bu şekilde bir uğraşı verirseniz, şu kodu yazmanız yeterlidir...

    procedure TAnaForm.Edit1ContextPopup(Sender: TObject; MousePos: TPoint;
    var Handled: Boolean);
    begin
    Abort;
    end;
     
  5. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    BU iyibir Delphi/Popup arşivi oldu sanırım.

    :)

    :cool:
     
  6. ee++

    ee++ Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,122
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Bu forumun Delphi bölümü yok mu kardeşim :)
     
  7. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    Nasıl yani
    :D
     
  8. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    @ersin
    bi bakıyodum neler yazmışız daha önce diye, walla koptum , senden de kaçmamış (yine) birşey :D:D
    :super:
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 31 Ocak 2003
  9. cancana41

    cancana41 Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    60
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Caption da hata

    Merhabalar,
    gerçekten çok güsel bir başlık olmuş,emeğinize sağlık çok teşekkürler.
    bir konuda soru sormak istiyorum müsadenizle,
    bu fonksiyonla popup menudeki captionu alınca ilk harf altı çizili olarak geliyor,ve bunu sql içerisinde kullandığımda ise hata almaktayım.

    bu durumu nasıl aşabilirim ? fikirlerinizi rica ediyorum :)

    iyi günler
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Kasım 2008
  10. cancana41

    cancana41 Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    60
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    merhaba,

    aldığım caption un içerisinden & işaretini silerek sorunu giderdim :)