Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

...:PHP Sorusu:...

Konu, 'PHP' kısmında RakyoL tarafından paylaşıldı.

  1. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    Merhaba

    Php de sayfa hazırlıyorum. Php ye yeni başladım belli bi yere geliyorum ve takılıyorum bu esnada yardıma ihtiyacım oluyor php ile ilgili forum arıyorum burayı da bi deniyelim bakalım...

    KONU:
    hazırladığım php sayfada diyelim bir mp3 listem var mp3lerin download edince download sayısının 1 artmasını istiyorum kısaca linke tıklayınca download sayısı 1 artacak
    nasıl yapabilirim??

    iyi çalışmalar!: :confused:
     
  2. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ya text dosyaları yada (my)sql kullanman gerek. hangi yöntemle yapacağını söyle ona göre cevap verelim.
     
  3. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    MySQL

    database yerleştirdim linkleri felan bir de tiklama diye bi bölüm yaptım şimdi hepsi 0 her tıklanışta 1 artmasını nasıl yapabilirim..
     
  4. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sanırım aynen bizim font sayfalarındaki gibi bir olay istiyorsun rakyol değilmi bir bak istersen?
     
  5. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    -®-

    ya hani yazar ya şu mp3 ü şukadar kişi download etmiştir gibi...

    eğer online iseniz 52496664 beni listenize ekleyin isterseniz dha kolay anlaşırız
     
  6. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <?php
    mysql_connect
    ("localhost""root") or die ("veri tabanına bağlantı sağlanamadı");
    mysql_select_db("veritabanı_adı") or die ("veri tabanı açılamıyor");
    $sorgu=mysql_query("SELECT tiklama FROM tablo_adı")
    $veri=@mysql_result($sorgu0"tiklama");
    $veri++;
    echo 
    "Bu MP3 $veri kez tıklanmış.";
    $yeni="UPDATE tablo_adi SET tiklama='$veri'";
    ?>
    NOT:Bende PHP'de yeniyim. Kodlamada hata olabilir.
     
  7. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0

    Yalanını yiyim :D
     
  8. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    abi biliyon yani en fazla 1-1.5 ay olmuştur başlayalı. yeni sınıfına girerim heralde :)
     
  9. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    neyse arkadaşlar ben de 5 günden beri kasıyorum aslında hiç bir şey zor değil bilen biri anlatsa olayı bana hemen kaparım ama bilmediğim şeyi nasıl yaparım neyse ben denicem sizin verdiğiniz kodu eğer olmazssa doğrusunu birisinden öğrenip size yansıtıcam ayrıca ilginiz için teşekkür ederim :cool:
     
  10. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    yardımcı olur umarım
     
  11. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    aslında daha şimdiden bir hata gördüm ama neyse önemsiz aslında öneml yani yerine ve adamına göre :)))


    mysql_connect("localhost", "root") or die ("veri tabanına bağlantı sağlanamadı");

    bi kere bunun başında @ olması lazım sora mysql_connect("localhost", "root") şurası eksik kalmış
    mysql_connect("localhost", "root", "şifre") diye tamamlarsak oLur :))

    ha siteyi bitirince url yi veririm bakalım kaç vereceksiniz :)) eserime kusurlarım olursa affedersin artık eh 1 haftada edinilmiş bilgilerle yapılacak..
     
  12. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    :) sana dadee mantığını anlatayım...

    php_manualin den sen kendin bakı ver.
    PHP:
       require 'connection.inc.php';
       
    $query mysql_query('Select * from mp3 where id ='$_POST['id']);
    $row mysql_fetch_array($query);
       
    $query2 mysql_query('Update mp3 Set download = '.$row['id']+1.' where id = '.$id);
       require 
    'cclose.inc.php'
    kodu direkt burada yazdım hata varsa uğraş düzelt. En azından öğrenirsin. Benden sana bir tavisye nereden alırsan al bir kodu her zaman için incele mantığını anla tekrar yaz... Böylece öğrenmiş olursun. Hadin bys. Eğer mantığını anladıysan geliştir buraya geri döndür.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Eylül 2002
  13. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    Sorun Çözüldü

    ....arkadaşlar sorun çözülmüştür....

    yardım isteyenlere yardım edebilirim hiç kasmadan bilgi paylaşımmı sınırsız olmalı...!!!