Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

PHP include

Konu, 'PHP' kısmında Sahin tarafından paylaşıldı.

  1. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>Sahin</TITLE>
    </HEAD>
    <BODY text=#2a394c leftMargin=0 topMargin=0>

    <DIV align=center>
    <CENTER>
      <TABLE height=329 border=0>
        <TBODY>
          <TR> 
            <TD width=748 height=100>
    <IMG height=111 src="images/logobanner.jpg" 
          width=760 border=0></TD>
          </TR>
          <TR> 
            <TD width=748 height=229> 
    <TABLE width=760 height=229 border=0 cellPadding=0
     cellSpacing=0 background="images/background.gif">
                <TBODY>
                  <TR> 
                    <TD style="PADDING-LEFT: 3px" 
    vAlign=top width=190 height=229> 
                    <?php include ("lmenu.php"); ?></TD>
                    <TD vAlign=top width=1 height=229></TD>
                    <TD vAlign=top width=110 height=229> 
    <div align="left"><br>
                        <BR>
                        <BR>
                        <br>
                        <img src="images/kamera.jpg" 
    width="93" height="132"> 
                        <BR>
                      </div>
                      <ENTER>
                        <p>&nbsp;</p>
                        <p align="left">&nbsp;</p>
                      </CENTER>
                      </TD><CENTER>
                    <TD vAlign=top width=6 height=229></TD>
                    <TD vAlign=top width=404 height=229><p><BR>
                      <?php include ("degisken.php"); ?>
                      </TD>
                    <TD vAlign=top width=24 
      height=229></TD>
                  </TR>
                </TBODY>
              </TABLE></TD>
          </TR>
        </TBODY>
      </TABLE>
    <table width="760" height="50" border="0" 
    background="images/underbars.jpg">
        <tr>
          <td>&nbsp;</td>
        </tr>
      </table>
      <br>
    </DIV>
    </BODY>
    </HTML>

    Yukardaki kodda <?php include ("degisken.php"); ?> yerine sürekli yeni degisken sayfalar gelecek ve sayfanın bodysini oluşturacak bu değişkenler.

    Yapmak istedigim tek bir sayfa hazırlayıp bu değişkenleri include etmek. Ama sadece sol menudeki linklere tıkladığımda kendi kendine olsun istiyorum, ayrı ayrı sayfalar hazırlamadan. Nasıl yaparım?
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Selamlar abi
    index.php nin içinde sürekli degisken.php yi include ederek ve degisken.php içinde şu kodları barındırarak oalyı çözebilirsin.

    Mesela menünde linklerin şöyle olsun
    index.php?k=1
    index.php?k=2
    ...
    degisken.php
    PHP:
    <?php
       
    switch ($_GET["k"]){
               case 
    "1" : include ("1.php");break;
               case 
    "2" : include ("2.php");break;
               ...
               default : 
                              
    //yani paramtere yok ana sayfayı göster
                           
    include ("anasayfa.php");

       }
    ?>
    İşini görür sanırım
     
  3. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şimdi bunu deneyeceğim kardeş ama neden sürekli degisken.php içine include edeyim? index.php ye bir kere etsem olmaz mı?
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    degisken.php yi sen söyledin diye yazdım,elbette ki gerek yok,doğrudan index.php içinde halledebilirsin.
     
  5. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    :super: teşekkürler kardeş. akşam deneyeceğim büyük ihtimalle işimi görür while denedim ama bir yerlerde karıştırdım aynı olayı :p
     
  6. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <?
    if(
    $sayfa=="main" && $git=="02"){
    include (
    "artik.php");
    }
    elseif(
    $sayfa=="main" && $git=="03"){
    include (
    "inf.php");
    }
    else {
    include (
    "main.php");
    }
    ?>
    Yukardaki if ilede senin verdiğin kodlada bir türlü sayfaları include edemedim Mustafa, sorunuda anlamadım kafam karıştı iyice. Hayret bir olay bir yerde birşey atlıyorum ama ne? Sayfa hiç açılmıyor, adres çubuğunda adres yazıyor ama sayfa bulunamıyor hatası geliyor.
     
  7. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    pardon pardon iki kodda çalışıyormuş kardeş sadece olmayan bir sayfaya çağırıyormuşum dalgınlık işte :p
     
  8. saryon

    saryon Yeni Üye

    Kayıt:
    3 Haziran 2010
    Mesajlar:
    24
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

    <head>
    <title></title>
    </head>

    <body>
    <?php
    switch ($_GET["k"]){
    case "1" : include ("1.txt");break;
    case "2" : include ("2.txt");break;

    default :
    //yani paramtere yok ana sayfayı göster
    }
    ?>
    <body>
    <div>
    <a href="index.php?k=1" >1 Numara</a>
    <a href="index.php?k=2" >2 Numara</a>
    </div>
    </body>

    </html>

    http://127.0.0.1/menu1/index.php tıklayınca
    Selam yukardaki kod neden aşağıdaki hatayı verir arkadaşlar sizce ?

    Notice
    : Undefined index: k in C:\wamp\www\menu1\index.php on line 12

    Eksik birşeymi yaptım acaba ??