Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Php ile yapılabilir mi?

Konu, 'PHP' kısmında tnt77 tarafından paylaşıldı.

  1. tnt77

    tnt77 Üye

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Değerli Arkadaşlar;
    Kafamda şu şekilde bir düşünce canlandı ama olabilirliği konusunda tereddüde düştüğüm için paylaşmak istedim.

    Tarayıcıdan taranmış bir soru testi olduğunu düşünün. Acaba php kullanılarak bu testin üzerindeki birden fazla sıralanmış olan sorular alınarak tek tek resim halinde kaydedilebilirmi.

    Yada bildiğiniz bunu yapabilecek bir alternatif yol varmı.

    Şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla..
     
  2. Typhon

    Typhon Üye

    Kayıt:
    10 Nisan 2009
    Mesajlar:
    145
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba,
    Php bir web programlama dilidir, bu nedenle bunu yapacak kabiliyeti malesef yoktur.
     
  3. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    OCR tekniğiyle heralde okuyada bilirsiniz hatta. Ayrıca gd ye hakim olmanız gerek. Bu dedikleriniz yapılabilir evet.
     
  4. sdemirkeser

    sdemirkeser Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2,320
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sistem otonom yapacaksa bir firin ekmek yemek gerek. gd ile klasik görüntü işleme fonksiyonları yok bir ipp de olabilecegi gibi. ama tüm temel işlevleri tek tek kod yazip oluşturmak lazim. tabi bunun ne kadar performansli olacagi da ayri bir tartışma konusu. tarama işlemini php yapamayacagi için twain kaynaktan daha çok bu tarz işler masaüstü yazilim la yapilir
     
  5. tnt77

    tnt77 Üye

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    OCR tekniğini biraz açabilirmisiniz. Yani bunu C# ile yapabilen birini tanımıştım bir ara gerçi o yazdığı program ile bu sitelerdeki güvenlik kodlarını okutuyordu şu karışık kuruşuk sayı ve yazıları.Sonuçta C# ta bir programlama dili onda yapılabiliyorsa php de de yapılabilirmi diye düşünmüştüm.

    Tarama işlemi yapmayacak şöle anlatmaya çalışayım.Zaten hazır taranmış pdf formatında yada jpeg formatında dosya olduğunu düşünün.
     
  6. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
  7. tnt77

    tnt77 Üye

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Değerli Üstadım;
    Verdiğiniz linkleri inceledim.Resimdeki karekteri okuyor.Sanırım ben tam anlatamadım.
    Demek istediğim şuydu bir a4 kağıdı boyutundaki soru testi kağıdını tarayıcıdan taradığımı ve jpg yada pdf formatına getirdiğimi düşünün.Yapmak istediğim bu dosya içerisinde 1 den fazla soru var 2 sütün halinde aşağıya doğru sorular var.Ancak sorular arasında boşluklar bulunmakta acaba diyorum bu dosyayı okutup boşluklarını buldurup soruları keseler bu dosyadan ayıra bilirmiyim.Malum tek tek yapmak çok zaman alacak bir işlem:)
     
  8. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    Yaparsın soru aralıkları eşit ise ama çooooooooook uğraştırır ve verim alamazsın ama yapamazsın da demiyorum bunun için php nin gd kütüphanelerini incelemesin...
     
  9. cpt.131

    cpt.131 Üye

    Kayıt:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    191
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    9/A
    3 santim kare boşsa bir köşe oluştur gibi bi işlem yapılabilirmi gd ile ?
     
  10. Pwm

    Pwm Aktif Üye

    Kayıt:
    10 Kasım 2007
    Mesajlar:
    329
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    gd ile istediğin pixel in kordinatını alabilirsin. Eğer kayda değer bir büyüklükte dikdörtgen şeklinde beyaz ve beyaza yakın pixeller varsa orda boşluk olduğunu anlayabilirsin. Daha sonra kesme işlemi yaparsın. Biraz uğraşman lazım.
     
  11. sdemirkeser

    sdemirkeser Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2,320
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    piksel doldurmak sureti ile yapabilirsiniz. ama bu tarz işlerde ilk başta eşikleme yapilir. Yani gray scale e dönüştürülür resim. şahsen görüntü işleme bilmeme ragmen php ile bu tarz işlere o kadar detayli kasmazdim. :)
     
  12. tnt77

    tnt77 Üye

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Değerli Arakadaşlar;
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. "gd ile istediğin pixel in kordinatını alabilirsin"
    bu cümle biraz bana heves verdi çünkü test kağıdında sorular arasında beyaz boşluklar var.Bu yazmış olduğunuz konu hakkında basit uygulamaları nereden bulabilirim incelemek için.Teşekkürler.
     
  13. cpt.131

    cpt.131 Üye

    Kayıt:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    191
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    9/A
    ilk önce bütün sayfaları tam ortadan dikey bir kesim yaptır bence.Kolaylık açısından.

    http://www.resimbank.org/thumb-2455_4B22D1BF.jpg

    gibi kağıt varsa o yeşillerin aynı yerde olmasına uğraşmassın.

    Sonra genişlik alırsın ve soldan sağa doğru beyaz ararsın.Eğer hepsi beyaz ise ordan kesim yaparsın.eğer hepsi beyaz değil ise bir alt satıra iner ordan tarama yapar.kordinatları belli olur yani 40,0 dan 40,30 gibi.

    kolay gelsn.
     
  14. merakli

    merakli Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2,004
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Bunu bir program ile yaparım dersen bu konuda (OCR) başı çeken programı FineReader i şiddetle tavsiye ederim.
    Word türü yazılarda neredeyse 100% e varan bir başarı sağlıyor.
    Tara ya da resim-pdf halinde mevcut ise programdan o dosyayı çağır sadece o resimleri crop tarzı bir araçla çerceve içine al ve scan de okadar....

    Türkçe desteği de var.
    El yazısınıda tanıtıp kütüphaneni oluşturarak el yazısınıda okutma şansın var.
    warezde en çok paylaşılan programlardan biri olduğunu düşünüyorum.

    url:

    http://www.finereader.gen.tr/abbyy_finereader_10_professional.php
    http://www.abbyy.com/


    son olarak anlattığın işlemi photoshop ile bir action yapıp tek tıklama ile yapmakta oldukça basittir. (Resim formatında istersen..)
     
  15. sdemirkeser

    sdemirkeser Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2,320
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    http://www.php.net/manual/en/function.imagecolorat.php
    fonksiyonu ile resmin pikselinin değerini okuyabilirsiniz. binary resim ise zaten direk 0 yada bir dönderir. Yalniz rgb ise üç skala için ayri işlem yapmaniz yada gri tona (gray scale) çevirmeniz gerekir.

    Örnek resmi görebilme şansımız var mı?
     
  16. tnt77

    tnt77 Üye

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    İlginize teşekkür ederim.Şuan iş yerindeyim eve gider gitmez bir resim yüklicem. :)
     
  17. tnt77

    tnt77 Üye

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Değerli Arakadaşlar;
    Soru test resmini koyuyorum işte üzerinde çalışmak istediğim resimler böyle..

    [​IMG]
     
  18. sdemirkeser

    sdemirkeser Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2,320
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bunlari metne çevirmeniz gerekiyorsa boş yere php ile uğraşmayın. 300 dpi çözünürlükte tarayip fine reader kullanin
     
  19. Scientius

    Scientius Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    581
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci; ancak PHP de olacak diyebiliriz...
    Şehir:
    tinç
    Bunları metne çevirmek PHP ile mümkündür fakat adı üstünede, web betik dili, aynı şekilde programlanmış programlar daha kullanıcı yakını olacaktır. Veya;
    -Imagecolorat ile çekilen yerleri tarayıcıdan geçirmek
    -JavaS ile aynı işlem
    -Piksellik metinler.
    Kısacası karın ağrısı...
    ___
    Sorunu yanlış anladı isem özür dilerim.
     
  20. tnt77

    tnt77 Üye

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Değerli Arkadaşlar;
    Niyetim metne çevirmek değil, niyetim bu resim dosyasındak soruları otomatik kestirip tek tek kaydetmek, bunu elle yapmak ta var ama sayfalarca soru kesmek zaman alır bunu php ile otomatik soruları içinden kesip alabilirmiyim.Sorun ve soru bu..