Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

PHP ile Uplad

Konu, 'PHP' kısmında Sahin tarafından paylaşıldı.

  1. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    mkarabulut'tan http://www.ceviz.net/php010.php?p=001

    Bu konuyu hep merak etmiştim zaten. Peki bunu sitedeki mail formunda kullanmak mümkünmü kardeş? Yani mailform kullanılırken attach eklemek bu metodla?
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Evet mümkün...

    aslına bakılırsa dün gece yazıyı hazırlarken, yazıyı 2 bölüm olarak tasarladım kafamda
    1.bölümde upload'u
    2.bölümde mail fonkisyonu ve konuyla ilgili olduğu için mail'e attach etmeyi anlatacaktım.

    Ama vakit yetersizliğinden konuyu bu kadar hazırlayabildim,sanırım bundan sonraki yazının konusu belli olmuş oldu :)

    Şimdlik upload'ı konuşalım, onu ayrı bir yazı konusu yapalım mı ?
     
  3. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ok :D

    Şu yazıyı bir sindireyim ben önce ;)
     
  4. hilmi

    hilmi Üye

    Kayıt:
    7 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Şehir:
    Ankara
    Sahin Uplad değil upload :D sanırım klavyen bozuk :D

    mkarabulut eline sağlık sayende sonunda php ile upload yapmayıda öğrendik :)

    Sahin şaka ha kızma ok :)
     
  5. Düzgün

    Düzgün Üye

    Kayıt:
    29 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    206
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Mustafa'nın yazılarının hepsi çok güzel
    Teşekkürler Mustafa...
    :super:
     
  6. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Selamlar...

    Beyler çok teşekkürler,iltifatlarınıza mazhar olabilmek çok güzel.
    Genede bu upload ile ilgili konuşacak bi şeyler vardır heralde, mesela benim çıkamadığım noktalar vardı önceden :
    PHP ile upload edilen dosya server'da

    'rw-------' şeklinde perm ediliyor. Bunun anlamı şu FTP ile upload edilen dosyayı alamayabilirsiniz. Çünkü FTP kullanıcısının yetkisi yetmeyebilir. Daha da ilginç yaşadığım bir olay, aynı dosyaya bazen artık PHP ile de erişemeyebiliyorsunuz :)

    Yapmak istediğiniz şey chmod() ile dosyanın izinlerini 777 şeklinde olabilir ama 'safe_mode' özelliği açıksa - ki artık genelde hosting firmalarında açık oluyor - bu ve buna benzer bazı fonkisyonlar disable oluyor, mesela exec,passthru gibi.

    Deneyeceğiniz şeylerden biriside umask() olabilir ama ben umask() fonksiyonunda işe yaradığını görmedim. PHP.net dokumantasyon sayfasının umask ile ilgili bölümünde 'user contributed notes' yani ziyaretçilerin girdiği yorumlar bölümünde yanlış hatırlamıyorsam doğrudan PHP yazarlarından birisi herkesin erişebileceği bir dosya/klasör oluşturma işi için
    umask(0) şeklinde kullanılmalıdır diyor
    <?
    $old_mask = umask(0);
    move_uploaded_file(...);
    umask($old_mask);
    ?>

    ama işe yaramadı, fikri olan ?
     
  7. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    merhabalar
    teşekürler mkarabulut çok güzel bir yazı kalite kokuyor
    fonksiyonlar biraz kafamı karıştırdı ama alt alta yazmaktanda sıkıldım

    bencede maile attach güzel bir konu olur

    sevgıyle
     
  8. Nur

    Nur Yeni Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2004
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ııı .. sahin in verdiği link calişmior.. normallidir cok eski zamanli.. peki o yazilar site içinde baska yerlerde var mi? (86.sayfadan geriye dogru her postu okuyorum da) : )
     
  9. euler

    euler Daimi Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2004
    Mesajlar:
    1,157
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    /home/euler
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Kasım 2004
  10. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    PHP bolumunde yaklasık 14 "ın post oldugunun umarım farkındasındır?
     
  11. xander

    xander Daimi Üye

    Kayıt:
    21 Şubat 2004
    Mesajlar:
    816
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    bursa
    2 saat geçtikten sonra insan anlıyor. :p farkına varacaktır.
     
Benzer Konular
Yüklüyor...