Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

PHP de tarih sorunları

Konu, 'PHP' kısmında farukcalikusu tarafından paylaşıldı.

  1. farukcalikusu

    farukcalikusu Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar php de taihle ilgili sorunlar var.
    Size bir örnek
    veritabanından gelen tarihim 25.11.2001 görüntüde ise 25 Kas 2001

    şeklinde; bunla ilgili birde değişik fromatlarda tarihleri nasıl yazabilirim.

    Teşekkürler...
     
  2. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    php manual sana yardımcı olucaktır.

    www.php.net

    ten online olaraktan bakabilir veya istersen manual dosyasını download edebilirsin.
     
  3. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Balık tutmayı öğrenmek iyidir :)
     
  4. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    ehuehuehue :D
     
  5. farukcalikusu

    farukcalikusu Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    hocam şu konuyu biraz daha açsan ben dedğin yerlere baktım ama pek bir şek kavrıyamadım doğrusu
     
  6. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
  7. farukcalikusu

    farukcalikusu Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    biz bu işlere daha yeni başladık o yüzden heen anlamıyoruz işte naparsın :(
     
  8. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Buralarda biyerlerde php manual i olacaktı türkçe ama sen bana genişçe eklenti alabilecek bir adres yolla mesaj ile sana yollayayım
     
  9. farukcalikusu

    farukcalikusu Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    katkılarından dolayı teşekkür ederim e-mail adreslerim

    farukcalikusu@mynet.com
    poyraz23@hotmail.com

    istediğin kadar kaynak gönderebilirsin. mümkünse :))

    hı aklıma gelmişken session nesnesinin kullanabilmek için illaki apache nin kurulu olmasımı gerekli. bende Apache kurulu değil
    session nesnesini kullanamıyorum. Kaydediyor fakat kayıtlı değişkeni okumuyor.
     
  10. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    İlla apache gerekmiyor...

    Bi ayar sorunu olablir, php.ini yi kontrol et...
    E klasik olacak ama kodlarını kontrol et :)
     
  11. farukcalikusu

    farukcalikusu Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    şöyleki ;

    $x="Faruk Çalıkuşu";
    session_start();
    session_registrey('x');

    diyorum. Diğer sayfaya geçtiğimde ise


    session_start();
    echo $x;

    diyorum. bu durumda sayfada

    Faruk Çalıkuşu

    yazması gerekiyor. :))) bana göre tabii) ;
    Ama işte yazmıyor. Bana şöyle bir mesaj veriyor


    undefined varible : X .....

    şeklinde devam ediyor. sonra ben C:\PHP dizinine bakıyorum
    sessiondata isimli bir dizin var oraya bir dosya oluşturulmuş.
    İçine bakıyorum benim tanımladığım değişken var. Yani kayıt
    yapabiliyorum ama kayıtlı olanı okuyamıyorum.....
     
  12. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    register_globals ile ilgili bi sorun..
    php.ini den bu ayarı On şeklinde ayarla ama daha da iyisi
    $_SESSION,$_GET gibi öntanımlı değişkenleri kullanmaya alış...

    Kolay gelsin
     
  13. farukcalikusu

    farukcalikusu Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar ben bu sessin olayını hala çözemedim söylediğiniz ayarlamaları yaptım. Ama hala kaydettiğim sessin değişkenini okuyamıyorum.
     
  14. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    Baslangic sayfani
    session_start();
    ile baslatip daha sonra
    $x="Faruk Çalıkuşu";
    session_register("x");
    şeklinde kaydet
    diger sayfada
    session_start();
    echo $x ;
    ile değeri görmen
    gerekir.Server olarak ne kullaniyorsun( PWS,IIS, Apache,Xitami vs..)
    Php ini dosyasinda ;
    register_globals=0n; oldugundan
    ve session ayarlarinin doğruluğundan eminmisin.
     
  15. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Turok +1..

    Yalnız bir şeye dikkat çekmek isterim, register_globals değerini evdeki bilgisayarınızda php.ini den değiştirebilirsiniz ama hosting hizmeti aldığınz sunucuda muhtemelen php.ini ye erişim imkanınız olmayacaktır..

    Onun için en sağlam yol oturum değişkenlerine $_SESSION veya $HTTP_SESSION_VARS ile erişmektir..

    Ufak bi dip not php nin ilk 4 versiyonlarından itibaren desteklenen $HTTP_SESSION_VARS artık yerini $_SESSION değişkenine bıraktı. Ve php dokumantasyonunda artık $HTTP_SESSION_VARS için hala destekleniyor fakat 'deprecated' olarak tanımlanıyor. Bunun anlamı şu artık php ciler $_SESSION değişkenine geçilmesi gerektiğini tavsiye ediyorlar.

    Zaten bir özellik deprecated ise onu bir süre sonra düzgün kullanamayabilirsiniz anlamı vardır. Mesela
    Kod:
    mysql_db_query()
    fonksiyonu deprecated bir fonksiyondur. Artık bu fonksiyonu kullanıyor iseniz ekrana bir notice çıkacaktır. Yani bu fonksiyonu hata veya uyarı almadan kullanmanın yolu ya notice leri ekrana yazdırmayı iptal etmek veya bu komutun başına @ operatoru getirmektir..

    Herneyse.. Deprecated fonksiyonları kullanmayı terketmek en iyi yoldur...

    Kolay gelsin
     
  16. farukcalikusu

    farukcalikusu Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bu sorunlar local makinada oluyor. hosting hizmeti aldığımız yerde bir sorun yok bu örneği siteye atıyorum arada sorunsuz olarak çalışıyor.
    Local olarak kullandığım işyerindeki ve evimdeki bilgisayarda sunucu görevini IIS kullanıyorum.
    registe_globals'a gelince o aynen "register_globals = On" şeklinde,
    IIS bu olayı desteklemez dediler apache kurman lazım onuda kurdum ama yine olmadı. Ben zannediyorsam session ayarlarıyla ilgili bir sorun var.
    PHP.İNİ deki sessionla alakalı ayarlarım aynen aşağıdaki gibi.

    ****************************

    [Session]

    session.save_handler = files
    session.save_path = C:\PHP\sessiondata ; argument

    passed to save_handler
    session.use_cookies = 1
    session.name = PHPSESSID
    session.auto_start = 0
    session.cookie_lifetime = 0
    session.cookie_path = /
    session.cookie_domain =
    session.serialize_handler = php
    session.gc_probability = 1
    session.gc_maxlifetime = 1440
    session.referer_check =
    session.entropy_length = 0
    session.entropy_file =
    ;session.entropy_length = 16
    ;session.entropy_file = /dev/urandom
    session.cache_limiter = nocache
    session.cache_expire = 180
    session.use_trans_sid = 0
    url_rewriter.tags ="a=href,area=href,frame=src,input=src,form=fakeentry"

    **********************
     
  17. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Peki session değişkenlerine $HTTP_SESSION_VARS veya $_SESSION kullanarak erişebildin mi ? Denedin mi hiç ?
     
  18. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    mkarabulut un söylediği gibi ;
    echo $HTTP_SESSION_VARS["x"]; //yada
    echo $SESSION_["x"]; //
    seklinde register globals=off oldugu durumdada
    degerlere ulasabilirsin.register globalsin on olduğunu
    belirtmissin ama belirtigin sorun %90 ihtimalle register globalsin kapalı olmasından kaynaklaniyor.Ayrica yeni php paketleri birçok özellik off olarak geliyor.
    register globalsin acik mi kapalimi oldugunu su sekildede anlayabilirsin:
    <?
    echo $x;
    ?>
    icerigi yukarda olan x.php sayfasina , x.php?x=Faruk
    seklinde linkden tikladiğinda sayfada Faruk yazisini göremiyorsan register globals kapali demektir.
    mkarabulut un belirtigi gibi serverda php.ini ye müdahale edemeyiz ama
    <? echo Phpinfo(); ?> dosyasi ile bizi ilgilendiren bütün ayarlari gözden gecirip gerektiginde serverda gerekli ayarlamalari yaptirtabiliriz sanirim.Türkiyedeki maalesef pekçok hosting firması
    gerekli destegi vermekte yetersiz kaliyor.Bu arada IE 6.0 versiyonunda pek çok hatalar var.sayfayi refresh yaptigimda bomboş sayfa geliyor.kaynaga baktigimda herşey yerinde ama.PHp MyAdmin explorerla kullanamiyorum.Değişik pclerde deneme yaptim ama çoğunda bu hatayla karşılaştım .Bu sorunla ilgili bilginiz varmı?
     
  19. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Aynı sorunu bende yaşadım bi ara..
    Sebebini bilmiyorum ben sorunu IE5 de yaşamıştım hatta..
    Şu an bilgisyarımda IE 6 var düzgün çalışıyor, işyerindeki bi bilgisayarda IE 5 var hep bu hatayı veriyor.. Sitelerin içerikleri yok..

    Birileri söylese de öğrensek..
     
  20. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    İşyerinde Php myadminde headerdeki xml ve css ayarlarini kaldirdigimda sorun düzelmisti ama su an neleri kaldırdiğimi hatirlayamadigim için netscape 7.0 la çalismak zorunda kaldim (ama ondada authentication da hata veriyor).
    celeron bilgisayarda bu hatayi yapmadi.Şu an (mmm166) antika bir makina kullaniyorum onda var bu sorun .Pentium 2 makinadada bu sorun yoktu.
    windows sitelerini kariştirdim biraz ama bir şey bulamadim.
    İnsallah birileri yardımcı olur.