Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

php de include

Konu, 'PHP' kısmında ab tarafından paylaşıldı.

  1. ab

    ab Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    343
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Oğrenci
    Şehir:
    İstanbul
    selam arkadaslar benim bir tablo icerisen bir html kodu include etmem gerekiyor. bu nedenle include un nasıl calistigini merak ediyorum php icene html vb kodu nasıl include ederiz.:(
     
  2. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    PHP:
    require 'string';
    PHP:
    include 'string';
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Kasım 2002
  3. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Laf include ve require'dan açılmışken, geçen manual'da gördüğüm bir detayı aktarayım...

    include veya require'yı herhangi bir şart kontrol ettikten sonra ekleyecekseniz , mesela
    Kod:
    if (session_is_registered('user'))
         include ('user.php');
    
    şeklinde ki bir kodlama yaparken, if veya while veya herhangi bir şart,kontrol,döngü ifadesinin içine yazarken süslü parantezlerin kullanılmasını öneriyor, yani doğrusu
    Kod:
    if (session_is_registered('user')) {
         include ('user.php');
    }
    
    şeklinde diyor.

    Kolay gelsin.
     
  4. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yapma ya ben direk ekliyorum oluyor :p

    PHP:
    <?php include ("falanfilan.inc"); ?>
    kullanınca bir mahsurumu varmış?
     
  5. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Sadece include herhangi bir şart veya döngü bloğu içinde yapılacaksa {} kullanmak daha iyi demek istemiştim...
     
  6. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    :D walla ben açıkcası include kullanmıyorum require kullanıyorum çünkü require bir hata olduğu zaman fatal veriyor ve bütün sayfayı durduruyor. O yüzden işime geliyor.


    Şunu biraz açayayayım. Ben aslında :D insanlara. :D
    PHP:
    if ($x=1)
    dediğiniz zaman bütün bir kodu kapsar.
    PHP:
    if ($x=1) { 
    dediğinizde ise sadece {} İçerisindeki alanı. Ayrıca if else si sevmiyor iseniz. switch i de kullanabilirsiniz. BKZ manual.

    require include arasında ki farklar bunnar başka bir farkı yok. Zaten isimlerinden de anlayabilirsiniz. Neyse... Ben çok konuştum :D
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Kasım 2002