Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Persits.Upload.1 error '800a001a' UPLOAD SORUNU YARDIM

Konu, 'ASP' kısmında ottomen tarafından paylaşıldı.

  1. ottomen

    ottomen Üye

    Kayıt:
    10 Nisan 2008
    Mesajlar:
    199
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar Bu Hatanın Çözümü Nedir Bilen varmı

    Kod:
     
    Persits.Upload.1 error '800a001a' 
    The system cannot find the path specified. /v2/yons/addpro2.asp, line 69 
     
    
    BUDA DOSYASI AŞAĞIDA LİNE 69 U KIRMIZI OLARAK BELİRTTİM

    Kod:
     <!--#include file="ust.asp"-->
                  <p>&nbsp; </p>
                  <p><span class="siyah12bold">ÜRÜN EKLEME</span><span class="kirmizi12bold"> 
                    <!--#include file="kontrol.asp"-->
                    <%
    Function resimisim(HarfSayi, SayiUret, HarfUret)
    Harf = Array("A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "R", "S", "T", "U", "V", "Y", "Z", "Q", "W", "X") 
    Sayi = Array("1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "0") 
    if SayiUret = "1" AND HarfUret = "1" then
    Denetim = "3" 
    elseif SayiUret = "1" then 
    Salla = "2"
    elseif HarfUret = "1" then
    Salla = "1" 
    end if
    Randomize Timer
    For I = 0 To INT(HarfSayi)
    if Denetim = "3" then
    Salla = Int((Rnd * 2) + 1)
    end if
    if Salla = 2 then 
    Gidecek = Gidecek & "" & Sayi(Int((Rnd * 10) + 0)) 
    elseif Salla = 1 then
    Gidecek = Gidecek & "" & Harf(Int((Rnd * 26) + 0))
    end if
    next
    resimisim = Gidecek
    end Function
    %>
                    <%
    yol=Server.MapPath("../text/ydimrsm.txt")
    set txt1=server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    set txt2=txt1.OpenTextFile(yol,1,0)
    ydimrsm=txt2.readline
    ydimrsm=CLng(ydimrsm)
    set txt2=nothing
    set txt1=nothing
    yol=Server.MapPath("../text/xdimrsm.txt")
    set txt1=server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    set txt2=txt1.OpenTextFile(yol,1,0)
    xdimrsm=txt2.readline
    xdimrsm=CLng(xdimrsm)
    set txt2=nothing
    set txt1=nothing
    Set Upload = Server.CreateObject("Persits.Upload")
    Upload.Save 
    Set BR=Upload.Files("buyukresim")
    Set KR=Upload.Files("kucukresim")
    if KR.ImageWidth>xdimrsm then
    %>
                    <br>
                    Hata : </span><span class="kirmizi12">Göndermek istediğiniz resmin 
                    genişliği fazla !<br>
                    <a href="urunekle.asp" class="s11link">Geri Dönün</a></span></p>
    <%
    response.end
    elseif KR.ImageHeight>ydimrsm then
    %>
          <br>
                  <span class="kirmizi12bold">Hata : </span></span><span class="kirmizi12">Göndermek 
                  istediğiniz resmin yüksekliği fazla !<br>
                  <a href="urunekle.asp" class="s11link">Geri Dönün</a></span></p> 
                  <%
    response.end
    else
    BRext=BR.ext
    BRname=resimisim(12,"1","1")
    BR.SaveAs yer & "\urunresim\" & BRname & BRext   //LINE 69 BURASI//
    buyukresim=BRname & BRext
    KRext=KR.ext
    KRname=resimisim(12,"1","1")
    KR.SaveAs yer & "\urunresim\" & KRname & KRext
    kucukresim=KRname & KRext
    set pro=server.createobject("ADODB.Recordset")
    pro.open "select*from urunler",veridb,1,3
    pro.AddNew
    pro("buyukresim")=buyukresim
    pro("kucukresim")=kucukresim
    pro("tarih")=Now()
    pro("hit")=0
      set xc1=veridb.execute("select*from cat where id="&Upload.Form("cat")&"")
      if xc1("jen")=1 then
      cat1=xc1("id")
      cat2=0
      cat3=0
      elseif xc1("jen")=2 then
       set xc2=veridb.execute("select*from cat where id="&xc1("ust")&"")
      cat1=xc2("id")
      cat2=xc1("id")
      cat3=0
       set xc2=nothing
      elseif xc1("jen")=3 then
       set xc2=veridb.execute("select*from cat where id="&xc1("ust")&"")
      cat2=xc2("id")
       set xc3=veridb.execute("select*from cat where id="&xc2("ust")&"")
      cat1=xc3("id")
      cat3=xc1("id")
       set xc2=nothing
       set xc3=nothing
      elseif xc1("jen")=4 then
       set xc4=veridb.execute("select*from cat where id="&xc1("ust")&"")
       set xc2=veridb.execute("select*from cat where id="&xc4("ust")&"")
      cat2=xc2("id")
       set xc3=veridb.execute("select*from cat where id="&xc2("ust")&"")
      cat1=xc3("id")
      cat3=xc1("id")
       set xc2=nothing
       set xc3=nothing
     
      end if
      set xc1=nothing
    pro("cat1")=cat1
    pro("cat2")=cat2
    pro("cat3")=cat3
    for each fox in Upload.Form
    if not fox.name="Submit" then
    pro(fox.name)=fox.value
    end if
    next
    pro.Update
    pro.Close
    set pro=nothing
    %>
                  <br>
                  <span class="siyah12">Ürün veritabanına başarı ile eklendi.</span> 
                  <%
    end if
    %><!--#include file="alt.asp"-->
    
    NOT : URUNRESIM KLASÖRÜ CHMOD 777 YAPILDI
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Temmuz 2008
  2. ottomen

    ottomen Üye

    Kayıt:
    10 Nisan 2008
    Mesajlar:
    199
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yardım Edecek Kimse Yokmu Arkadaşlar
     
  3. ByVista

    ByVista Daimi Üye

    Kayıt:
    16 Ekim 2005
    Mesajlar:
    947
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    development and project management
    Şehir:
    istanbul
    urunresim isimli klasörün yolu yanlış.
     
  4. ottomen

    ottomen Üye

    Kayıt:
    10 Nisan 2008
    Mesajlar:
    199
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ..\urunresim\ - /inetpub/siteismi.com/www/v2/urunresim/ oLarakta denedim ama oLamadı nasıl olucak peki
     
  5. ByVista

    ByVista Daimi Üye

    Kayıt:
    16 Ekim 2005
    Mesajlar:
    947
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    development and project management
    Şehir:
    istanbul
    sayfaya server variables ile dizinin path'ini yazdır. ona göre düzenleme yapman daha kolay olur. ayrıca dizinin herhangi bi yerinde /urunresim/ dersen urunresim isimli klasör ilk dizinde olmalıdır. '/' ana dizin demektir.
     
  6. ottomen

    ottomen Üye

    Kayıt:
    10 Nisan 2008
    Mesajlar:
    199
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    zaten urunresim klasoru zaten scriptin ana dizininde..
     
  7. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    scriptle alakası yok direk sitenin ana dizini oluyor...
    yani localde çalışıyorsan "/" bu karakter http://localhost/ manasına gelir
    yada diyelim domain.com diye bir siten var aynı karakter http://www.domain.com/ manasına gelir... scriptin değil sitenin ana dizinine bu şekilde bir klasör aç yada scripti ana dizine taşı yada ordaki yolun başındaki "/" işaretini kaldır ...
     
  8. demo

    demo Aktif Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2006
    Mesajlar:
    372
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Çalış(a)mıyor
    Şehir:
    34770
    Hata veren satır ve sonraki 4. satırda bulunan yer değişkenini
    yer = server.mappath("urunresim/")
    olarak değiştirerek (bu sayfa farklı bir dizindeki bir sayfaya include edilmiş ise dizin yolunuda buna göre düzenlemelisiniz) ve ilgili satırları da

    BR.SaveAs yer & BRname & BRext //LINE 69 BURASI//
    buyukresim=BRname & BRext
    KRext=KR.ext
    KRname=resimisim(12,"1","1")
    KR.SaveAs yer & KRname & KRext

    şeklinde değiştirip deneyiniz.