Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Ozel Karakterler Hk.

Konu, 'PHP' kısmında 842549 tarafından paylaşıldı.

  1. 842549

    842549 Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Selamlar,

    bir makale scripti uzerinde calisiyorum, textarea ya copy/paste ile aldigimiz makalelerde “ yatay uzun cizgi gibi bazi karakterlerde sorun yasiyorum.

    Eklemede hata yok ancak makalede ilk gordugu ozel karakterden sonrasini almiyor. Mesela ;

    1234“567 makale olsa 1234 u aliyor sadece.

    Denedigim yontemler ;

    addslashes, htmlentities, urlencode,

    birde mysql_real_escape_string bu fonksiyonu zaten her projemde kullanirim.

    Farkli cozumu olanlardan yardim bekliyorum kolay gelsin hepinize..
     
  2. Setting_By

    Setting_By Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Forum kütüphanelerinde görmüştüm buna benzer bir paylaşım . kendi kullandıgım sistemi vereyim .

    PHP:
        function seo($text) { 
        
    $yabanci=array('Ğ','Ü','Ş','İ','Ö','Ç','ğ','ü','ş','ı','ö','ç',' ',',','.','?'); 
        
    $TRDegis=array('g','u','s','i','o','c','g','u','s','i','o','c','-','-','-','-'); 
        
    $text=str_replace($yabanci,$TRDegis,$text); 
        
    $text=strtolower($text); 
        return 
    $text
        }
    kısaca açıklarsak $yabanci array'a petiğin görmedigi karekterleri ,
    $TRDegis array'a betikte nasıl görünmesini istedigin karekteri giriyosun .

    Kolay gelsin .
     
  3. 842549

    842549 Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bunun daha asmis halinin preg_replace li olaninida denedim.. olmadi :)

    Pff bicim biseymis bu ya
     
  4. rani3l

    rani3l Üye

    Kayıt:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    221
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    talebe
    Nasıl olmaz, dosyayı o şekilde kaydetmen gerekiyor sadece.
     
  5. 842549

    842549 Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bende anlamis degilim acikcasi cok garip..

    Konuyu okuyanlar eger localhostunuzda falan bi form varsa onun araciligi ile bu veriyi sql e girmeyi denermisiniz ?


    Bu veriyi ben kendi scriptimde girmeyi denedigimde kirmizi yaptigim yerlerden sonrasini almiyor..

    Yaziyi yazdiktan sonra girmeden once editlersem duzeliyor, sorun karakterlerde yani..
     
  6. rani3l

    rani3l Üye

    Kayıt:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    221
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    talebe
    &

    diye gözüküyor. tabi bu benim htmlspecialchars() yapmamdan kaynaklanıyor. bu tür sorunlarda hep çözüm gözümüzün önündedir. geçen gün bir js fonksiyonu yazıyordum, herşey tamam ama birşey olmuyor, bir baktım sayfaya tanıtmayı unutmuşum. böyle hatalara karşı dikkatle bir daha inceleyin. kırmızı yazılan yeri de ' karakterine dönüştürmeyi deneyebilirsiniz.
     
  7. 842549

    842549 Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Tirnak karakterine donusturmeyide denedim o yukaridaki kirmizilar ve onun gibi tum karakterleri array icine atip kontrol ettirdim ama olmuyor :)

    Isin garip yani hatada vermiyor, sadece o ozel karakterden oncesini db ye atiyor ve aynen devam.. htmlspecialchars da denenen teknikler arasina girdi..

    Seninde dedigine katiliyorum sorun basit bisey ama nerede o sorun onu anlayamadim, anlasam zaten direk mudahale edicem...

    direk

    $yazi = $_POST["yazi"];

    yapiyorum bunu bile yemiyor ya :)
     
  8. GeCe_

    GeCe_ Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Ocak 2006
    Mesajlar:
    436
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    $information= mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($_POST["information"]));

    bu şekilde bende sorun çıkmadan tamamını ekledi
     
  9. 842549

    842549 Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Hayir yine olmadi , korkarim problem php ayarlarinda (olabilirmi?) ?
     
  10. 842549

    842549 Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bahsi gecen php dosyasinida ekledim, gayet basit bi form ama problem mutlaka benim gozumden kaciyor..Bu arada flood icin kusura bakmayin.
     
  11. akyor35

    akyor35 Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,510
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    tabloyuda koyarmısın
     
  12. 842549

    842549 Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    tabi ;


    mysql4.0 uyumluluk tipinde..
     
  13. akyor35

    akyor35 Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,510
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    tek farkımız myisam motorunu kullanmam... bende sorunsuz
     
  14. 842549

    842549 Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    myISAM yapmamda biseyi degistirmez sanirim.Neyse ilgin icin cok tsk ederim,

    sorun php ayarlarinda zannediyorum
     
  15. akyor35

    akyor35 Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,510
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    e tabi değiştirmez... ayrılmış kelimeler diye abuk bi bahane bulmaya çalışıyorum ama çıkmıyo =))