Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Online ziyaretci sayısı

Konu, 'PHP' kısmında mithat tarafından paylaşıldı.

  1. mithat

    mithat Yeni Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2003
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Bursa
    Slm arkadaşlar php de online ziyaretci sayısını nasıl öğrenebirim
    bununla ilgili komut(lar)a veya bir örneklere ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tesekkürler
     
  2. redial

    redial Misafir

    PHP ile ziyaretci sayisini ogrenmek icin yapabilecegin en basit sey, sessionlari bir yerde (text ya da sql) tutup, ordan saymaktir...

    Kafana takilan herseyi burada sorabilirsin..
     
  3. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Bununla ilgili doğrudan komutlar yok.. İnternette zaten çok kullanılan ve çok örnek buluabileceğin bir uygulamadır. Benim şu an aklımda bir örnek bulabileceğin adres yok maalesef.. Ama temel olarak mantığından biraz bahsedebilirim...

    Temelde IP saymaya dayalı bir sistemdir. Veritabanında ziyret eden kişilerin IP leri ve en son site üzerinde ziyaret ettikleri zaman (saniye olarak) tutulur..
    Basit bir expiration sistemi vardır,yani belli müddet (mesela 5 dakika) sitede sayfa ziyaret etmeyen birisi veritabanında silinir... Ziyaretçiler her sayfa ziyaret ettiklerinde 2 durum oluşur :
    - ziyaretçi tabloda online listede varsa - IP den anlaşılıyor - sadece ziyaret zamanını güncelle
    - ziyaretçi tabloda yoksa, ipsini ve zamanı al yeni bir kayıt olarak ekle..

    Genelde IP almak için bilinen getenv("remote_addr") (Proxy gözardı edilirse..)
    Ziyaret anını saniye hassasiyeti ile almak ve daha kolay işlemek için : time()

    Ama metodlar değişebilir...Sana bağlı..
     
  4. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    phpnuke içerigine bir incele orda acıklamalı var kullanabilirisin
     
  5. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    aciklamalar turkcemi ustat
     
  6. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    $alici="can@turcronx.com";
    $fp = fopen ("can.txt", "a+");
    $bugungun=date('d');
    $bugunay=date('m');
    $bugunyil=date('Y');
    $hour=date('H')+9;
    $saat=$hour.":".date('i').":".date('s');
    $bugun="$bugungun/$bugunay/$bugunyil ($saat)";
    $ip=$REMOTE_ADDR;
    $brovzer=$HTTP_USER_AGENT;
    $kim="$ip - $bugun - $brovzer\n\r";
    fwrite($fp,$kim);


    //fakat can.txt dosyasının CHMOD'u 777 olmalı, yoksa yazımına izin vermez... windows için olayda sorun yok kısa bir örnek
     
  7. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    hayırrr ingilizce sen çözeceksin