Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Online kod bankası kuralım mı ?

Konu, 'PHP' kısmında mkarabulut tarafından paylaşıldı.

?

Kod bankası açılırsa,kod eklemeyi düşünüyormusunuz?

  1. Kesinlikle ekleyeceðim,elimde var zaten

    oy sayısı 51
    50.0%
  2. Elimde yok ama açýlýrsa neden olmasýn

    oy sayısı 34
    33.3%
  3. Açýlsýn bi bakalým

    oy sayısı 11
    10.8%
  4. Yok yaw,kodumu kimseye vermem

    oy sayısı 6
    5.9%
  1. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Selamlar...
    http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&postid=3829
    bu konuda gelen bir istek doğrultusunda böyle bi şeyin güzel olabileceğini düşündüm. Tabii sadece php için olmayabilir, asp,perl de eklenebilir. Tabii istenirse, aksi takdirde ben sadece php için bile yapmaya değer diyorum.

    Burada herkes böyle bi kod bankasında nasıl özellikler olmasını istediğini yazarsa, böylece ortaya güzel bi şey çıkarabiliriz.

    (Bi de anket açayım bu konuda)
    Hadi bakalım fikirler...
     
  2. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Merkez bankasından verileri çekicek bir koda ihitiyacım var.

    tcmb.gov.tr

    adres ben stringlerden annamadığım için
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Ağustos 2002
  3. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

  4. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    benim fikrim.

    Kesin kes dosya boyutu 100 kb'yi geçmemeli.

    Dosya upload edildiği zaman dosyanın bence onaylanması lazım.
    Çünkü aynı dosyadan başka bir tane yapılmış olabilir eğerki biri diğerinden daha iyi ise admin kardeş diğer dosyayı silip bunu onun yerine koyabilir. Bu aynı zamanda bir rekaber ortamı yaratıcakır bence :D

    İnsanlara bu sistemi nasıl kullanacaklarını anlatan ufak bir sayfa gayet iyi olucaktır. :confused:

    Ayrıca bence kodları ziplemesinler. veri tabanına girsinler kodların çıktısı ekranda gözüksün.
    tabiki admin arkadaş bu kodu incelemesi lazım. Gerçi bence belli bir süreden sonra veri tabanı kontrol edilemeyebilinir(ne zor keilme) ama.olsun.

    he birde aklıma gelmişken Teşekkürler böle bi site için bence php.org.tr dan çok daha güzel bir yer. Umarım forumları oraya benzemez. Gerçi ben oradan başladım ama...
     
  5. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Açıkcası bu tip bır bolum acılırsa su an gelıstırmekte oldugum ufak caplı portal projemın tamamını bolume eklıyebılırım... Projede onlıne haber servısı yazı anket tartısma ılan zıyaretcı defterı gıbı bolumler mevcut.. Fıkır vermek acısından yararlı olabılır.. En azından PHP Nuke ve truvlerı kadar karısık dııl..

    Ayrıca yayınlamak adına hazırladıgım derlı toplu bı kac kodda var.. Mesela hava durumu ve dovız bılgılerını alan bır kod yada flash arayuzlu ılan servısı gıbı.. Sımdılerde ıse basıt bır chat scrıptı ıcın ugrasıyorum.. Oda bıttgınde derlı toplu bır halde yayına sunabılırım..

    Kısacası ben bu ıse oldukca heveslıyım.. Kaldıkı bu benı oldukca mutlu edıcektır.. Kısacası evet bence kesınlıkle acılmalı..

    Nasıl olması gerektıgıne gelınce bence kodlarımızı upload etme ımkanına sahıp olmalıyız (zip formatında)... Ayrıca mumkunse yayınlanan ıse yarar kodların calısır hallerınıde gormelıyız.. Hıc olmassa kodlar kategorize edılmıs sekılde yayınlansınlar ve hıt yukleyen kısı acıklama yorum gıbı ozellıkler ılave edılsın.. Bu sayade neyı ındırdıgımızı daha ıyı bılır ve bı sorunla karsılastıgımızda cozumu daha kolay bulabılırız..

    Sımdılık bu kadar.. Umarım yeterlı cogunluk saglanır ve bolum acılır...
     
  6. Eylem

    Eylem Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2002
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Ögrenci & Webdesigner
    Şehir:
    Sweden
    Kodlari upload derken zip yada html olarak mi? Forumda bir bölummu yoksa ana sayfada bir script data bank mi? Sadece PHP'mi yoksa ASP, Perl Javascript vs de olacak mi? Bunlarida konusmak lazim.
     
  7. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    C / Delphi /Pascal ???

    Download kısmı ile daha kapsamlı olmazmı bu? Dökümanda atabiliriz oraya hem
     
  8. greenpage

    greenpage Üye

    Kayıt:
    21 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    141
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Şehir:
    istanbul
    güzel olacağı düşüncesindeyim inşallah açılır en kısa zamanda.
     
  9. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    benim tavsiyem upload değil veri tabnına yazdırılması. ama upload da olabilir. ama bu sefer dosyanın kodun kedisini gösteremeyiz ama unutmayın ki server destek veriyor ise kod bir txt dosyasında bzip veya tar.gz haline rahatlıkla sokabiliriz.
     
  10. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Şahsi düşüncem

    • Herkes kodunu upload edebilmeli,kodlar veritabanında tutulmalı bence,denildiği gibi bi şekilde download ettirebiliriz ziyaretçiye...
    • PHP,ASP ve PERL şeklinde dil kategorisi olmalı
    • Diller de kendi aralarında veritabanı,dosyalama,http,string fonksiyonları şeklinde kategorize edilmeli
    • Önce admin onayı olması güzel olur, dosyaların demosu veya test alanı olması güzel olur ama külfetli olacağından,bence şimdilk gerek yok
    • Kodları zip halinde upload etme şartına gerek yok, kodlar sayfada görünecek
    • Kodlara oy ve rating özelliği eklenebilir
    • Tabii kod arama için keyword falan filan gibi özelliklerde olursa iyi olur

    Başka fikri olan ??
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Ağustos 2002
  11. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    :eek: eheheh yalnış okumuşum :D
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Ağustos 2002
  12. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    niye kod bankası kurmayı istiyorsunuzki. sırf bunun için site açanlar var hem türkiyede hem yurt dışında. diğerlerinden fazla ne olacak ki zaten başka sitede bulabileceğim kodu almak için bu siteye geleceğim. farklı kodlar koyarız derseniz başka ama bir kaç örnek verseniz fena da olmaz hani.
     
  13. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Bence online kod bankası derken kastedılen de bu.. Yanı bıze aıt kodlar... Bu durumda nıye acılsınkı demenın de bı anlamıda yok.. Bıraz heves kırıcı oluyor cunku.. Kaldıkı ıcerıgını belırlemek bızım elımızde.. Yanı sen kodunu gonder yeterlı...
     
  14. ee++

    ee++ Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,122
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Selam,

    Acikcasi yazilanlarin tamamini okumadim.

    Okurken de bazen gereksiz buldugum oldu bu girisimi.

    Son okudugum mesajlardan birisinde de "kendi kodlarimiz" ve "heves kirici" ibarelerini gorunce iyi bir fikir olabilecegine, "ozgun" (original) bir proje olabilecegine kanaat getirdim.

    Soyle olmali bence:

    1- Kodlarin hepsi yeni olmali ve uyerler tarafindan yazilmali.

    2- Kodlar bir SSS (FAQ) siraduzeninde toparlanmali ve sunulmali.

    Sanirim bu ikisi ile yeterince ozgun bir girisim olur.

    Kolay gelsin.
     
  15. hilmi

    hilmi Üye

    Kayıt:
    7 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Şehir:
    Ankara
    Ben böyle bir projenin faydalı olacağına inanıyorum, php ile ilgili herşeyi bulabileceğimiz iyi bir arşiv çok işe yarayacaktır. Bu arada herkese selamlar :)
     
  16. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Cok fazla uzatmadan baslayalim diyorum ve ilk yapacagimiz seyi ve özellikleri yaziyorum. Daha öncede dedigim gibi kolay ya da zor olmasinin önemi yok önemli olan özgun ve bizim olmasi. Simdi yazacagim konuyu tartisip netlestirip hemen baslayalim, görev almak isteyen arkadaslar bu topicde alacaklari bölümü yazsinlar.


    Konu: Send Mail Programi

    Özellikleri: 1- Full kontroller. Bütün fieldler kontrol edilecek ve sonraki sayfada uyarilacak bos ya da yanlis giris yapilan alanlar. Hatta dogru olan alanlar aynen sayfada gorunup yanlis alanlari kirmizi bir X ile belli edip ust tarafa bos biraktiniz ya da yanlis yazdiniz diye uyari yazisi yazdirmak.

    2- Rich text aynen bu forumdaki gibi bold, italik alti cizgili, yazitipi secimi olan...

    3- html ya da txt olarak gönderim secenegi olan...

    4- Dosya upload özelligi olan...

    5- Grafik olarak tamamen giflerden olusacak bir arayuzu, cunku her sayfa ile uyum saglanacak görsel olarak cok hos bir arayuzu olmali...

    6- Ingilizce ve turkce, cunku hotscripts gibi yerlerede download linki vermeliyiz...

    7- $header ve $footer bölumleri...

    8- config.php butun ayarlamalar buradan yapilacak, koyu veya acik renkli sayfalar icin imaj secimleri, yazi tipi, boyutu vs her seyi dusunup konusup baslayalim.



    Cok mu basit olur? Cok mu zor?

    Bundan sonraki ayni özelliklere sahip bir Mailing list olabilir...

    Kollari sivayalim!
     
  17. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  18. Düzgün

    Düzgün Üye

    Kayıt:
    29 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    206
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    he he :)
    Dosya upload özelligi olan...
    programlayanı biraz kasar gibi geliyor ama yapılmaz diye bişey yok :)
     
  19. RaiST

    RaiST Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,932
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    linuxrocker
    Şehir:
    krynn
    bence pscode.com tarzında olmalıu hatta ozellikleri filan aynı olmalı..

    ayrıca su anda gizli bir projem var (mkarabult ve sahin abi biliyor)
    bu projede bu dusunulen sistemle paralellik gosteriyor. birbirlerini tamamlayıcı unsurlar olabilirler...
     
  20. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Bence de yabancı bir siteyi aynen örnek almak iyi bir fikir, hatta şunu da diyebilmeliyiz, onların eksikleri varsa , o eksikleri de giderip onlarınkinden daha iyi bir site ortaya çıkarabilmek...

    pscode.com iyi bir örnek,
    zaten bu projenin gizli amaçlarından birisi de Türkçe kaynak olabilmek, yani aynen taklit etsek bile özellik olarak, yine de Türkçe kaynak olacağımız için faydalı olacağına inanıoyurm.

    Yalnız biraz dağıldık mı ne bu sıralar ?