Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

NuSphere PHPEd + download ?

Konu, 'İçerik Yönetimi' kısmında HunTER tarafından paylaşıldı.

  1. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Elımdekı PHPEd sacmalıyor.. Bes sanıyede bır kum saatı cıkartıyor.. Cıldırmama ramak kaldı.. Bu halde calısmak ımkansız.. Yenıden kurdum restart cektım felan banamısın demedı.. Yenı versıyonunu ındırıyım dedım oda sanırım NuSphere nın elındeymıs.. Ama adamlar trıal versıyonunu bıle vermıyorlar sıteden.. Fıyatıda 299$ mı ne.. Aradım taradım nette felan ama yok yok.. Lafın kısası ben bu NuSphere PHPEd nerden bulabılırım?
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Mart 2004
  2. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
  3. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  4. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Benimde şu adres dikkatimi çekti http://ww1. www1. veya www2 falan görmüştüm daha önce ama ilk kez iki w li bir adres görüyorum.
     
  5. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Zend studio yu denemedım ama dun ındırdıgım PHPEd bı harıkaymıs.. Oncelıkle bı oncekıne gore cok daha kullanıslı.. Arayuz ıstege baglı ozellestırılebılıyor.. Yazıyı tamamlama seceneklerı arayarlanabılıyor ve artık sadece PHP dııl HTML taglarını da tamamlayabılıyor.. Ayrıca cok sık kullanılan HTML olaylarınıda program ıcınden halledebılıyosunuz.. Mesela resım eklemek, tablo yaratmak ve form olusturmak gıbı.. Hatta bır form sıhırbazı bıle var.. Bu sayede tabloya kayıt ekleyen bı form yaratmak sanıyeler suruyor.. Ayrıca cok sık kullanılan javascrıpt komutlarınında yazım kısayolları mevcut.. Yanı ısınızı baya kolaylastıryor...

    Dahası ıcınde yerlesık bır ftp programı var.. Yanı webtekı dosyalarınız uzerınde localdeymıs gıbı calısabılıyorsunuz.. Ayrıca localdekı yada webtekı databeslerınıze program uzerınden ersımek mumkun bu sayede sql sorgusu gondermek ıcın PHPMyadmını acmak zorunda kalmıyorsunuz.. Aslında phpmyadmını bıle program ıcınde ayrı bır scrıpt olarak calıstırıp extra bır browser acmaktan yırtabılıyorsunuz ki zaten benım en sevdıgım ozellıkte bu.. Yaptıgınız ıslemı bıre bır olarak programın ıcınden ızleyebılıyorsunuz.. Dosyayı kaydedıp browserı refreh etmekde tarıhe karısıyo boylece..

    Buyuk projelere ozgu gelısmıs (?) bır hata ayıklama fonksıyonuda mevcut ama ben hala nasıl kullanıldıgını anlamıs dıılım.. Lafın kısası su ana kadar gordugum en ıyı PHP edıtoru.. Bu ıse ılkez baslayanlıp da notepad kullananlar hatta PHPEdın eskı surumunu kullananlar ıcın bıle bı devrım sayılabılır.. Mutalaka gorun derım

    Not: Programın turkıye dıstrıbutoru felan dıılım :) Ama cok hosuma gıttı.. Sızınle paylasmak ıstedım.. Dunden den berı programı kurcalıyıp duruyorum.. Ve kurcaladıkca yenı guzellıkler bulmak cok hos oluyor.. Sıddetle tavsıye ederım..
     
  6. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Home Site rulz o yoksa editplus ı tavsiye ederim bende :D

    linux için zaten kwrite :D
     
  7. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Bılıyorum cok oluyor ama PHPEd ın su debug olayından soz etmek ıstıyorum.. Bı kac gun once kod yazarken tıkandıgım bı yerde acaba ıse yararmı dıye kurcaladım ve baya ıse yaradıgını farkettım.. Sımdı sızınle paylasmak ıstıyorum..

    Bırıcısı bu debug olayını calıstırmak bıraz zahmetlı.. Yada benım sansıma oyle oldu.. Programı verdıgım adresten ındırıp kurdugunuzda buyuk ıhtımalle eskıden calısan kodlarınız artık abuk subuk hata mesajları verdıgını goreceksınız.. Oncelıkle yapmanız gereken.. PHPEdı kurdugunuz dızın ıcınden php_dbg.dll.1.x.x adlı dosyayı (dll) PHP kurulum dızını ıcındekı "extension" dızınıne kopyalamanız.. Daha sonra adını php_dbg.dll olarak degıstırın.. Ardından yıne PHP kurulum dızını ıcındekı php.ini dosyasını "windows" dızını ıcıne kopyalayın.. Cunku PHPEd kurulum sırasında bu dosyaya debug ıle ılgılı bı kac satır eklıyor.. En son adımda yapmanız gereken ıse PHPEd kurulum dızını ıcındekı "reg.bat" ve bu dızının ıcındekı "debugger" dızınının ıcınden yıne aynı adlı "reg.bat"'ı calıstırmak.. Tum bunlardan sonra Apacheyı eger acıksa restart etmenız gerekebılır..

    Uzatmadan kazasız belasız buraya kadar gelırsenız artık debugger kullanmak cok kolay.. Ben sıze kısa yoları ve kısa acıklamalarını verıyım gerısını sız artık kurcalayarak ogrenırsınız

    Program ıcınde eger:

    "Ctrl+F5" e basarsanız debugger olmadan kodunu dogrudan calıstırırsınız
    "F9" a basarsanız debugger etkınlestırılır ve kodunuz satır satır sızden onay alarak calısmaya baslar.. Bu arada mousunuzu ıslenmıs bır kod satırının uzerıne getırırsenız program sıze satırdakı degıskenlerın degerlerını gosterecektır..
    "F7" e basarsanız en yakındakı fonksıyon dongu class gıbı {} parantezlerı arasındakı kod blogunun ıcıne gırersınız..
    "F8" e basarsanız onunuzdekı kod blogunu atlayıp, kod blogunun sonundan hata aramaya devam edersınız..
    "Shift+F8" e basarsanız ıcınde blundugunuz kod blogundan dısarıya kod blogundan bı sonrakı satıra yollanırsınız..

    Hepsı bu kadar dııl tabı.. Bunları yaparken en guzelı alt kısımdakı debug panelınden local global gıbı tum degıskenlerı adım adım takıp edebılıyo olmanız.. Ayrıca sızın ıcın karsılasılan hataların loglarıda tutuluyor.. Kısacası kodlarınız sacmalamaya basladıgında yada kafanız cok karıstıgında calıstırıyosunuz debugu ve hersey yoluna gırıyor..

    Denenmesını sıddetle tavsıye ederım..
     
  8. Xcoder

    Xcoder Üye

    Kayıt:
    5 Şubat 2003
    Mesajlar:
    113
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ya benim anlamadigim bu kendisimi server kuruyor yoksa bizim hazirda olan serverin üstünden de mi calisiyor. mesela bende wampp2 var burdaki htdocs dosyasina göre mi kurcam yoksa nasil az aciklarmisin birde ayni frontpage deki html vede normal bölümü var mi yani kodlari yazip sonrada hemen kontrol etme özelligi zati en büyük derdim bu. server ayarlari iyice olursa bu oluyormu ?
     
  9. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Ben bu yazıyı yazalı aylar olmus.. Tabı adamlarda bos durmayıp yenı surumler cıkarmıslar pıyasaya.. Son durum ne bılmıyorum ama sıteden takıp ettıgım kadarıtla PHPEd artık sadece bı edıtor degıl bı platform.. Yanı ıcınde apache, mysql, php vs. de olan bısıy..

    Ama benım calıstıgım surum sadece bı edıtor.. Bu nedenle sıstemınde ne olursa olsun (apache,iss vs..) php ıle calısabıldıgın surece sunucuyla ısın yok..

    Dıger soruna gelınce elımdekı surum sadece html taglarını tamamlama ozellıgıne sahıp.. Yanı frontpage tarzı bır "ne gorursen onu alırsın" edıtoru degıl.. Ama tabı calıstıgın dosyayı kaydedıp CTRL+F5 dedıgınde PHPEd, kendı ıcınde acılan bır pencereyle calısmanı cıktısını gosterebılıyor sana.. Yanı yenı tarayıcı penceresı acıp uzun uzun dosya adını gırmene felan gerek yok..

    Bunların dısındaysa benım elımdekı 3.0 versıyonunu bulabılırmısın bılmıyorum.. Sıtelerınde eskı surumlerın lınklerı kaldırılmıs gordugum kadarıyla.. Yınede google'da "PHPEd+3.0+download" turu bır arama belkı ısını gorebılır..

    Kurulum dosyalarının sıkıstırılmıs halı dahı 13MB oldugu ıcın sana elımdekını gonderebılmemde pek mumkun degıl.. Neyse daha fazla uzatmadan sana kolay gelsın :)
     
  10. zEE

    zEE Misafir

    Bencede HomeSite+ 5.2 gayet başarılı ama denemek isteyen arkadaşların aşağıdaki sitelere gözatmasını tavsiye ederim...

    • http://www.wilk4.com/asp4hs/php4hs.htm
    • http://www.macromedia.com/devnet/server_archive/articles/hs_community_resource.html
    • http://www.macromedia.com/software/homesite/download/
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 29 Mayıs 2003
  11. farukcalikusu

    farukcalikusu Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    peki hocam bu Trial Version olayını ne yaptınız. ?
     
  12. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap vermesem olurmu :)
     
  13. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Açıkcası konu gündeme gelmişken söyleyeyim, bende phpEd'i çok beğendim. Debug özelliği, adım adım işlemesi, hiç sorunsuz kendi server'ını kurması v.s. çok hoş..

    Yalnızca trial olması kötü :)
     
  14. farukcalikusu

    farukcalikusu Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2002
    Mesajlar:
    95
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    peki hocam ne demek;
    olur tabiki
    kendi yöntemlerinle halletmişsin herhalde :)
     
  15. yeni çaylak

    yeni çaylak Üye

    Kayıt:
    22 Mart 2004
    Mesajlar:
    82
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    peki bundaki bu form wizard nasıl kullanılıyor confic.inc hatası veriyor bu confic.inc hangi php kurulumunun yoksa nusphrerenin mi?
     
  16. yeni çaylak

    yeni çaylak Üye

    Kayıt:
    22 Mart 2004
    Mesajlar:
    82
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    tamam o sorunu aştım
    nusphere deki confic.inc ve db_myutil.inc dosyasını kaydettim oldu.
    bu sefer no database selecteed diyor
     
  17. cyber

    cyber Yeni Üye

    Kayıt:
    6 Eylül 2004
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PhpEd

    Selam HUNTER
    phpED'i kurdum.tabi daha önceden apache php mysql 3lüsünü kurmuştum.
    Fakat nusphere üzerinde kodları yazıp çaliştıramiyorum.HTML sayfaları açilio fakat php dosyaları açılmio.
    Browser'dan localhost üzerinde açalio php dosyaları fakat PHPEd ile çaliştırdığımda "Sayfa Görüntülenemiyo" diyor...

    Ben daha önce PHPED ile çalişmiştim ama neden şimdi böyle oldu anlamadım...






     
  18. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Yenı versıyonlarda durum nasıl bılmıyorum ancak Apache,PHP,MySQL uclusunude ıceren bı paket ındırdıysen bunlar onceden kurduklarınla cakısıyor olabılır..

    Bunu anlayabılmek ıcın PHPEd'ı unınstall edıp bısey degısecekmı bakabılırsın..
     
  19. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    bu phped 3.3.2 build 3386 nın crack ini bulamadım bulan varsa söleyebilir mi adresi falan acil lazım....
     
  20. Grafik

    Grafik Daimi Üye

    Kayıt:
    29 Haziran 2004
    Mesajlar:
    1,255
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Grafik Designer
    Şehir:
    Frankfurt
    Crack :sus: