Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Nesne bu özellik veya yöntemi desteklemiyor(mu:S)

Konu, 'Javascript' kısmında James De Souza tarafından paylaşıldı.

  1. James De Souza

    James De Souza Cave Quid Optes

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2,135
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Off
    Şehir:
    İzmir
    hazırladığım fonksyon:
    Kod:
    function tarihh(id_t){
    var elmnt_tarih = document.getElementById(id_t).value;
    var ks_tarih = elmnt_tarih.length.toString();
    if (ks_tarih == "2" || ks_tarih == "5"){document.getElementById(id_t).value = elmnt_tarih + "/"};
    };
    sayfadaki kullanımım:
    Kod:
    <input name="tarih" type="text" id="tarihh" maxlength="10" onkeyup="tarihh('tarihh')"/>
    verdiği hatada yukarıda konu başlığında yazıyor...
    çıldırtıcı bir hata, değil mi???:aglama:
     
  2. Sniper

    Sniper Daimi Üye

    Kayıt:
    21 Haziran 2004
    Mesajlar:
    2,732
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Webmaster
    Şehir:
    İstanbul
    Kod:
    function tarihh(id_t){
    var elmnt_tarih = document.getElementById(id_t).value;
    var ks_tarih = elmnt_tarih.length;
    if (ks_tarih == 2 || ks_tarih == 5){document.getElementById(id_t).value = elmnt_tarih + "/"};
    };
    Birde böyle dener misin?
     
  3. James De Souza

    James De Souza Cave Quid Optes

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2,135
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Off
    Şehir:
    İzmir
    az önce açarken tamda aklımdan sen geçiyordun Sniper
    dedim yazmıştır kesin birşeyler:)
    ama yazdığın kod zaten fonksyonun ilk hali, yani oda çalışmadı
    a.html
    Kod:
    <html>
    <head>
    <title>Untitled Document</title>
    <script src="a.js"></script>
    </head>
    <body>
    <input name="tarih" type="text" id="tarihh" maxlength="10" onkeyup="tarihh('tarihh')" />
    </body>
    </html>
    a.js
    Kod:
    function tarihh(id_t){
    var elmnt_tarih = document.getElementById(id_t).value;
    var ks_tarih = elmnt_tarih.length.toString();
    if (ks_tarih == "2" || ks_tarih == "5"){document.getElementById(id_t).value = elmnt_tarih + "/"};
    };
    olarak çalışan kod nedense benim sayfamda çalışmıyor:iih:
     
  4. Sniper

    Sniper Daimi Üye

    Kayıt:
    21 Haziran 2004
    Mesajlar:
    2,732
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Webmaster
    Şehir:
    İstanbul
    Verdiğin kodu aynen alıp hem IE7'de hem de FF3'te denedim, ne bir hata verdi ne de uyarı. Gayet sorunsuz çalışıyor...
     
  5. James De Souza

    James De Souza Cave Quid Optes

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2,135
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Off
    Şehir:
    İzmir
    bende ondan bahsediyorum zaten, aynı kodu kopyala yapıştır yaptım başka sayfada çalıştı ama mevcut sayfada çalışmıyor!!!
    başka bi id ile veya kodla mı çelişiyor diye baktım hatta isimleri değiştirdim ama yinede hata veriyor!!!
     
  6. James De Souza

    James De Souza Cave Quid Optes

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2,135
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Off
    Şehir:
    İzmir
    ÇÖzÜm

    nedense bu şekilde çalıştı:(
    Kod:
    <input name="tarihh" type="text" id="tarihh" onKeyUp="if (this.value.length == 2 || this.value.length == 5){this.value += '/'};"/>
     
  7. cemal

    cemal Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    249
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Fonksiyonun adı ile elemanın id değeri aynı. İkisi de tarihh. Böyle yazma;

    onkeyup="tarihh('tarihh')"

    Fonksiyonun adını değiştirerek dene.