benim hdd 3.2gb ancak partitonmagic programı 3.098mb gösteriyor. bir ara scandisk bad sector bulmuştu. acaba bu gözükmeyen alan bad sectormu? yada nerde benim 200mb?
O normal ama.Yani sadece PM öyle görmezki onu.Sen Git HDD özelliklerinden bak yine öyle eksik görürsün.Şimdi git yeni bir Segate 40 GB HDD al mesela.[Marka önemli değil hepsinde aynı olay var].Aldıktan sonra bu HDD yi asla 40 GB göremezsin.Yani tamam HDD 40 GB ancak biliyosun yeni bir HDD kullanılabilmesi için Fdisk+Format gibi işlemlere sokulmalıdır.Kısacası dosya yapısı falan oluşturulmalıdır.İşte önce fdsik sonra format gerekir MS sistemlerde mesela.Sen fdisk ve ardından format yaptıktan sonra göreceksinki HDD 38,... MB a düşmüş.Bu her HDD de belli bir oranda düşer. Kolay Gelsin...
aslında gerçek sebep o değil.harddisklerin üzerinde genelde mb cinsinden büyüklükleri yazılır.mesela 40000 MB. gibi.ancak bunu gb. ta çevirince 40 gb. yapmaz.biliyorsunuzki byte çevirimlerinde işlemler 1024 ile yapılır.sizde 40000 i 1024 e bölmelisinizki gb. olarak gerçek değeri bulasınız.o da 39 GB. yapar.yani tam hesap olsun diye 1000 ile işlem yapılır.oda insanları yanıltır.
Aslında dikkat edilirse benim anlattığım olayda sebep açıklanmıyor.Sadece her HDD de oldugunu anlattım. Sebep ise senin dediğin mantıklı ve bilmiyordum/düşünmemiştim. Teşekkür Ederim... Kolay Gelsin...
Windows 1.5 Gb(harddiskin kapasitesine göre değişir) kadar alanı kendisine sanal disk olarak ayırıyor(yanlışsam düzeltin).O yüzden görünmüyor. *Benim hdd 20 gb.