Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

mysql'den rastgele veri çekme

Konu, 'PHP' kısmında Severcan tarafından paylaşıldı.

  1. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar mysql'den rastgele veri çekmem gerekiyor biraz araştırma yaptım şöyle bir kod kullandım ama boş bir sayfa karşılıyor beni ne yapabilirim?


    Kod:
    <?php
    include ("ayarlar.php");
    $sor = mysql_query("Select baslik from haber ORDER BY rand() LIMIT 0,5") ;
    while ($yaz = mysql_fetch_array($sor)) {
    $baslik =$yaz['baslik'];
    echo $baslik;
    
    
    }
    ?>
    şimdiden teşekkürler....
     
  2. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    group by rand
     
  3. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0

    hocam bunu php kodu olarak yazabilirsen çok sevinirim çünkü bunun gibi şeyler denedim hiç sonuc alamadm
     
  4. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    $sor=mysql_query("Select baslik from haber group by rand() limit 5") ;
     
  5. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Kod:
    <?php
    include ("ayarlar.php");
    $sor=mysql_query("Select baslik from haber group by rand() limit 5") ;
    while ($yaz = mysql_fetch_array($sor)) {
    $baslik =$yaz['baslik'];
    echo $baslik;
    
    
    }
    ?>
    bu kodlarda işime yaramdı tabloda veri var ama göstermiyor:S
     
  6. Bay_Oz

    Bay_Oz Üye

    Kayıt:
    5 Nisan 2008
    Mesajlar:
    66
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    E-Ticaret Web Geliştirici
    Şehir:
    izmir
    çoğu son versiyonları rand() ı desteklemesi gerekiyor fakat belkide senin hostun desteklemiyordur.Aşağıdakini deniyebilirsin.

    PHP:
    $rastgele  rand(0,5);
    $veri mysql_query("SELECT baslik from haber  WHERE id='$rastgele'",$baglanti);

    //alan ismini id kabul ediyorum.

     
  7. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    saolun arkadaşlar sorunumu hallettim
     
  8. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar bunları yaptım peki kategoriye göre nasıl rastgele veri çekebilirim eğer öyle bi imkanımız yoksa son eklenen 5 veriyi nasıl çekebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim..
     
  9. coolturk

    coolturk Yeni Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2006
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    $sorgu=mysql_query("SELECT baslik FROM haber ORDER BY id LIMIT 0,5") ;
     
  10. ozguraybar2

    ozguraybar2 Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    473
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Denizli
    order by id desc olacak
     
  11. coolturk

    coolturk Yeni Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2006
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    unutmusum.
     
  12. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0

    bunu kod içinde yazabilirsen sevinirim desc'in ne olduğunu bilmiyorumda:S
     
  13. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    DESC sıralama şeklinin büyükten küçüğe olacağını söylüyor.

    PHP:
    $sorgu=mysql_query("SELECT baslik FROM haber ORDER BY id DESC LIMIT 0,5") ;  
     
  14. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    hocam verdiğiniz kod bütün haberleri çekiyor ama ben kategoriye göre çekmesini çekiyorum mesela sadece kat_id 5 olan son 5 veriyi çekmesini istiyorum
     
  15. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    $sor=mysql_query("SELECT * FROM haber ORDER BY kat_id = '1' DESC LIMIT 0,5") ;

    bu kodu denedim bu sefer önce kat_id 1 olan veriyi çekiyor 5 veri yoksa diğerlerinden çekiyor:S
     
  16. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    $sorgu=mysql_query("SELECT baslik FROM haber WHERE kat_id='5' ORDER BY id DESC LIMIT 0,5") ;
     
  17. akyor35

    akyor35 Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,510
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    $sor=mysql_query("SELECT * FROM haber where kat_id='1' ORDER BY id DESC LIMIT 0,5") ;
     
  18. akyor35

    akyor35 Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,510
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    yusuf aramızda kaç saniye oldu merak ettim =)))
     
  19. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    bilinmez akın :)
     
  20. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    @akyor35 (bu sefer doğru yazdım :p) ve @raiden arkaşlarımıza çok teşekkür ederim