Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

MySqlden Rasgele id Çağırmak

Konu, 'PHP' kısmında SAki tarafından paylaşıldı.

  1. SAki

    SAki Üye

    Kayıt:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    istanbul
    Merhaba Arkadaşlar Ben Bir Şey Düşündüm

    Sitemin 10.000 den fazla sayfası var ve bazıları çok az ziyeret ediliyor.
    Bunun için şöyle bir yöntem denemek istiyorum.
    Sitemin altblok.php dosyasına bir frame kodu ekleyeceğim ama rasgele sayfa çağırmak için aşağıdakini rasgele bir id çağırmak için kullanmam gerekiyor sizce nasıl düzenliye bu kodları.

    örneğin bu kısım benim id 1 i görüntülememi sağlıyor.Ben istiyorum ki 10000 sayfa içinden rastgele seçsin sürekli değişik seçsin.

    Kod:
    $satir=mysql_fetch_array(mysql_db_query($veritabani, "select * from saki_sayfalar where id='1'"));
    
     
  2. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    PHP:
    $satir=mysql_fetch_array(mysql_db_query($veritabani"select * from saki_sayfalar  order by rand()"));
    bumu?
    Anlamadım ama??
     
  3. SAki

    SAki Üye

    Kayıt:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    istanbul
    Abi Ben Bu Siteyi Seviyorum Yaaa Özelliklede Semih i Sevmeye Başladım.

    Her zaman dediğim gibi Kestane Kebap Acela Cevap Burası

    Hemen Deniyorum Bunu Bakalım Olacakmı
     
  4. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    Niye önceden sevmiyormuydun :)
     
  5. SAki

    SAki Üye

    Kayıt:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    istanbul
    Kod:
    <? $xx=mysql_query("select * from saki_dosya  WHERE (durum='a') order by rand()")); 
     while ($xxx=mysql_fetch_array($xx)) { ?>
     
    <table width="200" border="1">
      <tr>
        <td><b><a href="<?=dosya($xxx[ad]).'_'.$xxx[id].'.htm'?>"><font color="#0000FF"><?=substr($xxx[ad],0,35)?></font></a></b></td>
      </tr>
    </table>
    çalışmadı
     
  6. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    kodlarında hata var.
    bunu dene.
    PHP:
     <? $xx=mysql_query("select * from saki_dosya  WHERE (durum='a') order by rand()"); 
     while (
    $xxx=mysql_fetch_array($xx)) { ?>
     
    <table width="200" border="1">
      <tr>
        <td><b><a href="<?=dosya($xxx[ad]).'_'.$xxx[id].'.htm'?>"><font color="#0000FF"><?=substr($xxx[ad],0,35)?></font></a></b></td>
      </tr>
    </table> <?php }?>
     
  7. SAki

    SAki Üye

    Kayıt:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    istanbul
    Yine Olmadı
    Semih Benim Tam Olarak İstediğim Şu Mesela
    Makaleler Var Diyelim Mysql de Kayıtlı 10000 kadar.
    Ben Ana Sayfamda ve Sayfa Her Yenilendiğinde o 10000 içinden 1 tanesini rasgele göstermesi ama rasgele olcak hep aynı makale olmicak.

    Ve ben bunu seo lu link yaparaktan ziyaretciye göstericem. zaten seo kısmı çalışıyoda rasgele makale seçimini yapamadım sqlden.

    Bu Kodlar Olmak Zorundada Değil Yani Yeterki SQL den rasgele bir id seçsin sürekli
     
  8. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    saki verdimya kodları sana.
    bu kodlar saki_dosya tablosundaki durumu a olan ne kadar veri varsa hepsini her sayfa yenilenmden farklı farklı gösterecek sana.
     
  9. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    PHP:
    <? $xx=mysql_query("select * from saki_dosya  WHERE (durum='a') order by rand()"); 
    $xxx=mysql_fetch_array($xx?>
     
    <table width="200" border="1">
      <tr>
        <td><b><a href="<?=dosya($xxx[ad]).'_'.$xxx[id].'.htm'?>"><font color="#0000FF"><?=substr($xxx[ad],0,35)?></font></a></b></td>
      </tr>
    </table> 
    bu ise donguden cıkarılmış hali.
     
  10. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    Eğer notice uyarısı alıyorsan şu kısmı
    PHP:
    <td><b><a href="<?=dosya($xxx[ad]).'_'.$xxx[id].'.htm'?>"><font color="#0000FF"><?=substr($xxx[ad],0,35)?></font></a></b></td>
    bu şekilde değiştir.
    PHP:
    <td><b><a href="<?=dosya($xxx['ad']).'_'.$xxx['id'].'.htm'?>"><font color="#0000FF"><?=substr($xxx['ad'],0,35)?></font></a></b></td>