Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Mysql Sorunu

Konu, 'PHP' kısmında RealKabus tarafından paylaşıldı.

  1. RealKabus

    RealKabus Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    41
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Bursa
    Merhaba,

    Ben smarty kullanarak oluşturduğum templatelerin birinde son 5 yazıyı veritabanından çekebileceğim bir kod oluşturdum. Henüz template de çalışıp çalışmadığını test edemedim çünkü ilk aşama olan mysql sorgusu kısmında aşağıdaki hatayı aldım:

    Kod:
    The database query failed.You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'ORDER BY id DESC LIMIT 5,' at line 1
    Kullandığım kod:

    PHP:
    $db = new DB("$host","$user","$pass","$db");

    $lposts $db->getData("yazi","*","ORDER BY id DESC","5");
    $lposts $lposts->getRows();
    Fonksiyon:

    PHP:
        function getData($table,$fields,$where,$limit="") {
            
    $table is_array($table)?implode(",",$table):$table;
            
    $fields is_array($fields)?implode(",",$fields):$fields;
            
    $where = !empty($where)?' WHERE '.$where:$where;
            
    $limit = !empty($limit)?' LIMIT '.$limit[0].','.$limit[1].($limit[2]?' '.$limit[2]:$limit[2]):'';  
            
    $result $this->query('SELECT '.$fields.' FROM '.$table.$where.$limit);
            return new 
    DBGet($result);
        }
    Yardımlarınızı bekliyorum. Eğer yukarıdaki hata hakkında bir bilginiz yoksa da tpl e döngüyle son 5 yazıyı nasıl çekeceğimi biliyorsanız paylaşın lütfen.
     
  2. Setting_By

    Setting_By Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <?php
    $host 
    "localhost";
    $user "root";
    $pass "";
    $vdb "dbname";


    $db mysql_connect("$host","$user","$pass","$vdb") or die ("baglanti hatasi !");
    $lposts mysql_query("SELECT * FROM yazi WHERE ORDER BY id DESC LIMIT 5");

    ?>
     
  3. RealKabus

    RealKabus Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    41
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Bursa
    re

    Verdiğiniz kodu nasıl smarty ile template ekleyeceğim peki?
     
  4. Setting_By

    Setting_By Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    senin verdigini nasıl eklemiştin ?

    denemedim fakat php'nin çalıştıgı fonksiyon sayfana benim kurarıda mysql bağlantısı yaprken yaptıgım gibi bir eşitleme yaparak template config sayfasının içerisinde {123_asd_db } gibi çağrışım yapabilirsin .
    dosya düzenini görmedigim için sadece bir öneri bundan yola çıkabilirsin yani . kolay gelsin .
     
  5. RealKabus

    RealKabus Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    41
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Bursa
    Arkadaşım mümkünse benim aldığım hatanın çözümünü versen?