Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

mysql max user connection sorunu

Konu, 'ASP.NET / Silverlight / Moonlight' kısmında V1 tarafından paylaşıldı.

  1. V1

    V1 Aktif Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Öncelikle herkese merhabalar ;

    Bu hata resmen beni bıktırdı öldürdü zombi yaptı o derece diyebilirim.Normalde bu hata açık kalan baglantıda veya dispose edilmemiş baglantıda veya havuzda bırakılmış connectionda verir ama bu hataların hiç biri yok kafayı yicem ama hata veriyor

    baglantılar soyle

    baglanti.open

    baglanti.close();
    baglanti.dispose();

    webconfide pooling false ve max connection ayarlı plesk paneldende global ayarını yaptım bunlar dışında ne olabilir.Hitde abartı yok yani 10-20 o kadar
     
  2. Cihan Yakar

    Cihan Yakar Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    5,886
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Ankara
    Öncelikle eğer using kullanmıyorsan dispose ettiğin şeyi finally bloğu içerisinde yazman daha doğru olur. Aksi halde o bağlantı kurulduktan sonra bir hata oluşursa o bağlantı açık kalır. Gerçekte kaç bağlantı olduğunu mysql'in yönetim araçlarından takip edebilirsin.
     
  3. V1

    V1 Aktif Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Disponse örnegini artıkburdaki gibi yapıyorum acaba

    http://chrisfulstow.com/dispose-try-catch-and-using/

    acaba using olayı tam olarak nasıl oluyor acıkcası pek anlamadım desem yeridir.Şimdi kendime ait siteyi sıfırdan mysql ile asp.net 4.0 ile baştan yazıyorum temelleri saglam atmayı hedefliyorum
     
  4. V1

    V1 Aktif Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Son bir soru using kullandıgımızda dispose filan yapmamız gereklimidir. Yada biz işi saglama alıp

    using(sql connectin)
    {
    try{


    }
    finally{

    dispose
    }}

    yapsak daha iyi olmazmı ?
     
  5. Cihan Yakar

    Cihan Yakar Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    5,886
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Ankara
    using zaten derleme esnasında try//finally e çevrilir. Dispose edilmiş şeyi dispose etmeye çalışırsın sonra
     
  6. V1

    V1 Aktif Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Tamamdır o zaman using kullanıyorum artık hep :) Cümleten hayırlı olsun :) Bugun yeni birşey daha ögrenmiş oldum :)
     
  7. V1

    V1 Aktif Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yanlız şunu farkettim using kullandıgım yerde datareader kullanmadıgım sürece baglanti.open yapmama gerek yok direk çalışıyor fakat datareader kullandıgım yerde illa baglanti.Open yapmamı istiyor bu dogrumu?

    dogruysa bu open ettigim baglantıyı dispose etmem gereklimidir?
     
  8. Cihan Yakar

    Cihan Yakar Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    5,886
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Ankara
    using ve open'ın hiç bir ilgisi yok. datareader kapalı bağlantıda çalışmaz.
     
  9. V1

    V1 Aktif Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ama ben misal

    using()
    {
    mysqldataadapter

    }
    kullanırken baglantı açık filan yada kapalı diye hata vermiyor

    ama eger mysqldatareader kullanırsam illa baglantı aç'da gel diyor ? burda baglanti open yaptıgımda en sonda close , dispose yapmam gereklimi yoksa using oto olarak close ve dispose yapıyormu ?
     
  10. Cihan Yakar

    Cihan Yakar Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    5,886
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Ankara
    yine usingle ilgisi yok ! datareader ile dataadapter farklı şeyler

    using sadece dispose çağırır. Eğer mysqlconnection'ın IDisposable implementasyonunda Close yapmışlarsa yapılır. MySqlConnection 'ın koduna bakmak lazım :D
     
  11. V1

    V1 Aktif Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    :D:D reader ile adapter olayını halletim farkı daha dogrusunu nedenini diyeyim :) using olayında close yada dispose yapmamıza gerek yok çünkü kendisi derlenirken oto olarak close ve dispose yapıyor dogru anlamışım degilmi hocam :) bu son soru hocam yeteri kadar rahatsız ettim sizi bugun :)
     
  12. Cihan Yakar

    Cihan Yakar Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    5,886
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Ankara
    Hayır otomatik close yapar diye genel geçer bir kural yok ! Sadece dispose metodonu çağırır. Mysqlconnection'ı yazan şahıs dispose metodu içinde close'u çağırıyorsa close yapılır.
     
  13. V1

    V1 Aktif Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Hmm o zaman biz her ihtimale karşı baglanti.close ekleyelim :) Yardımların çok teşekkür ederim hocam kafamdaki çok büyük bir soru işareti daha cevap buldu bugün :)