Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Mysql ile ilgili hatalar....

Konu, 'Veritabanları' kısmında ejderatesi tarafından paylaşıldı.

  1. ejderatesi

    ejderatesi Üye

    Kayıt:
    22 Kasım 2002
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    2: User *******@localhost has already more than 'max_user_connections' active connections
    (/usr/local/psa/home/vhosts/************** ln 498)
    diye hata veriyor.sayfayı refresh aptınca hata düzeliyor ve sayfa geliyor.

    bunun nedeni ne olabilir.
    artı abuk subuk bir sürü hata veriyor bunu yine refresh yapınca düzeliyor.
    şunu soracam site admin başvurdum onlar bana persistent connection in your script dedi ama bunu nasıl yapacağım hakkında bilgim yok.
    yani hatamesajı aldığımda sayfayı refresh mi etsin ne yapsın bu konu hakkında yardımınızı bekliyorum.
    son olarak cıkan mysql hatalarını ekrana bastırmayıp başka bir mesaj vermesini nasıl sağlarım yani üsteki hata mesajı verdiğinde hata oluştu hata kodu 1 yazsın başka hata verdiğinde başka bir hata mesajı versin saollun
    ßyé ßyé
     
  2. acemi

    acemi Misafir

    Veritabanina yapilabilecek baglanti sayisi icin bir sinir belirtilebiliyor. Senin kullandigin veritabaninin da boyle bir siniri var. Bu sinir asildiginda, yani izin verilen maksimum baglanti sayisi asildigi halde hala birileri veritabanina baglanmaya calistiginda, yukaridaki hata mesaji cikiyor.

    Refresh edilince bazen duzelmesinin sebebi, diger baglantilardan kapananlar oldugu icin mevcut baglanti sayisinda azalma olmasi ve senin baglantini artik kabul edebilecek hale gelmesi.

    Hata mesaji oldugunda sayfayi refresh etmek bir cozum degil. Tersine gereksiz yere yuk yaratmis oluyorsun. Ya izin verilen baglanti sayisini yukseltmek lazim (ki bunu server yoneticisi yapabilir) ya da baglantilarimizi tutumlu kullanmaliyiz. Gereksiz yere baglantilar acmamaliyiz.

    Baglatilari tutumlu kullanmak demek, her is icin yeni baglanti acmamak ve actigimiz baglantiyi mumkun oldugu kadar verimli kullanmak demek cunku yeni bir baglanti acmak ve bunu yok etmek, sunucu bilgisayara ciddi yukler getiriyor.

    O nedenle her seferinde yeni baglanti acmak yerine, kalici (persistent) baglanti kullanabiliriz. O zaman bir kere acilan baglanti, bircok farkli is icin kullanilabilir.

    PHP kullaniyorsan, mysql_connect yerine mysql_pconnect komutunu kullanarak, kalici baglanti acabilirsin.
     
  3. ejderatesi

    ejderatesi Üye

    Kayıt:
    22 Kasım 2002
    Mesajlar:
    75
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    saol dostum
    mysqlpconnect komutunu mysql_connect yazan yeremi yazmam gerekli?
    ewt php kullanıyorum ama php-mysql fazla anlamam.... :(
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    evet mysql_connect () yerine mysql_pconnect() yazmalısın..