Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

mouseover

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında turker tarafından paylaşıldı.

  1. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    fare hücre üzerine gelince hücrenin rengini nasıl değiştirecem.

    <td bgcolor="red" onmouseover="......"></td>
     
  2. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Head bölümüne

    <script language="JavaScript1.2" src="tablelight.js">

    Quote içindeki kısmıda bir txt dosyasının içine pasteleyip dosyanın ismini tablelight.js yapacaksin.



    Sonra <table... <tr... veya <td... içine onMouseover="changeto('#ffcc66')" onMouseout="changeback('#8C9280')" yazılarını yerleştireceksin ama ffcc66 ve 8C9280 rakamlarını kafana göre değiştir.

    Sevgiler...
     
  3. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ben js kullanamdan yapmayı düşünmüştüm. mesela cs içine yazarsam oluyor şöyleki

    cssdeki menuover için
    benim yapmak istediğim
    gibi birşey.
     
  4. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    <td bgcolor="red" onMouseOver="this.bgColor='yellow';" onMouseOut="this.bgColor='red';" >

    şeklinde yapabilirsin...
     
  5. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    teşekkürler
    ; işaretini koymadığımdan heralde. denemiştim çalışmamıştı.
     
  6. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    hep bu sorun çıkartır zaten. Allahdan kodun başında çözdün... Ben bikeresinde hiç unutmam 1024562 satırlık bi koddayım, derrmişim....

    Kolay gelsinnn
     
  7. alico

    alico Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Kasım 2003
    Mesajlar:
    2,064
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    resim değiştirirsek nasıl olur ?
     
  8. MEHMET

    MEHMET Daimi Üye

    Kayıt:
    9 Mayıs 2003
    Mesajlar:
    3,650
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    DANIŞMAN
    Şehir:
    MERSİN
  9. IcenGuard

    IcenGuard Daimi Üye

    Kayıt:
    16 Ekim 2003
    Mesajlar:
    1,451
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Aşcı
    Şehir:
    Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38
    Kod:
    <script language="JavaScript">
    function resimAc(imgName) {
    document[ imgName ].src = imgName + "-1.gif";
    }
    function resimKapa(imgName) {
    document[ imgName ].src = imgName + "-0.gif";
    }
    </script>
    <a href="#" onmouseover="resimAc('images/login');" onmouseout="resimKapa('images/login');"><img src="images/login-1.gif" name="images/login" alt="Müsteri Girisi" border="0" height="21" width="129">
     
  10. alico

    alico Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Kasım 2003
    Mesajlar:
    2,064
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Haber7.com gibi değil, eski script örneklerinde backclor örneği buldum bunu biraz geliştirip hallettim. Güzelde oldu

    Mesele şu Menu tablosunun back color2u değişcek aynı zamanda yine menü tablosunun back image olarak sağa yaslı simgeside değişecekti


    Örnek :http://www.k7medya.com/emcet/alico_menu.asp
     
  11. Zerzevat Adam

    Zerzevat Adam Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2003
    Mesajlar:
    4,787
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ben yazayım 3 yıl sonra kullanılır.

     
  12. alico

    alico Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Kasım 2003
    Mesajlar:
    2,064
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    @omerbalyali

    3 yıla gerek yok şimdide kullanırız rica etsem benim örneğin css koduna geçişini tam olarak verebilirmisin ?
     
  13. Zerzevat Adam

    Zerzevat Adam Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2003
    Mesajlar:
    4,787
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    IE5+/-7 desteklemiyor bunu.

    Ama IE7 LGPL betiği ile çalışıyor.

    .box { width:100px; height:200px; backgrond:url(image.jpg) left top; }
    .box:hover { backgrond:url(image2.jpg) left top; }
     
  14. Zerzevat Adam

    Zerzevat Adam Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2003
    Mesajlar:
    4,787
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bu şekilde çok kod yazdım ve gerçekten çok kullanışlı. Hem metin tabanlı tarayıcılar resmi değil yazıyı görebiliyor. (tabi bu kodu bir listede fygun biçimde kullanırsanız)
     
  15. alico

    alico Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Kasım 2003
    Mesajlar:
    2,064
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    ha ben yanlış anladım o zaman seni şu an yazdığın komut desteklenmiyor yani doğrumu ?
     
  16. Zerzevat Adam

    Zerzevat Adam Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2003
    Mesajlar:
    4,787
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Destekleniyor. Standart bir kod ama ezik, eşşolubeşkulak MSIE'lerde çalışmıyor.

    MS uygun tarayıcı çıkartacak, bu yaygınlaşacak ya da Herkes Mozilla'ya geçecek... 3 yıl... :)
     
  17. slay3r

    slay3r Daimi Üye

    Kayıt:
    21 Haziran 2005
    Mesajlar:
    632
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web / Grafik Tasarım
    Şehir:
    Hellforge
    Ömer XHTML konusunda basit bir örnek site yapımı gibi birşey gösterebilirmisin? Adım adım olarak basit bir şekilde. Ben de XHTML'ye geçmek istiyorum ama anlamadığım birçok şey var.
     
  18. Yns

    Yns Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2,848
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    buradaki 5 sayfayı okuyarak başlayabilirsin :tamams:
     
  19. Zerzevat Adam

    Zerzevat Adam Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2003
    Mesajlar:
    4,787
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  20. slay3r

    slay3r Daimi Üye

    Kayıt:
    21 Haziran 2005
    Mesajlar:
    632
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web / Grafik Tasarım
    Şehir:
    Hellforge
    Xhtml'ye geçmeyi çok istiyorum. Zaten önüme gelen Xhtml sitelerini elimden geldiği kadarıyla inceliyorum. Yns'nin verdiği kaynağı daha önceden de okumuştum. Tekrar gözden geçirip okuyacağım onuda.