Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Microsoft VC++ mı Borland C++ Builder mi?

Konu, 'C / C++' kısmında phrozen tarafından paylaşıldı.

  1. phrozen

    phrozen Yeni Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2002
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Hankısı?
     
  2. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Herhalde duruma göre değişir. ;)
     
  3. CrazyCat

    CrazyCat Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    653
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    lecturer
    Şehir:
    Adana
    ihtiyaçlarına göre değişir ama bence:

    Borland C++ Builderin kullanımı olduça kolayu fakat çok profesyonel diil.

    VC++ öğrenmesi biraz zor ama çok daha proffesyonel.

    zaten ikiside MS ortamı için olduğundan başka alternatif düşünmüyorsundur.

    ama yeni öğrenmeye başlıyacak ve ileri seviye uygulamalar geliştirmeyi düşüneceksen önce standart C++ öğren. istersen win32 kullanarak herhangi bir derleyicide windows uygulaması geliştirebilirsin.

    Özetlersek bu sorunun cevabı senin şu an da ne bildiğine , nekadar bilmek istediğine ve ne tür uygulamalar geliştirmek istiyeceğine göre değişir.
     
  4. csharpnedir.com

    csharpnedir.com Yeni Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2002
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Standart C++ daha genel ve uzun vade de geçerli bir çözüm olabilir. Bunun yanında Borland'ın derleyicileri optimiazsyonu çook iyi yapar ama VC++'ın hata ayıklayıcısı(debugger) çook hoş bence...
     
  5. Mingitau

    Mingitau Misafir

    gcc for win32 :p
     
  6. karatoprak

    karatoprak Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2003
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    CrazyCat: "Borland C++ Builderin kullanımı olduça kolayu fakat çok profesyonel diil."

    Bence yanılıyorsun. BCB(Borland C++ Builder) düşündüğünden çok daha profesyonel bir dil. Sanırım BCB ile çok fazla uğraşmamışsın. VC++ hakkında çok detaylı bir bilgim yok ama BCB'yi formun üzerine 2-3 komponent atıp program yazdığın bir araç olarak düşünüyorsan sana BCB hakkında biraz daha araştırma yapmanı öneririm. Elbette 2-3 komponent ile de program yazabiliyorsun, ama bu bir buz dağının görünen yüzünün sadece bir kısmı. İstersen BCB'de çok daha fazlası var!
     
  7. p4r4h4t

    p4r4h4t Aktif Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    397
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    diger alternatif Dev C++
     
  8. MUBNET

    MUBNET Aktif Üye

    Kayıt:
    26 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    452
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Elektronik
    Şehir:
    İstanbul
    -Kolaylık ve pratiklik önemli ise,
    -Bileşenlerle kodlamayı kısaltmayı hedefliyorsan,
    -Programlarının kendi içerisinde iyi optimizeolmasının istiyorsan,
    -Zamanın kıymetliyse :)

    ve en önemlisi

    RUH SAĞLIĞINI KAYBETMEK İSTEMİYORSAN :D

    tabii ki Borland C++Builder ;)
     
  9. phrozen

    phrozen Yeni Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2002
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    eee
     
  10. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Sozcuk haznen fazla dar sanırım.. Yada sen tasarruflu kullanmak ıstıyosun.. Hankısı?
     
  11. p4r4h4t

    p4r4h4t Aktif Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    397
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  12. phrozen

    phrozen Yeni Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2002
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    2.si biloder
     
  13. phrozen

    phrozen Yeni Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2002
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bilodeeeeeeeeeeeeer neren kol
     
  14. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Abartma ıstersen...
     
  15. karatoprak

    karatoprak Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2003
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Benim kafama bişey takıldı;
    Açıkçası VC++ hakkında pek detaylı bir bilgim yok ama CrazyCat arkadaş VC++ daha profesyonel demiş. İki uygulama geriştirme aracı(hem VC++'a hemde BCB'ye sadece derleyici demek sanırım uygun olmaz) karşılaştırılırken kriterler nelerdir. Yani ne düşünerek "biri diğerinden daha profesyoneldir." deriz. Yada "BCB'mi VC++'mı?" diyen arkadaş ne düşünerek böyle bir soru sorar?
     
  16. phrozen

    phrozen Yeni Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2002
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  17. xakaltunx

    xakaltunx Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Kasım 2003
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    valla ben vc++ ogrenıyorum
    bıze soylenene gore compile ederken cok daha buyuk kolaylık saglıyomus vc++
    borland bazı seylerde cok problem verıyomus
     
  18. dreammaker

    dreammaker Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2003
    Mesajlar:
    109
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bazı şeyler neler(miş) peki size bunu söyleyen Ulu O'nu söylemedi mi...
     
  19. tmelal

    tmelal Yeni Üye

    Kayıt:
    17 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    borland

    walla microsoft un derleme özürlü VB sini kullandıltan sonra ,microsoftun hiç bir programını gönül rahatlığı ile kullanamaz oldum.
    microsoft gerçektende derleme özürlü.borland bir numara ve de çok profosyonel,kullanmadan anlaşılmaz.vc++ kullandım biraz.borland dan sonra biraz garip kalıyor.borland çok sistematik.

    kesinlikle BCB.
    tabi şöle bir durum daha var.
    kaynak bakımından microsoft daha avantajlı.borlandın bazı şeleri ço zor bulunuyor.

    ama BCB en iyisi
     
  20. sýmone

    sýmone Aktif Üye

    Kayıt:
    27 Mart 2003
    Mesajlar:
    377
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Hız bakımından aralarında fark varmı acaba?