Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

Konu, 'Veritabanları' kısmında acemi tarafından paylaşıldı.

  1. acemi

    acemi Misafir

     
  2. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    İyi de cevap yok mu? :aglama: :aglama:
     
  3. acemi

    acemi Misafir

    Cok Sayin Mariah Hanimefendi,

    Upload esnasinda .mdb dosyada bir hata olusmus olabilir. Oncelikle yeniden upload ederek deneyin.

    Gerekli DSN bilgisi, sunucu bilgisayarda tanimlanmamis veya yanlis tanimlanmis olabilir.

    DSN'li baglanti yerine, DSN'siz baglanti (yani dogrudan OLEDB surucusu kullanarak baglanti) yaparsaniz daha iyi... Baglanti komutlarinizi incelememiz icin buraya yazarsaniz iyi olur.
     
  4. acemi

    acemi Misafir

    Microsoft'un bilimum hata icin kullandigi Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' mesaji ile karsilasildiginda Ingilizce bilenler oncelikle bu sayfaya bakabilirler.
     
  5. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    En az 20 kere upload ettim, olmadı... Sayfalarda sorun yok sanırım, daha önce de bunları kullanıyordum, hele ilk gelen şiir sayfalarını hiç değiştirmedim... Önce şair listesine, ordan şiir listelerine, oradan şiir göster sayfasına geçiyoruz, değişikliği orada yaptım... Db'ye de yorumlar başlıklı yeni bir tablo ekledim... Aynı tablo yazarlar sayfasında çalışıyor...
     
  6. acemi

    acemi Misafir

    list1.asp sayfasinin ilk 10 satirini buraya yazabilir misin?
     
  7. acemi

    acemi Misafir

    Bir de siirler cok kotuyse calismayabilir.
     
  8. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    <%
    dim objbaglanti, vt_yol
    vt_yol="Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ="& server.mappath("db/aksiseda.mdb")
    set objbaglanti=server.createobject("adodb.connection")
    objbaglanti.open vt_yol

    dim sorgum, kayitsetim
    %>
    <html>
    <head><title>.: A K S İ S E D Â :.</title>
     
  9. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Edebiyat dünyasının en iyi şairleri bunlar... :)
     
  10. acemi

    acemi Misafir

    aksiseda.mdb isimli dosya, ana klasorun altinda bulunan /db klasorunde, degil mi? Path (yol) hatasi olabilir.

    Bir de su sekilde baglanmayi denesene:

    <%
    dim objbaglanti, kayitsetim, sorgum

    set objbaglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection")
    objbaglanti.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" & _
    ";Data Source=" & server.mappath("db/aksiseda.mdb") & _
    ";Persist Security Info=False" & _
    ";User Id=admin" & _
    ";Password="
    objbaglanti.ConnectionTimeout = 15
    objbaglanti.CommandTimeout = 30
    objbaglanti.CursorLocation = 3
    objbaglanti.Open
    %>

    <html>
    <head><title>.: A K S İ S E D Â :.</title>
     
  11. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Buna gerek kalmadı, DB'yi yeniden yaptım ve düzeldi... Teşekkür ederim... Bu arada, ben bir acemi tanıyorum, sen o musun? :)
     
  12. acemi

    acemi Misafir

    Palavra atmayi birak. DB'yi yeniden duzenlemismis... Hadi itiraf et, hangi berbat siiri sildin de sorun halloldu.

    O'yum
     
  13. teddmcload

    teddmcload Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Ocak 2003
    Mesajlar:
    1,650
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    konuyu okudum. fıkra gibi :)
     
  14. teddmcload

    teddmcload Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Ocak 2003
    Mesajlar:
    1,650
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ayrıca www.aksiseda.com u ziyaret ettim. şiirden hoşlanmam ama tasarım güzel
     
  15. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

    hatası benim bildiğim yazma sorunundan kaynaklanıyordu. Yani klasor'e yazma izni verilmemiş olması gibi durumlarda alınıyordu bu hata.Hatta şolede devamı vardı.
    "Operation must use an updatabase query"
    Belki databasede yazma ile ilgili bir problem vardı salt okunur şeklinde falan
     
  16. acemi

    acemi Misafir

    Bu hata mesaji, yuzlerce hatayi kapsiyor. Yani klasik Microsoft tavri var. Binbir cesit hata icin tek bir mesaj...

    Bu mesajin ardindan gelen ikinci mesaj ve hataya sebep olan satirin numarasi ile (line xx) sorunu kestirmek biraz daha kolaylasiyor.

    Mariah'nin sayfasindaki hata mesaji su sekildeydi:

    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver]General error Unable to open registry key 'Temporary (volatile) Jet DSN for process 0x6cc Thread 0x34A DBC 0x342342 Jet'.


    Bu hata genellikle baglanmak istenilen veritabani bulunamadiginda cikiyor. Muhtemelen veritabaninin yeri yanlis oluyor veya veritabani dosyasi bozulmus oldugundan baglanti kurulacak bir veritabani bulunamiyor.
     
  17. Mariah

    Mariah Üye

    Kayıt:
    20 Ekim 2002
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Benim tanıdığım acemi olduğuna emin misin? Yukarıda şaka mı yaptın ciddi miydin anlamadım, ama şaka yaptığını farzediyorum... Benim sitemdeki şiirler çok güzeldir tamam mı, kötü şiiri koymam siteme... :) Arkadaşlara eleştirileri için teşekkür ederim... :)
     
  18. teddmcload

    teddmcload Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Ocak 2003
    Mesajlar:
    1,650
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    en iyisi hata numarasını microsoft un sitesinde aratmak. bu durumda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    bence database e ulaşmakla ilgili bir problem var. ama ne?

    microsoft ta arattınız mı?
     
  19. PiYoNASP

    PiYoNASP Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    485
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    böyle bir hata niye çıkıyor olabilir?

    hiç bir arıza yok normalde tbloya başka yerde bağlanıyor ama bunda bağlanmıyor.. ve bu yüzden siteyi tekrardan kodlamayı düşünüyorum..

    birde bunun
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

    [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified

    bu versiyonu çıkıyor tabloyu başka vt ye alınca