Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

memcache te fatal error??

Konu, 'PHP' kısmında yazici tarafından paylaşıldı.

  1. yazici

    yazici Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2009
    Mesajlar:
    209
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    merhaba arkadaslar,

    memcache baglantısı yapmaya calısıyorum server a.fakat daha en basta "$memcache = new Memcache;" satırında fatal error hatası alıyorum.neden acaba??
     
  2. yazici

    yazici Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2009
    Mesajlar:
    209
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sanırım sorun kullandıgım php nin memcache tanımamasından kaynaklanıyor.bu yuzden php yi tekrar kurmam ve kurarken memcache ı açmam lazım ama ben wampserver kullanıyorum bunu nasıl yapabilirim?
     
  3. yazici

    yazici Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2009
    Mesajlar:
    209
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    wamp serverda memcache'i nasık aktif edebilirim yani acabilirm, ya da ayrıca bi php 5.2.13 kurmayı deniycem ama burda kurulumu yaparken nasıl memcache i acabilirim??ben kurulumda baktım ama goremedim...
     
  4. yazici

    yazici Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2009
    Mesajlar:
    209
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaslar php 5.2.13 ve apache yi ayrı ayrı kurdum sistemime.fakat php extension da memcache.dll dosyası yoktu ben onu ayrıca indirdim ve oraya ekledim son olarak php.ini dosyasına "extension=php_memcache.dll" ekledim.restart ettim apache yi ama yine olmadı."Fatal error: Class 'Memcache' not found in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\a.php on line 5
    "hatasını alıyorum yine.neyi eksik yapıyorum acaba??
     
  5. yazici

    yazici Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2009
    Mesajlar:
    209
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  6. garme

    garme Üye

    Kayıt:
    16 Aralık 2009
    Mesajlar:
    212
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    genelde 2 tane php.ini dosya bulunur localde. birisi windows klasörü içinde birisi de php yi kurduğun dizinin içerisinde ve bunlar çok karıştırılır. bence sen yanlış php.ini dosyasını düzenliyorsun ya da dll dosyasının ismini yanlış yazıyorsun php.ini'ye.
     
  7. yazici

    yazici Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2009
    Mesajlar:
    209
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ben php klasorunun icinde bulunan php.ini de duzenlemeyi yaptım.dll isminide kontrol ettim kac kere zaten hata olsa apache yi restart ettigimde hata mesajı verirdi ama herhangi bi hata mesajı olmıyorum hersey duzgun calısıyormus gibi gorunuyor.phpinfo da memcache gorunmuyo iste hala
     
  8. yazici

    yazici Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2009
    Mesajlar:
    209
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    dogru php.ini dosyasını duzenlemisim dimi?ayrıca servislere baktıgımda memcached "started" konumunda gorunuyor.yani olması gerektigi gibi sanırım ama hala nerde bi eksiklik ya da hatam var bulamadım..