Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

mdb hatasi

Konu, 'ASP' kısmında d_baggio tarafından paylaşıldı.

  1. d_baggio

    d_baggio Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    118
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Turkey
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Server.Mappath kullandın mı ?
     
  3. ee++

    ee++ Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,122
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Su var ki, Brinkster'da veri tabani dosyaniz (mdb), db klasörünün icinde olacak. Diger dosyalar disarida olacak. Dolayisi ile veritabani erisimi icin yol olarak .\db.. gibi bir sey yeterli olacaktir. Verdiğin bağlantıda neden oyle bir dosya var analmadım.
     
  4. d_baggio

    d_baggio Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    118
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Turkey
    yoo dosya da db de olsa bisey degismez sanirim?yoksa yaniliyomuyum?zaten mdb db icerisinde.
     
  5. d_baggio

    d_baggio Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    118
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Turkey
    'C:\WINNT\system32\db\ajhit2.mdb' is not a valid path. Make sure that the path name is spelled correctly and that you are connected to the server on which the file resides.

    aha hata da bu
     
  6. ee++

    ee++ Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,122
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    db klasörüne nasıl erişmeye çalışıyorsun ki? Orada baya bir sorun görünüyor. İlgili kod kesimini alsak?
     
  7. d_baggio

    d_baggio Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    118
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Turkey
    soyle : <%
    set conn=Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    conn.Provider="Microsoft.Jet.OLEDB.4.0"

    'Put your database path here
    conn.Open "ajhit2.mdb"

    set rs=Server.CreateObject("ADODB.recordset")
    sql="SELECT * FROM ajhit ORDER BY hit desc"
    rs.Open sql, conn
    %>
     
  8. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    conn.Open server.Mappath("ajhit2.mdb") şeklinde düzeltmen gerek sanırım
     
  9. d_baggio

    d_baggio Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    118
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Turkey
    wauwww.mukemmel.bu sorun neden kaynaklaniyomus?cozumun ise yaradi.neden boyle dusundun hocam?
     
  10. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Çünkü veritabanı yolunu yazarken fiziksel yolu yazman gerekiyor.
    Server.Mappath() fonksiyonu parametre olarak sanal yolu alır mesela 'db.mdb' veya '../db.mdb' veya './db.mdb' gibi onun fiziksel karşılığını dönderir.
    c:\window\desktop\bilmemne\db.mdb gibi...
     
  11. d_baggio

    d_baggio Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    118
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Turkey
    her durumda her serverde Server.Mappath("*.mdb") kullanabilirmiyiz?
     
  12. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Evet,Server.Mappath() her serverda kullanılır. Parametre olarak veritabanının yerini doğru ver yeter...