Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

maile webten baktigim zaman div tagini tanimiyor heralde

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında sokrates tarafından paylaşıldı.

  1. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    merhabalar
    $icerik="<html><body>
    <div id=\"Layer1\" style=\"position:absolute; left:4px; top:11px; width:850px; height:652px; z-index:1\">
    <img src=\"$tebrikler_url\" width=850 height=652>
    <div style=\"position:absolute;left:300px; top:195px; width:850px; height:652px z-index:2\">
    <table width=215>
    <tr><td style=\"font-family:arial;color:#ffffff;font-weight:bold;font-size:10px;\">Say&yacute;n &nbsp";
    $icerik.=ucfirst($adi)." ";
    $icerik.=strtoupper($soyadi)."<br></td></tr>";
    .
    .
    .

    bu gonderdiğim maile outlook tan bakktığım zaman yazılar div tagında belirtiğim ölcülerde görünüyor yani resmin ortasında diyelim ama web ten maile baktığım zaman yazılar resim dosyasının altında görünüyor yani div tagıyla belirtiğim yerde değil neden olabilir
    şimdiden sağolun
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    tarayıcının yorumlaması ile ilgili bir problem olabilir...
    Hangi tarayıcıyı kullanıyorsun ve versiyonu nedir ?
     
  3. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    internet explorer 5 kullaniyorum :)
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Maalesef sorunun hakkında bi şey diyemeyeceğim o zaman. Explorer 5'in Layer,div,JS,DHTML gibi şeylere desteği gayet iyidir. Sorun tarayıcı ile ilgili değil gibi ama olay bir yorumlama sorunu ...

    Dediğim gibi sorunu çözmen için bi şey diyemeyeceğim, ama sorun doğrudan php ile ilgili olmadığı ve aslında HTML sorusu olduğu için istersen bu konuyu web tasarım bölümüne taşıyalım...
     
  5. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    taşıyalım :)
     
  6. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Taşıdım gitti :)
     
  7. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Dün buna benzer bir olayla karşılaştım. Bir arkadaş bana web tasarımı öğret dedi bende en basit şekilde bir site yaptım ona <table>...</table> tagına div verdiğim zaman frontpagede tagı gördü normal olarak ama tarayıcıda baktığımızda hiç bir etkisi olmadı. W3C de bazı tagların değiştiğini bilitorum mesela <Center> yerine <div align="center"> olduğunu ama bazen tarayıcılar tanımıyor sanırım bu kodu. Yinede sorunun tam cevabının bu olduğundan emin değilim. Sadece bir fikir.