Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Login - Logout ? Cookie ?

Konu, 'PHP' kısmında BurtiBurak tarafından paylaşıldı.

  1. BurtiBurak

    BurtiBurak Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba,

    Login fonksiyonu yaptım ancak logout nasıl yapacağım :rolleyes:

    PHP:
    <?php
    require('inc/settings.php');

    # mysql baglantisi, sesion_start yapilmis varsayiyoruz
    # bilgiler
    $username $_POST["username"];
    $password $_POST["password"];
    # kullanici bilgisi alalim
    $sorgu mysql_query("select password from uyeler where username = '".$username."'");
    if( 
    mysql_num_rows($sorgu) != ){
    print 
    '<script>alert("Kullanıcı bulunamadı!");history.back(-1);</script>';
    exit;
    }else{
    # veriyi alıyoruz
    $bilgi mysql_fetch_assoc($sorgu);
    }
    # password eslestirmesi
    if( md5trim($password) ) != $bilgi["password"] ){
    print 
    '<script>alert("Yanlış şifre girdiniz!");history.back(-1);</script>';
    exit;
    }
    # başarılı giriş yapıldı
    # oturuma kaydedip anasayfaya gidelim
    $_SESSION["giris"] = md5"kullanic_oturum_" md5$bilgi["password"] ) . "_ds785667f5e67w423yjgty" );
    $_SESSION["username"] = $username;
    ?>
    <script>
    alert("Başarıyla giriş yaptınız! Şimdi anasayfaya yönlendiriliyorsunuz.");
    window.top.location = './';
    </script>
     
  2. cgelis

    cgelis Aktif Üye

    Kayıt:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Mühendisi
    Şehir:
    İstanbul
  3. BurtiBurak

    BurtiBurak Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yapamadım işte hocam :/ Örnek bir kod verebilirmisiniz?
     
  4. cgelis

    cgelis Aktif Üye

    Kayıt:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Mühendisi
    Şehir:
    İstanbul
    Kod:
    session_start();
    session_destroy();
    echo "Çıkış yaptınız.";
    
     
  5. BurtiBurak

    BurtiBurak Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    çalışmadı hocam
     
  6. cgelis

    cgelis Aktif Üye

    Kayıt:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Mühendisi
    Şehir:
    İstanbul
    Çalışmamasının imkanı yok birde session_unset() deneyin.
     
  7. BurtiBurak

    BurtiBurak Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    hocam şimdi onu çalıştırdım lakin başka fonksiyon çalışmıyor bu seferde:

    Üyelerin giriş çıkışını kontrol sistemi çalışmıyor

    PHP:
    <?php
    require('inc/settings.php');
    # uye oturum degiskenleri
    $giris_yapilmis false;
    $uye false;
    # kontrol ederek bilgileri dogrulayalim
    if( !empty($_SESSION["giris"]) && !empty($_SESSION["username"]) ){
    # kulanici bilgisini alalim
    $sorgu mysql_query("select * from uyeler where username='".$_SESSION["username"]."'");
    if( 
    mysql_num_rows($sorgu) == ){
    $uye mysql_fetch_assoc($sorgu);
    # anahtar kontrol
    if( $_SESSION["giris"] == md5"kullanic_oturum_" md5$uye["password"] ) . "_ds785667f5e67w423yjgty" ) ){
    $giris_yapilmis true;
    }else{
    # giris yanlis. $uye'yi silelim
    $uye false;
    }
    }
    }
    ?>

    Böylede kontrol ediyorum
    PHP:
    <?php
    include('login_check_user.php');

     if( !
    $giris_yapilmis ){ ?>
    <?php
    print 'Bu sayfa üyelere özeldir! Lütfen giriş yapın!';
    exit;
    } else
    {
    echo 
    "test";
    }
    ?>
     
  8. tst

    tst Aktif Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    inc/settings.php de session start yapmadıysan hiçbir yetki sayfan çalışmaz
    daha dogrusu session kullanacağın heryerde önce session_start() kullanmalısın.
     
  9. BurtiBurak

    BurtiBurak Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    settings.php ne alaka mysql bağlantı dosyası o ? Ben session kullandığım alanlarda kullandım "Sunucu hatası" veriyor bu seferde chrome :/

    bir alternatifi yokmudur bu işin
     
  10. tst

    tst Aktif Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğenilen Mesajlar:
    4


    biz ne bilelim kaynagını gostermediğin dosyanın ne işe yaradığını.belki settings de session start yapmıssındır diye dedim.
     
  11. Romansanta

    Romansanta Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Mart 2010
    Mesajlar:
    1,424
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Amele
    Şehir:
    1903'den
    logout işlemlerini yapacagin sayfada

    unset($_SESSION["giris"]);
    unset($_SESSION["username"]);

    yap
     
  12. BurtiBurak

    BurtiBurak Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bi an şaşırdımda hocam kusura bakmayın :):)

    test.php
    PHP:
    <?php
    ini_set
    ('display_errors','On');
    ini_set('error_reporting'E_ALL);
    error_reporting(E_ERROR E_WARNING E_PARSE E_NOTICE);

    include(
    'login_check_user.php');
    session_start()
     if( !
    $giris_yapilmis ){ ?>
    <?php
    print 'Bu sayfa üyelere özeldir! Lütfen giriş yapın!';
    exit;
    } else
    {
    echo 
    "test";
    }
    ?>
    login_check_user.php
    PHP:
    <?php
    require('inc/settings.php');
    session_start()
    # uye oturum degiskenleri
    $giris_yapilmis false;
    $uye false;
    # kontrol ederek bilgileri dogrulayalim
    if( !empty($_SESSION["giris"]) && !empty($_SESSION["username"]) ){
    # kulanici bilgisini alalim
    $sorgu mysql_query("select * from uyeler where username='".$_SESSION["username"]."'");
    if( 
    mysql_num_rows($sorgu) == ){
    $uye mysql_fetch_assoc($sorgu);
    # anahtar kontrol
    if( $_SESSION["giris"] == md5"kullanic_oturum_" md5$uye["password"] ) . "_ds785667f5e67w423yjgty" ) ){
    $giris_yapilmis true;
    }else{
    # giris yanlis. $uye'yi silelim
    $uye false;
    }
    }
    }
    ?>

    test.php ne hata veriyo ne açılıyo :S