Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

listelemede ilk 5 tanesi görünsün sonra devamını oku çıksın

Konu, 'PHP' kısmında nco09 tarafından paylaşıldı.

  1. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    merhaba.
    php sitemde iller tablosundan 81 adet ili listeleyebiliyorum.ama bu liste altalta cok uzayıp gittiği için listelerken ilk 10 adet il listelensin daha sonra devam gibi bir buton cıksın ve geri kalan iller aynı divde görünsün istiyorum.bunu nasıl yapabilirim?araştırdım hep bir yazıyı belirli yerlerinden kersmişler.ama benim derdim sadece bir satırda bir yazı değil..iller adında bir tablom var ve bu tablom id ve name sütunlarından oluşuyor.ben tablomdaki ilk 10 adet ili listeleteceğim sonra devam butonu cıkacak ve bu butona tıklanınca geri kalan iller görünecek.yardımcı olursanız sevinirim.
     
  2. Çarkçı

    Çarkçı Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2018
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    Mersin
    Bunu yapmak yerine tablonuza y-ekseninde hareket eden bir scrollbar ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki satırlar, IE10+ ve diğer popüler tarayıcılarda düzgün olarak çalışmaktadır:

    HTML table with vertical scroll inside tbody - JSFiddle

    IE9 ve daha eski sürümler için başka çözümler aramanız gerekebilir.
     
  3. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    teşekkür ederim cevabın için ancak ben foreach ile sıralatıyorum listemi..yani tek tek satırım yok.

    <div class="paddingg"><a href="" class="wojo fluid primary button"> <?php echo Lang::$word->LST_MFET;?></a>
    <div >
    <?php $featurerow = $content->getFeaturesById($data->result->features);?>

    <?php if($featurerow):?>
    <div class="wojo relaxed list">
    <div class="columns half-horizontal-gutters">
    <?php foreach ($featurerow as $frow):?>
    <div class="screen-33 tablet-50 phone-100">
    <div class="item"><i class="icon check"></i>
    <?php echo $frow->name;?> </div>

    </div>
    <?php endforeach;?>
    <?php unset($frow);?>
    </div>
    </div>
    <?php endif;?>
    </div>
    </div>

    bu şekilde
     
  4. Çarkçı

    Çarkçı Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2018
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    Mersin
    Size önerdiğim yöntemin PHP ile bir alakası olmadığından, değişen bir şey olmayacaktır. İstediğiniz şekilde olmasında ısrarcıysanız:

    --"jQuery" kütüphanesini kullanmadığınızı varsayıyorum--

    Kod:
    <!--- html ve php satırları başlangıcı --->
    <div class="columns half-horizontal-gutters">
    <?php $i = 0; ?>
    <?php foreach ($featurerow as $frow): ?>
    <?php $i++; ?>
    <div class="screen-33 tablet-50 phone-100 listeTasiyici<?=($i>5) ? ' fazlaListe' : ''?>"<?=($i>5) ? ' style="display:none;"' : ''?>>
    <div class="item">
    <i class="icon check"></i> <?=$frow->name?>
    </div>
    </div>
    <?php endforeach; ?>
    <?php unset($frow); ?>
    <button onclick="listeDevami()"  id="devamTasiyici">Devamını görüntüleyin...</button>
    </div>
    <!--- html ve php satırları sonu --->
    
    <!--- javaScript satırları başlangıcı --->
    function listeDevami() {
        var x = document.getElementsByClassName("listeTasiyici");
    for (var i=0;i<x.length;i+=1) {
    if (x[i].style.display === "none") {
    x[i].style.display = "block";
    document.getElementById('devamTasiyici').innerHTML = 'Listeyi kısaltın...';
    } else {
    // classList özelliği IE9 ve aşağısı için desteklenmemektedir
    if (x[i].classList.contains('fazlaListe')) {
    x[i].style.display = "none";
    document.getElementById('devamTasiyici').innerHTML = 'Devamını görüntüleyin...';
    }
    }
    }
    }
    <!--- javaScript satırları sonu --->
    
     
    Son düzenleme: 20 Nisan 2018
  5. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    allah razı olsun cok cok sağol..tek sorun kaldı butona tıklayınca geri kalan liste görünmüyor?
     
  6. Çarkçı

    Çarkçı Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2018
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    Mersin
    javaScript kısmında sayfaya uyarlama sorunu olabilir. Tarayıcınızın "Geliştirici Araçları"ndan "Console" kısmında herhangi bir hata mesajı olup olmadığını kontrol edin.
     
  7. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    consolda aşağıdaki hatalar var

    Error parsing header X-XSS-Protection: 1; mode=block; report=https://www.google.com/appserve/security-bugs/log/youtube: insecure reporting URL for secure page at character position 22. The default protections will be applied.
    (index):542 Uncaught TypeError: Cannot set property 'display' of undefined
    at listeDevami ((index):542)
    at HTMLButtonElement.onclick ((index):538)
     
  8. Çarkçı

    Çarkçı Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2018
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    Mersin
    Cevabımdaki javaScript satırlarını güncelledim. Tekrar dener misiniz?
     
  9. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    muhteşem süper oldu.allah razı olsun.ancak tekrar butona tıklayınca kapanmıyor?
     
  10. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    tamamdır
    else
    {
    x.style.display = "none";
    }
    kodunu ekledim.tamamdır..sana ne kadar dua etsem azdır.sağolasın
    birşey daha sorabilir miyim?
    butona tıklanmadan önce butonda Devamını görüntüleyin... yazacak ancak butona tıklayıpta liste uzadıgındada butonda listeyi kısalt gibi birşey yazacak.olabilir mi?
     
  11. Çarkçı

    Çarkçı Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2018
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    Mersin
    Cevabı isteğinize göre güncelledim. Hem "html ve php" hem de "javaScript" satırlarında yapmanız gereken değişiklikleri inceleyebilirsiniz.
     
  12. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    kardeşim Allah ne muradın varsa versin inşallah..sorunum kalmadı sayende
     
    Çarkçı bunu beğendi.