Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

List Box & Text Box

Konu, 'Visual Basic .Net' kısmında Ulash tarafından paylaşıldı.

  1. Ulash

    Ulash Yeni Üye

    Kayıt:
    7 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    18
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Bir sey sormak istiyorum: Visual Basic'te bir form aciyoruz ve background'a bir resim atamasi yapiyoruz. Bu form'un uzerine text box veya list box ekledigimizde arka fonun gozukmesini saglayabilir miyiz? yani bu iki box'i transparent yapabilme yolu var mi? Aradim taradim bulamadim. Size sorayim dedim...

    Tesekkurler
     
  2. RaiST

    RaiST Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,932
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    linuxrocker
    Şehir:
    krynn
    vbaccelerator.com da isine yarar visiler bulabilirsin..
     
  3. CrazyCat

    CrazyCat Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    653
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    lecturer
    Şehir:
    Adana
    Text Box için Transparent özelliğ var mı bilmiyorum (umarım vardır) ama Label için var eğer amacın sadece bişeler göstermek ise label kullanabilirsin. Yok eğer veri girecek isen sana bir çözüm önerebilirim biraz salla pati olacak ama iş görür.

    form da aynı kordinatlara bir textbox birde label yerleştir. textin visible özelliğini görünmez yap label i de transparent yap. sonra
    şöyle bir mantık kullan :

    Private Sub Form_Load()
    Text1.Visible = False
    End Sub

    Private Sub Label1_Click()
    Text1.Visible = True
    Text1.Width = Label1.Width
    Text1.Height = Label1.Height
    Text1.Top = Label1.Top
    Text1.Left = Label1.Left
    End Sub

    Private Sub Text1_LostFocus()
    Label1.Caption = Text1.Text
    Text1.Visible = False
    End Sub

    kısaca labeli tıklıyınca text aynı boya gelip görünür oluyor sen textboxa girdiğin yazı textbox odaklamayı kaybedince labelin caption özelliğine atanıyor. ve text box yyanlışlıkla tıklanmasın diye küçülüyor. (visible özelliği false olunca click olayı çalışmıyor)

    böylece transparent bir text boxın olur :)
    tabi listbox için başka bir şeytanlık düşünmek lazım :D

    umarım işine yarar ( ve umarım texti saydam yapmanın daha mantıklı yolu vardır :rolleyes: )

    kolay gelsin :)
     
  4. RaiST

    RaiST Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,932
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    linuxrocker
    Şehir:
    krynn
    hımm harbi guzel bir salla pati :)
     
  5. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    bunu delphide forma bu şekilde yaptırabilirsin;

    Procedure TForm1.Button1MouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
    Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
    const
    sc_DragMove=$F012;
    begin
    ReleaseCapture;
    Button1.Perform(WM_SYSCOMMAND, sc_DragMove, 0);
    end;


    VB de nasıl bilmiyorum ama... Çağrışım yapar diye yazdım :)
     
  6. RaiST

    RaiST Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    1,932
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    linuxrocker
    Şehir:
    krynn
    [Konunun C/C++/C# la bir ilgisi olmadığı için buraya ışınladım]
     
  7. carrizmaa17

    carrizmaa17 Yeni Üye

    Kayıt:
    4 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    herkese selamlar,
    etkileşimli 2 listboxum var(il ilçe) (bu listboxlarda post metodu kullanılmış)kullanıcı bunları seçtikten sonra bu seçimleri vtb ye kaydetmek istiyorum.nasıl yapabilirim?
    Şimdiden teşekkürler.