Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

link, id

Konu, 'PHP' kısmında realist3d tarafından paylaşıldı.

  1. realist3d

    realist3d Yeni Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2003
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bana yardımcı olursanız çok sevinirim.....



    ben elimdeki mp3 lerin ayrıntılı bir şekilde listesini tutabileceğim,silebileceğim değişiklik yapabileceğim bir çalışma yapıyorum. buna uygun database de tablo açtım id,sanatcı adı,kaset adı,şark1,şarkı2...vb gibi--

    1-kayıt için ...sanatcı adı,kaset adı,şarkı ismi1,....2,....3,..vb, yazılan bir form yazdım

    2-formdan gelen bilgilerin kayıt edildiği mp3_kayit.php dosyası

    ve tabiki başarıısız olduğum 2 dosya....

    a-)bu dosya sanatcı_listesi.php burda sanatcı adı,soyadı,kaset tarihi ve bu sanatçının ayrıntılarını sanatci_ayrinti.php dosyasında gösterecek link....hata bu kodlardamı acaba

    ------------sanatcı_listesi.php------------------------------------
    <?
    include ('dbsif.php');

    //*Sayfada ki Toplam sanatçı sayısını Gösterir
    $baslangic = 0;
    $son = 3;
    $sorgu = "select * from liste ORDER BY id DESC limit $baslangic,$son";
    $sonuc = mysql_query($sorgu) or die ("sorgu HatasI");
    $sonuc_toplam = mysql_num_rows($sonuc);
    //

    //*Database deki Toplam sanatçı sayısını Gösterir
    $sorgu2 = "select * from liste ORDER BY id DESC ";
    $sonuc2 = mysql_query($sorgu2) or die ("sorgu HatasI");
    $sanatci_toplam = mysql_num_rows($sonuc2);
    //

    print("<center><font size=2><b>Kayıtlı Sanatçı Sayısı : </b><b>$sanatci_toplam</b></font></center>");
    print("<center><font size=2><b>Sayfada ki Sanatçı Sayısı : </b><b>$sonuc_toplam</b></font></center>");
    while ($kayit=mysql_fetch_array($sonuc)){
    $no = $kayit["id"];
    $adi = $kayit["adi"];
    $soyadi = $kayit["soyadi"];
    $kaset_adi = $kayit["kaset_adi"];
    $kaset_tarih = $kayit["kaset_tarih"];

    echo "</font></center><font size=2 color=red><b>Sıra No </b><b>$no</b></font></font></center>";
    echo "</font></center><font size=2 color=black><b>Sanatçının Adı : $adi</b></font></font></center>";
    echo "</font></center><font size=2 color=black><b>Sanatçının Soyadı : $soyadi</b></font></font></center>";
    echo "</font></center><font size=2 color=black><b>Kaset İsmi : $kaset_adi</b></font></font></center>";
    echo "</font></center><font size=2 color=black><b>Kaset Çıkış Yılı : $kaset_tarih</b></font></font></center>";

    echo "<tr><td><a href=\"sanatci_ayrinti.php?id=$kayit[id] \"></font></center><font size=2 color=red>Sanatçının Şarkılarını göster</a><br></b></font></font></center>";

    echo ".........................<br>";
    }

    echo "<br><tr><td><a href=\"form.htm\"></font></center><font size=3 color=red>Yeni Sanatçı Kaydı Yap</a><br></b></font></font></center>";


    ?>
    ----------------------------------------------------

    b-) 2. dosyam ise sanatci_ayrinti.php..bu dosya linkine tıkladığım sanatçının ayrıntılarını göreceğim dosya.

    ----------sanatci_ayrinti.php-----------------------
    <?
    include ('dbsif.php');

    $kayit="id";

    $sorgu = mysql_query("SELECT * FROM liste order by id='$kayit'");
    $sorgulama = mysql_query ($kayit);
    while ($kayit=mysql_fetch_array($sorgu)){
    if (mysql_num_rows($sorgu)){

    echo "<p>Sanatçı no : $kayit[id]";
    echo "<p>Sanatçı adı : $kayit[adi]";
    echo "<p>Sanatçı Soyadı : $kayit[soyadi]";
    echo "<p>Kaset Adı : $kayit[kaset_adi]";
    echo "<p>Kaset Tarihi : $kayit[kaset_tarih]";
    echo "<p>Şarkı 01 : $kayit[sar1]";
    echo "<p>Şarkı 02 : $kayit[sar2]";
    echo "<p>Şarkı 03 : $kayit[sar3]";
    echo "<p>Şarkı 03 : $kayit[sar3]";
    echo "<p>Şarkı 04 : $kayit[sar4]";
    }
    }

    echo "<br><tr><td><a href=\"form.htm\"></font></center><font size=3 color=red>Yeni Sanatçı Kaydı Yap</a><br></b></font></font></center>";
    ?>
    --------------------------------------------------



    sorum şu bana göre sanatci_ayrinti.php dosyasında linkine tıkladığım sanatçının ayrıntılarını görmem lazım..ama bu sayfada bütün sanatçıların ayrıntıları gösteriyor...linkdemi hata yapıyorum yoksa id i bu dosyaya yanlışmı taşıdım.....

    arkadaşlar bir ricam olacak verecegınız cevap anlaşılır olursa çok sevınırım..çünkü php de çok yeniyim çok şey ıstemıyorumdr inşallah..dua ederim vala...ii çalışmalar
     
  2. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    Merhaba fazla zamanim olmadigi icin gorebildeklerimi yazdim


    PHP:
    <?
    include (
    'dbsif.php');

    $kayit="id";

    $sorgu mysql_query("SELECT * FROM liste where id='$kayit'");//order by yerine where i kullanmalisin
    $sorgulama mysql_query ($sorgu);//$kayit degil $sorgu olucak
    while ($kayit=mysql_fetch_array($sorgulama)){//$sorgu larda $sorgulama olucak
    if (mysql_num_rows($sorgulama)){

    echo 
    "<p>Sanatçı no : $kayit[id]";
    echo 
    "<p>Sanatçı adı : $kayit[adi]";
    echo 
    "<p>Sanatçı Soyadı : $kayit[soyadi]";
    echo 
    "<p>Kaset Adı : $kayit[kaset_adi]";
    echo 
    "<p>Kaset Tarihi : $kayit[kaset_tarih]";
    echo 
    "<p>Şarkı 01 : $kayit[sar1]";
    echo 
    "<p>Şarkı 02 : $kayit[sar2]";
    echo 
    "<p>Şarkı 03 : $kayit[sar3]";
    echo 
    "<p>Şarkı 03 : $kayit[sar3]";
    echo 
    "<p>Şarkı 04 : $kayit[sar4]";
    }
    }

    echo 
    "<br><tr><td><a href=\"form.htm\"></font></center><font size=3 color=red>Yeni Sanatçı Kaydı Yap</a><br></b></font></font></center>";
    ?>


     
  3. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    Yularda nietzsche yaptigi gibi hatalari duzelt yanlız en üstteki $kayit="id"; sil, zira linkden get yada post ile kayit=1
    seklinde linkden gelecek.
    Asagida yine hata var gibi geldi bana :
    Su sekilde ayarlayabilirsin (Yinede dikkat et benimde gözümden kacan bir şeyler olabilir)

    <?
    include ('dbsif.php');
    if(!isset($kayit)){$kayit=1;
    /*linkden kayit gelmediyse hata vermesini engellemek için istersen bir hata uyarısı verdirip kesebilirsinde*/
    }
    ......
    ......
    .......
    while ($kayit=mysql_fetch_array($sorgulama)){ /*$sorgu larda $sorgulama olucak */
    if(mysql_num_rows($sorgulama)){
    /*whilenin içinde bunu neden kullandınız?? burda bir hata yokmu?

    */
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Ocak 2003
  4. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    Yine hatalar var gibi geldi bana Turok un yazdiklariyla beraber tekrar duzenliyorum
    <?
    include ('dbsif.php');
    */
    $kayit="id";//burayi silersen sql sorgundaki $kayit yerine $id degiskenini yaz ,sildigini varsayarak asagiya yazdim
    //silmezsen $kayit=$id seklinde kullan ,sorgunu da degistirmen gerekli o zaman


    if(!isset($id)){
    /*linkden $id gelmediyse hata vermesini engellemek için istersen bir hata uyarısı verdirip kesebilirsinde*/
    echo "url ile oynuyon heralde";
    exit;

    }

    $sorgu = mysql_query("SELECT * FROM liste where id='$id'");//order by yerine where i kullanmalisin
    $sorgulama = mysql_query ($sorgu);//$kayit degil $sorgu olucak

    if(mysql_num_rows($sorgulama)){//kayit donduyse

    while ($kayit=mysql_fetch_array($sorgulama)){//$sorgu larda $sorgulama olucak

    echo "<p>Sanatçı no : $kayit[id]";
    echo "<p>Sanatçı adı : $kayit[adi]";
    echo "<p>Sanatçı Soyadı : $kayit[soyadi]";
    echo "<p>Kaset Adı : $kayit[kaset_adi]";
    echo "<p>Kaset Tarihi : $kayit[kaset_tarih]";
    echo "<p>Şarkı 01 : $kayit[sar1]";
    echo "<p>Şarkı 02 : $kayit[sar2]";
    echo "<p>Şarkı 03 : $kayit[sar3]";
    echo "<p>Şarkı 03 : $kayit[sar3]";
    echo "<p>Şarkı 04 : $kayit[sar4]";
    }
    }
    else //kayit donmediyse
    {
    echo "yok boyle bir sanatci";
    }
    echo "<br><tr><td><a href=\"form.htm\"></font></center><font size=3 color=red>Yeni Sanatçı Kaydı Yap</a><br></b></font></font></center>";
    ?>

    ?>

    insallah olacak :)
     
  5. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    :super: :)
     
  6. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    :super: