Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Kredi Kartı Olayı için yardım arkadaşlar...

Konu, 'İçerik Yönetimi' kısmında programcimusti tarafından paylaşıldı.

  1. programcimusti

    programcimusti Üye

    Kayıt:
    20 Haziran 2005
    Mesajlar:
    124
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    programlama
    Bir E_Ticaret sitesi yaptım. Herşey calışıyor ama Kredi Kartı olayı e ticaret sitelerinde nasıl kullanılıyor fazla bilgim yok. Şuan kredi kartı işlemide hazır ama nasıl hayata geçeririm bi fikrim yok. Acaba diyorum bundan sonraki iş bankalara mı düşüyor onlarla gidip hangi kredi kartı tipini kabul ediyorsak bir anlaşma mı yapmak gerekiyor.

    Yani kısacası ben site üstündeki Kredi Kartıyla satış işlemimi nasıl bankaya entegre edebilirim.....Oh be tüm mesele bu arkadaşlarrr...

    Acil ihtiyacım var bilgilerinize....şimdiden teşekkürler...

    Saygılar....
     
  2. kucukadam

    kucukadam Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ekim 2005
    Mesajlar:
    7
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    tam olarak deneyimim olmasa da kabaca şöyle bir bilgi verebilirim;
    ilk başta bir banka ile sanal pos için anlaşıyorsun; onlar sana gerekli teknik bilgileri yolluyorlar. sadece kredi kartı ise istediğin bir banka ile anlaşsan yeter; yalnız taksit falan da katılacak sa o zaman ayrı ayrı anlaşman gerekli.
     
  3. programcimusti

    programcimusti Üye

    Kayıt:
    20 Haziran 2005
    Mesajlar:
    124
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    programlama


    Yok sadece kredi kartı ile ödeme yapılacakkkk...bu kadar...
    Peki benim programa ekstrdan bişeyler eklemem gerkiyo mu?
    Yoksa bankamı bu olanagı yani programın çalışma olanagını sunuyo...
     
  4. webomer

    webomer Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Nisan 2005
    Mesajlar:
    277
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Banka sana sanalpos dosyalarını gönderiyor ondan sonra senin ödeme sayfandaki valuelerini bankanın sayfasına gönderiyorsun ve orada senin işin bitiyor gerisi bankanın sistemi kredi kartı bilgileri falan sende kalmıyor direkt bankaya gidiyor (yani güvenli) üstelik ssl sertifika almanıza da şart değil. bankanın ödeme sayfası mevcut
     
  5. programcimusti

    programcimusti Üye

    Kayıt:
    20 Haziran 2005
    Mesajlar:
    124
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    programlama
    banka herhalde bi programıyla yada makinasıyla bu olanagı bizim programa saglıyo bizde ona göre yapıyoz sanırım...
     
  6. programcimusti

    programcimusti Üye

    Kayıt:
    20 Haziran 2005
    Mesajlar:
    124
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    programlama
    ok saol


    dostum.....
     
  7. programcimusti

    programcimusti Üye

    Kayıt:
    20 Haziran 2005
    Mesajlar:
    124
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    programlama
    Sayfamdaki valuelar derken girilen kayıtları bankanın kayıtlarına mı yönlendircem yani DB tablosundaki fieldlar onların fieldlarını mı görecek...yoksa ödeme sayfamı tekrar baştan bankaya göre mi kurmam gerekiyor...
     
  8. webomer

    webomer Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Nisan 2005
    Mesajlar:
    277
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şöyle,

    Mesela faturalandırmayı yaptın ya oradaki, Toplam, Kdv ve Genel Toplam değerleri, $toplam,$kdv,$geneltoplam zaten bunları submit ettiğin zaman bankanın sayfası senden bu değerleri alacak ve gerekli yerlere koyarak tahsilatı yapacak
    bildiğin form mantığı.

    Veya sana diyecekki, GenelToplamdaki tutarı, $gtoplam değişkenine koy şu sayfaya submit et.

    İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
     
  9. programcimusti

    programcimusti Üye

    Kayıt:
    20 Haziran 2005
    Mesajlar:
    124
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    programlama
    tamam anladım saol ya...Çok teşekkürlerr...
     
  10. webomer

    webomer Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Nisan 2005
    Mesajlar:
    277
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ne demek efenim
     
  11. asker

    asker Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2005
    Mesajlar:
    822
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programcılığı
    Şehir:
    istanbul
    Peki şirket olması şartmı acaba? Bireysel olarak yapılabiliyormu bu işlemler? Yapılabiliyor diye duymuştum? Doğrumudur ?
     
  12. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bu işlemleri yapabilmek için şirket veya işletme olmak gerekiyor (en azından garanti ve akbank için)

    iki seçeneğiniz var, ya ortak ödeme noktası yada sanal pos. ortak ödeme noktasının kullanımı daha basit fakat tüm kontroller sizde değil, dolayısıya birisi çok güzel saldırı düzenleyebilir. sanal pos daha karmaşık ama daha kullanımı daha güvenli (kullanan şirket için). Ayrıca ortak ödeme noktasının kullanım ücreti ve masrafları daha az.
     
  13. Else

    Else Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2005
    Mesajlar:
    217
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Turker'in söylediği gibi şirket veya firma olmak gerekiyor. Şahısa ait firma da olabilir. Adi firma olarak söylenir genelde. Eğer SSL alacam derseniz banka size api veriyor kurmanız için. Eğer yok kardeşim ben SSL almak istemiyorum, param yok, gerek yok gibi birşey söylerseniz size ortak ödeme noktasını veriyorlar.

    Bu arada tüm bankalar sanal pos için ticari kimlik isteyecektir.
     
  14. Pco

    Pco Aktif Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    411
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    yada paypal.com gibi siteler var piyasada bunlar aracılıgı ilede yapabilirsin.
     
  15. mr1yh1

    mr1yh1 Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,431
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
  16. leet

    leet Yeni Üye

    Kayıt:
    29 Ekim 2005
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci - Webmaster
    Şehir:
    Alanya
    sanaLpos uyguLamalarına örnek teşkiL etmesi için garanti bankası sanaL pos kodLarı;

    http://www.dalar.net/files/SanalPos.zip

    bu da ASP iLe yazıLmış oLan ve dLL (component) gerektirmeyen bir sanaL pos sistemi;

    http://forum.zoque.net/showthread.php?t=14413&page=1&pp=10

    bu da garanti bankası sanaL posunun ASP kodLarı;

    Kod:
    <html> 
    <head> 
    <title>Garanti Bankası VPos ASP Kodları</title> 
    </head> 
    <body> 
    
    <% 
    
    siparis_kodu=Trim(Request.Form("siparis_kodu" )) ' Sipariş Numarası 
    dosyaadi="sizindosyaniz" ' Garanti Bankasının Verdiği .pem doyasının adı 
    kullanici=Trim(Request.Form("kullanici" )) ' Kullanıcı 
    isim=Trim(Request.Form("isim" )) ' Müşteri Adı Soyadı 
    cvv=Trim(Request.Form("cvv" )) ' Güvenlik Kodu 
    kkno=Trim(Request.Form("kkno" )) ' Kredi Kartı No 
    kkay=Trim(Request.Form("kkay" )) ' Son Kullanım Tarihi : Ay - 09 gibi 
    kkyil=Trim(Request.Form("kkyil" )) ' Son Kullanım Tarihi : Yıl 
    tutar=Trim(Request.Form("tutar" )) ' Tutar - 70000000 gibi 
    email=Trim(Request.Form("email" )) ' Müşteri E-Mail Adresi 
    urunkodu=Trim(Request.Form("urunkodu" )) ' Ürün Kodu 
    urunisim=Trim(Request.Form("urunisim" )) ' Ürün İsmi 
    adet=Trim(Request.Form("adet" )) ' İstenilen Adet 
    filename="C:\garanti\" &dosyadi&".pem" 
    host="sanalpos.garanti.com.tr" 
    chargetype="SALE" 
    
    Dim error 
    Set payw = CreateObject("EstPayCom.Payment" ) 
    payw.Oid = siparis_kodu 
    payw.Configfile = dosyadi 
    payw.Keyfile = filename 
    payw.Host = host 
    payw.Userid = kullanici 
    payw.Bname = isim 
    payw.Cv2 = cvv 
    payw.Cardnumber = kkno 
    payw.Chargetype = chargetype 
    payw.Expmonth = kkay 
    payw.Expyear = kkyil 
    payw.Subtotal = tutar 
    payw.Email = email 
    payw.Result = 0 ' Test İçin 1 Yazmalısınız. 
    ret_code = payw.AddItem(urunkodu,urunisim,tutar,adet,"" ,"" ,"" ) 
    If Not ret_code = 0 Then 
    error = "ERROR " & payw.ErrMsg 
    End If 
    ret_code = payw.ProcessOrder() 
    
    If payw.Appr="APPROVED" AND payw.code<>"" AND payw.ERR="" Then 
    <H2>Alışveriş İşleminiz başarıyla tamamlanmıştır.</H2> 
    Else 
    <H2>Kredi kartınız onaylanmadı. Lütfen tekrar deneyiniz.</H2> 
    End If 
    
    %> 
    
    </body> 
    </html> 
    
    <% Set payw = Nothing %>
    not: Vpost biLeşeni sunucunuzda yükLü oLmalı..
     
  17. beyza_ar

    beyza_ar Yeni Üye

    Kayıt:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    İşbankası posu için bankadan gelen kodu gömdüm fakat

    merhaba....
    ben bir sanal magza için iş bankasından gelen sanal posu koduma gömdüm gelen ddl'le ve döküman yardımıyla dedikleri gibi parammetreleri gönderdim fahat
    Cevap olarak bana dönen
    ApiServer Error: XML HTTP DATA degiskeni icinde gonderilmeli
    diyor
    ama verdikleri dökümanda xmlle alakası en ufak bişey yok verdikleri dllin özelliklerinide inceledim ama bulamadım...
    Eğer bilginiz varsa cevap yazabilirseniz çok sevinirim...
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Şubat 2007
  18. Scope

    Scope Üye

    Kayıt:
    7 Şubat 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Her ne kadar "XML HTTP DATA" kelimeleri error mesajinda geciyor olsada anladigim kadariyla sistem activeX ile calisiyor.

    DLL dosyasini sunucunuza yukleyip, kodlarken nesneyi olusturup o sekilde kullanmalisiniz.