Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

kodda problem var.

Konu, 'PHP' kısmında NorthWales tarafından paylaşıldı.

  1. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <form action="" method="post">
    <input type="password" name="sifre"/><br>
    <input type="submit" value="Login"/>
    </form>
    <?php
    if($sifre==8)
    {
    echo
    "<br>SIFRE DOGRU !!!";
    }
    else
    {
    echo
    "<br>SIFRE MAALESEF YANLIS !!!";
    }
    ?>
    bu kodları çalıştırdığımda şifreye 8 girsem de başka bişi girsemde hep şifre maalesef yanlış giriyor. bi yardımcı olur musunuz?
     
  2. chesterx

    chesterx Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2,473
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    şeklinde $şifre değişkenini alman gerekir
     
  3. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    düzeldi çok teşekkür ederim chesterx peki bir sorum daha olacak. Sayfa açılır açılmaz şifre yanlış diyor onu nasıl düzeltebilirim kodları aynen pasteledim...
     
  4. metesener

    metesener Üye

    Kayıt:
    24 Ocak 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <form action="" method="post">
    <input type="password" name="sifre"/><br>
    <input type="submit" value="Login"/>
    </form>
    <?php
    if(empty($sifre)) { 
    header ("location: ".$_SERVER['PHP_SELF']);
    } else {
    if(
    $sifre==8)
    {
    echo
    "<br>SIFRE DOGRU !!!";
    }
    else
    {
    echo
    "<br>SIFRE MAALESEF YANLIS !!!";
    }
    }
    ?> 
     
  5. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    yönlendirme geçersiz diyor mete.
     
  6. ozguraybar2

    ozguraybar2 Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    473
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Denizli
    submit e bir name ata isset ile post edilip edilmediğine bak eğer post ediliyorsa if li kısmı uygula boşsa formu çıkar
     
  7. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    biraz acemiyim kod olarak yazarsanız daha iyi anlarım
     
  8. akyor35

    akyor35 Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,510
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    PHP:
    <?
    if(!empty(
    $_REQUEST[buton])){
    echo 
    $_REQUEST[deger];
    }
    ?>
    <form>
    <input name="deger">
    <br>
    <input type="submit" name="buton" value="Gönder">
    </form>
     
  9. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    maalesef düzelme yok.
     
  10. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    PHP:


    <?php

    if(!isset($_POST['sorgula']) ) {

    ?>

    <form action="<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
    <input type="password" name="sifre"/><br>
    <input type="submit" name="sorgula" value="sorgula"/></form>


    <?php

    }else {

    if(
    $_POST['sifre']==8) {

    echo 
    'true';

    }

    else {

    echo 
    'false';

    }

    }

    ?>

     
  11. NorthWales

    NorthWales Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    teşekkürler deathisonitway, mükemmel çalıştı