Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Klasör Yaratma ve Chmod Ayarları

Konu, 'PHP' kısmında ustaderdem tarafından paylaşıldı.

  1. ustaderdem

    ustaderdem Üye

    Kayıt:
    21 Aralık 2002
    Mesajlar:
    57
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Elektronik Müh.
    Şehir:
    İzmir
    Arkadaşlar,

    Ben,

    mkdir($dosya_adi,"0777");

    fonksiyonunu kullanıyorum bana kafasına göre bir CHMOD ayarı veriyor... (1410)

    Bunu,

    chmod($dosya_adi,"777");

    ile düzelteyim istiyorum, bu seferde ne hikmetse, 410 diye CHMOD oluşturuyor?


    Ben program içinde otomatikman iki klasör iç içe yaratmak istiyorum ama daha ilk klasörün CHMOD ayarı 777 olmayınca doğal olarak ikinciyi yaratamıyorum... Kaldıki, ben her istediğim anda iç içe klasör yaratmak ihiyacı duyabilirim...

    Bu durumda ne yapmak lazım ?


    Not: Ftp fonksiyonlşarı ile bu işi yapmayı denedim, yani kendi kendime kendi server'ıma bağlanayım istedim bu seferde ftp_connect(); fonksiyonunu tanıyamadı server
    Yani ne kadar engel varsa hep bana rastladı...


    Erdem Uslan
    Web : http://www.erdwebhizmetleri.com
    -------------------------------------------
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Safe_mode etkiliyor olabilir ve ayrıca octal olması gereken sayıyı string içinde yazmanda yanlışlıktır, o da sebep oluyor olabilir..

    Bak php.net sitesini araştırıken ne buldum...
    umask() fonksiyonunu kullanabilirsin...
    Kod:
    $eskimaske = umask(0000);
    mkdir('klasor',0777);
    umask($eskimaske);
    
    Hatta php'nin coder'larından Stig Bakken amcamız da ne demiş 777 olarak klasör oluşturmak hakkında
    Kolay gelsin..
     
  3. ustaderdem

    ustaderdem Üye

    Kayıt:
    21 Aralık 2002
    Mesajlar:
    57
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Elektronik Müh.
    Şehir:
    İzmir
    Bir Daha Sağolasın :)

    Ben de o umask(); fonksiyonunu sonradan okudum ve aynen senin dediğin gibi hallettim...

    Yanlız şuanda yarattığım klasörlerin "uid" ve "gid" leri apacje diye geçtiğinden, yani bana ait olması gereken veriler olmadığımdan, bu yaratılan yeni klasör içine ekstradan bir klasör daha yaratılamıyor..

    php ile user ve group bilgilerini deüğiştireyim istedim ama yine takıldı :) Sanırım sınırlandırma var güvenli kip meselesinden :)

    Neyse yardımların için bir daha SAĞOL !
     
  4. proxy77

    proxy77 Yeni Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    java | php developer
    Şehir:
    istanbul
    aynı sorun bendede olustu klasor olustururdugum zaman ch mod 777 veriyorum fakat onun içine function ile iki tane daha alt klasor olusturmak istediğimde klasoru olusturana kadar bir sure geciyor ve alt klasorleri olusturamıyor..function u tekrar cagırdıgımda bu sefer alt klasorleri olusturuyor..bunun bir cozumu var mı diye aranıp duruyorum..
     
  5. proxy77

    proxy77 Yeni Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    java | php developer
    Şehir:
    istanbul
    sorunu çözdüm arkadaşlar..kolay gelsin.. ;)
     
  6. kombers

    kombers Yeni Üye

    Kayıt:
    29 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Aynı sorun bendede var

    klasör oluşuyor 777 olarak ama dediğiniz gibi ana klasör oluşuyor ama alt klasörler oluşmuyor f5 yapınca ozaman oluşturuyor klasörleri. Bu sebepten dolayıda sayfada hata veriyor tek seferde anaklasör ve onun içinede 777 olarak klasör oluşturabilirmiyiz.
     
  7. kbere

    kbere Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2003
    Mesajlar:
    589
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyorum ama umarım sen de diğerleri gibi srunu çözdükten 6 ay sonra "sorunu çözdüm arkadaşlar kolay gelsin" diye bir mesaj bırakıp senden sonra aynı sorunu yaşayacak insanın 5 sene sonra gelip aynı soruyu sormasına neden olmazsın. bkz: ilk mesaj: 2003, soruyu soran ikinci kişi:2008