Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

keypress

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında blackhawk tarafından paylaşıldı.

  1. blackhawk

    blackhawk Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2002
    Mesajlar:
    244
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ...
    arkadaşlar text boxa " ' gibi karakterlerin girilmesini engellemek istiyorum.
    bunu nasıl yaparım ?

    * bir textboxa focuslanma nasıl yapabilirim?..
    mesala delphide ki setfocus gibi komutu gibi
    (yani imleç istediğim textbox a gitsin..)

    * yazılan ve istemediğim bir karakteri nasıl silebilirim.
    aşağıda bir kodlama yaptım ama tam olarak çalışmıyor..

    function kontrol()

    {
    if (key=13)
    {
    key=0;

    }
    }

    mesala entera basıldıysa iptal et
    tuşun enter olduğunu tespit ediyorum ama key=0 yemiyor ?

    yardımcı olabilir misiniz..
     
  2. blackhawk

    blackhawk Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2002
    Mesajlar:
    244
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ...
    sorumu düzeltip tekrar soruyorum



    focus() fonksiyonu bahsettiğim işi görüyormuş..

    yalnız küçük bir sorunum var..


    Aşağıda ilgili iki sayfa var.

    __

    .js yi çağardığım sayfa:


    <input name="lokanta_in" type="text" onblur="hatali_giris(this.value,this.name)" value="<?PHP print($lokanta_in); ?>">


    _


    .js:


    function hatali_giris(a,b)

    {



    if ( a.indexOf("'")!=-1)

    {

    document.formumukoru. +b+ .focus();


    }




    }

    __


    Kodlar yukarıdaki gibi:
    b değerini doğru alabildiğim halde (b=this.name)

    document.formumukoru. +b+ .focus(); bu ifade hata veriyor ?


    ama document.formumukoru.textboxınadi.focus(); dersem hata vermiyor.(yani textboxın adını değişken olarak yazmayıp direk değerini yazarsam hata vermiyor.)

    textbox name için illaki değişken mi kullanmak zorundasın derseniz: "evet". çünkü birçok textbox kullanıyorum..

    ???


    bir de a.indexOf("'")!=-1 ifadesinde ' karakteri kullanılmış mı onun kontrolünü yapıyorum..

    peki " karakterinin kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek istersem kodu nasıl değiştirmem gerekir ?
     
  3. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    document.formumukoru.textboxınadi.focus()

    Buradaki textboxunadı yerine

    document.form.element.focus()

    Şeklinde değiştirsen ve oradaki i değişkenini bir for döngüsüne tabi tutsan olmaz mı?
     
  4. blackhawk

    blackhawk Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2002
    Mesajlar:
    244
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ...
    DOSTUM. TEŞEKKÜRLER (verdiğin kod işe yaradı)
     
  5. blackhawk

    blackhawk Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2002
    Mesajlar:
    244
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ...
    function TamKontrol_ind()

    {

    var i=0;

    if (i=0)

    {
    alert("i=0");
    }


    else

    {
    this.document.f_indirim.submit();
    }


    }


    arkadaşlar
    bu kod neden işe yaramıyor ??

    neden her koşulda submitliyor for mu ?
     
  6. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Sanıyorum burada if döngüsünün bittiği yere return gelmesi lazım.Bu fonksiyonu formun onsubmit olayına yazıyorsun değil mi?