Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

kategori listeleme ve sayfalama

Konu, 'PHP' kısmında kazimkaradas tarafından paylaşıldı.

  1. kazimkaradas

    kazimkaradas Yeni Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    merhaba,

    kategori.php, ürün.php ve katgoster.php olarak 3 adet sayfam var bunlardan ürün.php düzgün çalışıyor sayfalamaları doğru olarak yapıyor yalnız mysql urün tablosundan kategoriye göre listeleme yapmak istediğimde ilk sayfada listelemeyi doğru yapıyor ve kalan ürün sayısını doğru olarak belirtiyor ama ikinci sayfaya geçtiğinde diğer kategorileri de listeliyor oysa benim istediğim kat_id ile url den aldığım kategoriye ait ürünlerin listelenmesi bunu nasıl çözebilirim ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    katgoster.php aşağıdaki gibi
    PHP:

    <?php

    include("ac1.php");
    // URL den kategorinin id numarasını alıyoruz.
    @$kat_id $_GET['kat_id'];
    $baslik=strtoupper($kategori);
    $p=$_GET['p'];

    mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
    mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
    mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
    $sql "SELECT kucukresim, buyukresim, id , bilgi , kod ,isim FROM urun WHERE kat_id = '" $kat_id "' ORDER BY kat_id";  //verileri çekme istedigin tabloyu buraya yaz
    $cmd=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    $rows=mysql_num_rows($cmd); // sorgunun toplam kaç veri çektigini aliyoruz

    $count=4//bir sayfada göstermek istedigin kayit sayisi
    if (!isset($p)) $p=1//p degiskeni tanimlanmamissa (get ile sayfaya gönderilmemisse) p'yi yani sayfayi 1 yapar
    if ($rows>$count$t_page intval($rows/$count); else $t_page=1//sayfa sayisi 1den fazla olacaksa yani örnege göre 10dan fazla kayit varsa sayfa sayisini hesapliyor. 
    $start = ($p-1)*$count//buldugu sayfa sayisina göre kaçinci kayittan baslayarak verileri çekecegimizi buluyoruz.
    if ($start>$rows) die("hack attempt"); // bir önceki satirda buldugu start degiskeni toplam kayit sayisindan büyük olamaz. böyle olursa sayfayi okumayi durdurur.

    $sql "SELECT kucukresim, buyukresim, id , bilgi , kod ,isim FROM urun WHERE kat_id = '" $kat_id "' ORDER BY kat_id LIMIT $start, 4"// verileri çekecegimiz sorgu
    $cmd=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    while (
    $row mysql_fetch_array($cmd))



    ?>

    <a name="ust"></a>
    <table width="100" border="0" cellspacing="0" align="center" height="385" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" cellpadding="0">

    <tr>
    <td colspan="2" height="31">
    <table width="100%" border="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" cellpadding="0">
    <tr>
    <? if ($kat_id=="")
    {
    ?>
    <td>&nbsp;</td>
    <? }
    else
    {
    ?>
    <td>&nbsp;&nbsp;<b><?   echo $row["kategori"];?></b></td>
    <? ?>

    <? if ($kat_id=="")
    {
    ?>
    <td>&nbsp;</td>
    <? }
    else
    {
    ?>
    <td>&nbsp;&nbsp;<b><?   echo $baslik;?></b></td>
    <? ?>
    <td align="right" colspan="2">
    </td>
    </tr>
    <tr><td height="10" colspan="3"></td>
    </tr>
    </table></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="50%" valign="top" height="302">
    <table width="530" height="16" border="1" cellpadding="8">
    <tr>
    <td colspan="3" background="img/baslikfon1.jpg" bgcolor="#E4F1CD"><b><font color="#FF0000"><?   echo $row["bilgi"];?></font></b></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="147" rowspan="3" align="center" valign="middle">
    <?   if ($row["kucukresim"]=="")
    {
    print 
    "<center>- Resim yok -</center>";
    }
    else
    {
    ?>
    <a href="#" onClick="rac('<?     echo $row["buyukresim"];?>');return false;">
    <img src="yonet/urun/<?     echo $row["kucukresim"];?>" border="0" width="222" height="171"></a>
    <?   ?></td>
    <td colspan="2"><font size="1"><?   echo $row["bilgi"];?></font></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="164"><a href="default.php?sayfa=urunayrinti&id=<?   echo $row["id"];?>&#ust">
    <img src="img/butonayrinti.jpg" border="0" width="120" height="20"></a><br>
    <br>
    <a href="default.php?sayfa=iletisim&id=<?   echo $row["id"];?>&kod=<?   echo $row["kod"];?>&isim=<?   echo $row["bilgi"];?>&bresim=<?   echo $row["buyukresim"];?>"><img src="img/butonsiparisver.jpg" width="120" height="20" border="0"></a></td>
    <td width="203"></td>
    </tr>
    <?   ?>
    </table> <?
    echo "<br><br>Sayfa : "// bu döngü toplam sayfa sayisi kadar döner
    for ($i=1;$i<=$t_page;$i++) { 
    if (
    $p==$i) echo " [$i] "//eger bulundugumuz sayfadaki isek link olmadan [1] yazar
    else echo " <a href='?p=$i'>$i</a> "//degilsek 1'e ?p=1 linki verir.

    echo 
    "<br><br>Toplam <b>$rows</b> kayit mevcut var.";

    ?></td>
    [/php]
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Nisan 2007
  2. xam

    xam Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mart 2006
    Mesajlar:
    1,080
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    kodlari [ php ] [ / php ] tagi icerisine aliniz.
     
  3. tnt77

    tnt77 Üye

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <?php
    # * * * AYARLAR * * * 
    $ayar['server']='localhost'#Mysql server adresiniz. 
    $ayar['kullanici']=' '#Mysql kullanici adiniz. 
    $ayar['sifre']=' '#Mysql kullanici sifreniz. 
    $ayar['vt']=' '#Mysql veri tabanizin adi. 
    $ayar['tablo']=' '#Kayitlarin tutuldugu tablonuzun adi. 
    $ayar['kacar']=20#Verileri kacar kacar listelemak istiyorsaniz o sekilde ayarlayin. 

    # * * * KONTROLLER * * * 
    if(!$ayar['kacar'] OR $ayar['kacar']<=0){$ayar['kacar']=5;} 
    #$ayar['kacar'] degiskenini ayarlamamissaniz veya yanlislikla 0 
    # yapmissaniz scriptin hata vermemesi icin degiskene 5 ataniyor. 
    if(!$HTTP_GET_VARS[sayfa]){$sayfa=0;} 
    #Hangi sayfadaki kayitlarin listelenecegi belirtilmemisse, $sayfa adli 
    # degiskene 0 degerini atiyoruz, boylece ilk sayfa acilir. 
    if($HTTP_GET_VARS[sayfa]<0){$sayfa=0;} 
    #$sayfa adli degiskene disaridan 0'dan kucuk bir deger 
    # gonderiliyorsa degiskene 0 degerini atiyoruz, boylece ilk sayfa acilir. 
    # * * * VERI TABANINA BAGLANIP VERILERI SECIYORUZ * * * 
    @mysql_connect($ayar['server'],$ayar['kullanici'],$ayar['sifre']); 
    @
    mysql_select_db($ayar['vt']); 
    $kayitlar=mysql_query('SELECT * FROM '.$ayar['tablo'].' WHERE kat_id = ' $kat_id ' ORDER BY id DESC LIMIT '.($sayfa*$ayar['kacar']).','.$ayar['kacar']); 
    #Kayitlari seciyoruz. 
    $kacsecili=mysql_num_rows($kayitlar); 
    #Kac kayit sectigimizi buluyoruz. 
    if($kacsecili>0){$toplam=mysql_fetch_row(mysql_que ry('SELECT COUNT(*) FROM '.$ayar['tablo']));} 
    #Tablodaki toplam kayit sayisini buluyoruz. 
    # * * * KAYITLARI YAZDIRIYORUZ VE SAYFALAMA LINKLERINI HAZIRLAYIP YAZDIRIYORUZ * * * 
    while($listele=mysql_fetch_row($kayitlar)){
    #burada listelersein artık
    }
    #Kayitlari yazdiriyoruz. 
    $kacsayfa=ceil($toplam[0]/$ayar['kacar']); 
    #Tum kayitlarin toplam kac sayfada listelenecegini hesapliyoruz. 
    if($sayfa>0){echo'<a href=hangisayfaise_o&sayfa='.($sayfa-1).'>Geri</a> | ';} 
    #Ilk sayfada degilsek bir onceki sayfaya gitmek icin 
    #Geri linkini yazdiriyoruz. 
    #Sayfalama numaralarini yaziyoruz. 
    for($i=0;$i<$kacsayfa;$i++){ 
    if(
    $sayfa==$i){echo ($i+1).' ';} 
    else{echo
    ' <a href=hangisayfaise_o&sayfa='.$i.'>'.($i+1).'</a> ';}} 
    if(
    $kacsayfa>($sayfa+1)){echo'| <a href=hangisayfaise_o&sayfa='.($sayfa+1).'>Ileri</a>';} 
    #Son sayfada degilsek ve birden fazla sayfa varsa, 
    #bir sonraki sayfaya gitmek icin Ileri linkini yazdiriyoruz. 
    ?>
    umarım yardımı olur....
     
  4. kazimkaradas

    kazimkaradas Yeni Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ben kategoriden listeleme yaptırabiliyorum ayrıca kategoride bulunan ürün sayısını doğru hesaplıyor ve ona göre link atıyor ama atadığı link'e tıkladığımda bütün kategorileri listeliyor nerde hata yapıyor olabilirim?
     
  5. tnt77

    tnt77 Üye

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    150
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Valla tam anlamadım ama sanırım p=$i değerinde bir sorun var sen tıklayınca $start a değer atanmıyor dolayısı ile 0 olarak alıyor ve ona göre listeliyor olabilir.
     
  6. kazimkaradas

    kazimkaradas Yeni Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Değerleri tekrar tekrar kontrol ediyorum sorunu bir türlü bulamadım Kategori listesinden bir kategori seçip listele dediğimde ilk 4 satır için listelemeyi doğru yapıyor sonra alta (2) linkini atıyor ve kalan ürün 3 yazıyor ne zaman (2) linkine tıklasam bütün kategorilerdeki ürünleri listelemeye başlıyor ve alta link olarak (2)(3)(4)(5)(6)(7)(8)(9) toplam 47 kayıt mevcut yazıyor önerisi olan arkadaş var mı ?

    PHP:
    [php]?php
    // Db bağlantımızın olduğu ayarlar.php yi çağırıyoruz.
    include("ac1.php");
    // URL den kategorinin id numarasını alıyoruz.
    @$kat_id $_GET['kat_id'];

    $p=$_GET['p'];

    mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
    mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
    mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
    $sql "SELECT kat_id FROM urun WHERE kat_id = '" $kat_id "'ORDER BY kat_id DESC";  //verileri çekme istedigin tabloyu buraya yaz
    $cmd=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    $rows=mysql_num_rows($cmd); // sorgunun toplam kaç veri çektigini aliyoruz

    $count=4//bir sayfada göstermek istedigin kayit sayisi
    if (!isset($p)) $p=1//p degiskeni tanimlanmamissa (get ile sayfaya gönderilmemisse) p'yi yani sayfayi 1 yapar
    if ($rows>$count$t_page intval($rows/$count); else $t_page=1//sayfa sayisi 1den fazla olacaksa yani örnege göre 10dan fazla kayit varsa sayfa sayisini hesapliyor. 
    $start = ($p-1)*$count//buldugu sayfa sayisina göre kaçinci kayittan baslayarak verileri çekecegimizi buluyoruz.
    if ($start>$rows) die("hack attempt"); // bir önceki satirda buldugu start degiskeni toplam kayit sayisindan büyük olamaz. böyle olursa sayfayi okumayi durdurur.

    $sql "SELECT kat_id,kucukresim, buyukresim, id , bilgi , kod ,isim FROM urun WHERE kat_id = '" $kat_id "'ORDER BY kat_id DESC LIMIT $start, 4"// verileri çekecegimiz sorgu
    $cmd=mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    while (
    $row mysql_fetch_array($cmd))
    echo 
    "<br><br>SAYFA :"// bu döngü toplam sayfa sayisi kadar döner
    for ($i=1;$i<=$t_page;$i++) { 
    if (
    $p==$i) echo " [$i] "//eger bulundugumuz sayfadaki isek link olmadan [1] yazar
    else echo " <a href='?p=$i'>$i</a> "//degilsek 1'e ?p=1 linki verir.

    echo 
    "<br><br>TOPLAM <b>$rows</b> kayit mevcut var.";
    [/php]
     
  7. kazimkaradas

    kazimkaradas Yeni Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    12
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    şöyle birşey farkettim @$kat_id = $_GET['kat_id']; değişkeniyle url den aldığım kategori id si ilk sayfa için düzgün çalışıyor ama ikinci sayfaya geçtiğinde devre dışı kalıyor sorguyu

    $sql = "SELECT kat_id FROM urun WHERE kat_id = kategorinumarasi ORDER BY kat_id "; olarak çalıştırırsam sayfalamayı doğru yapıyor bu sorunu nasıl çözebilirim ?


    [php]?php
    // Db bağlantımızın olduğu ayarlar.php yi çağırıyoruz.
    include([COLOR=#dd0000]"ac1.php"[COLOR=#007700]);
    [COLOR=#ff8000]// URL den kategorinin id numarasını alıyoruz.
    [COLOR=#007700]@[COLOR=#0000bb]$kat_id [COLOR=#007700]= [COLOR=#0000bb]$_GET[COLOR=#007700][[COLOR=#dd0000]'kat_id'[COLOR=#007700]];

    [COLOR=#0000bb]$p[COLOR=#007700]=[COLOR=#0000bb]$_GET[COLOR=#007700][[COLOR=#dd0000]'p'[COLOR=#007700]];

    [COLOR=#0000bb]mysql_query[COLOR=#007700]([COLOR=#dd0000]"SET NAMES 'latin5'"[COLOR=#007700]);
    [COLOR=#0000bb]mysql_query[COLOR=#007700]([COLOR=#dd0000]"SET CHARACTER SET latin5"[COLOR=#007700]);
    [COLOR=#0000bb]mysql_query[COLOR=#007700]([COLOR=#dd0000]"SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'"[COLOR=#007700]);
    [COLOR=#0000bb]$sql [COLOR=#007700]= [COLOR=#dd0000]"SELECT kat_id FROM urun WHERE kat_id = '" [COLOR=#007700]. [COLOR=#0000bb]$kat_id [COLOR=#007700]. [COLOR=#dd0000]"'ORDER BY kat_id "[COLOR=#007700]; [COLOR=#ff8000]//verileri çekme istedigin tabloyu buraya yaz
    [COLOR=#0000bb]$cmd[COLOR=#007700]=[COLOR=#0000bb]mysql_query[COLOR=#007700]([COLOR=#0000bb]$sql[COLOR=#007700]) or die([COLOR=#0000bb]mysql_error[COLOR=#007700]());
    [COLOR=#0000bb]$rows[COLOR=#007700]=[COLOR=#0000bb]mysql_num_rows[COLOR=#007700]([COLOR=#0000bb]$cmd[COLOR=#007700]); [COLOR=#ff8000]// sorgunun toplam kaç veri çektigini aliyoruz

    [COLOR=#0000bb]$count[COLOR=#007700]=[COLOR=#0000bb]4[COLOR=#007700]; [COLOR=#ff8000]//bir sayfada göstermek istedigin kayit sayisi
    [COLOR=#007700]if (!isset([COLOR=#0000bb]$p[COLOR=#007700])) [COLOR=#0000bb]$p[COLOR=#007700]=[COLOR=#0000bb]1[COLOR=#007700]; [COLOR=#ff8000]//p degiskeni tanimlanmamissa (get ile sayfaya gönderilmemisse) p'yi yani sayfayi 1 yapar
    [COLOR=#007700]if ([COLOR=#0000bb]$rows[COLOR=#007700]>[COLOR=#0000bb]$count[COLOR=#007700]) [COLOR=#0000bb]$t_page [COLOR=#007700]= [COLOR=#0000bb]intval[COLOR=#007700]([COLOR=#0000bb]$rows[COLOR=#007700]/[COLOR=#0000bb]$count[COLOR=#007700]); else [COLOR=#0000bb]$t_page[COLOR=#007700]=[COLOR=#0000bb]1[COLOR=#007700]; [COLOR=#ff8000]//sayfa sayisi 1den fazla olacaksa yani örnege göre 10dan fazla kayit varsa sayfa sayisini hesapliyor.
    [COLOR=#0000bb]$start [COLOR=#007700]= ([COLOR=#0000bb]$p[COLOR=#007700]-[COLOR=#0000bb]1[COLOR=#007700])*[COLOR=#0000bb]$count[COLOR=#007700]; [COLOR=#ff8000]//buldugu sayfa sayisina göre kaçinci kayittan baslayarak verileri çekecegimizi buluyoruz.
    [COLOR=#007700]if ([COLOR=#0000bb]$start[COLOR=#007700]>[COLOR=#0000bb]$rows[COLOR=#007700]) die([COLOR=#dd0000]"hack attempt"[COLOR=#007700]); [COLOR=#ff8000]// bir önceki satirda buldugu start degiskeni toplam kayit sayisindan büyük olamaz. böyle olursa sayfayi okumayi durdurur.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
     
  8. i.soner

    i.soner Yeni Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    merhabalar.arkadaşlar benim de şöyle bir sorunum var.ana sayfada üst menude kategoriler var ona tıkladığım zaman kategori id ye göre get komutu ile o kategoriye bağlı ürünler listeleniyor.burda sorunum yok.ben bu kategoriye bağlı ürünleri sayfalamak istiyorum.ama mysql_num_rows kodunda where kodu çalışmıyor. o yuzden sayfalayamıyorum.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim..
     
  9. i.soner

    i.soner Yeni Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    php kodum

    <?php
    $kategorisor = mysql_query("select * from urun_kategori WHERE id='".$_GET["reyon_id"]."'");

    while($kayitlar=mysql_fetch_assoc($kategorisor)){
    $kategori_id = $kayitlar["id"];
    $kategoriler_id = $kayitlar["id"];
    $reyon_adi = $kayitlar["reyon_adi"];

    // sayfalama kodu//
    $sayfalama = @$_GET["reyon_id"];
    if(!$sayfalama){
    $sayfalama = 1;
    }
    $toplamkayitsayisi = @mysql_num_rows(@mysql_query("SELECT * FROM urunler //burada where urun_kategori_id='".$_GET['reyon_id']."'")); //bu kodu çalıştıramıyorum.yani işe yaramıyor..
    $sayfadakikayitsayisi = 15;
    $baslanacakkayit = ($sayfalama*$sayfadakikayitsayisi)-$sayfadakikayitsayisi;
    $toplamsayfasayisi = @ceil($toplamkayitsayisi/$sayfadakikayitsayisi);

    //----//
    $urunsor = @mysql_query("select * from urunler ORDER BY urun_id ASC LIMIT $sayfagetir");
    while($yaz=@mysql_fetch_assoc($urunsor)){
    $sorguid = $yaz["urun_id"];
    $sorguurunboyut = $yaz["urun_id"];
    $sorgukategoriid = $yaz["urun_kategori_id"];
    $urununadi = $yaz["urun_adi"];
    $urunbarkod = $yaz["barkod"];
    $urunkodu = $yaz["urun_kodu"];
    $urunbirim = $yaz["brim"];
    $sorguurunbirimfiyati = $yaz["urun_fiyat"];
    $sorguurunresmi = $yaz["resim"];
    $sorgutarih = $yaz["eklenmezamani"];
    $sorgurenk = $yaz["urun_renk"];
    $sorgubeden = $yaz["urun_beden"];
    $sorguurun_kategori_id = $yaz["urun_kategori_id"];
    $sorguurun_alt_kategori1_id = $yaz["urun_alt_kategori1_id"];
    $sorguurunadedi = $yaz["adet"];
    $sorgustokadedi = $yaz["stokadedi"];
    $sorgugosterim = $yaz["gosterim"];
    $sorguurunadetlitoplamyaz = @number_format($sorguurunadetlitoplam,2,",",".");
    $sorgumavi = $yaz["mavi"];
    $sorguyesil = $yaz["yesil"];
    $sorgukirmizi = $yaz["kirmizi"];
    $sorgubeyaz = $yaz["beyaz"];
    $sorgugri = $yaz["gri"];
    $sorgustandart = $yaz["standart"];
    $sorguturuncu = $yaz["turuncu"];
    $sorgusari = $yaz["sari"];
    $sorgulila = $yaz["lila"];
    $sorgufusya = $yaz["fusya"];
    $sorguekru = $yaz["ekru"];
    $sorgupembe = $yaz["pembe"];
    $sorgulavanta = $yaz["lavanta"];
    $sorgulimon = $yaz["limon"];
    $sorgumentoll = $yaz["mentoll"];
    $sorgunormal = $yaz["normal"];
    $sorgusiyah = $yaz["siyah"];
    $sorgulacivert = $yaz["lacivert"];
    $sorgukahve = $yaz["kahve"];
    $sorgufume = $yaz["fume"];
    $sorgukrem = $yaz["krem"];
    $sorguxl = $yaz["XL"];
    $sorgul = $yaz["L"];
    $sorgum = $yaz["M"];
    $sorgus = $yaz["S"];
    $sorguyedi_bucuk = $yaz["yedi_bucuk"];
    $sorgusekiz_bucuk = $yaz["sekiz_bucuk"];
    $sorgudokuz_bucuk = $yaz["dokuz_bucuk"];
    $sorguyetmis_bes = $yaz["yetmis_bes"];
    $sorgualtiyuz = $yaz["altiyuz"];
    $sorguyuz = $yaz["yuz"];
    $sorguc1c = $yaz["c1c"];
    $sorguc2c = $yaz["c2c"];
    $sorgub3b = $yaz["b3b"];
    $sorguc4c = $yaz["c4c"];
    $sorguc5c = $yaz["c5c"];
    $sorguc6c = $yaz["c6c"];
    $sorguc7c = $yaz["c7c"];
    $sorguc8c = $yaz["c8c"];
    $sorguc9c = $yaz["c9c"];
    $sorguc10c = $yaz["c10c"];
    $sorguc11c = $yaz["c11c"];
    $sorguc12c = $yaz["c12c"];

    $altkategorsor = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM urun_alt_kategori1 WHERE id='$sorguurun_alt_kategori1_id' ORDER BY id ASC"));

    $altkategori_id = $altkategorsor["id"];
    $altkategoriadi = $altkategorsor["reyon_bolum_adi"];





    ?>
     
    Son düzenleme: 26 Ağustos 2017