bu forumda olduğu gibi bir link yazıyorsunuz ve yanında şu kadar kez tıklandı yazıyor ya. onu nasıl yapabilirim? aslında yaptım ama benimki biraz uzun oldu. kısa bir yöntem veya örnek bir script bilen varmı? PHP: <?php $host="http://localhost/count/"; switch ($go) { case "1"; say("1"); header("Location:$host/1.tcl"); break; } $dosya="cnt"; function say($id){ global $dosya; if( file_exists($dosya.$id.".x")) { $baglan=fopen($dosya.$id.".x",'r'); $oku=fread($baglan,filesize($dosya.$id.".x")); fclose($baglan); $oku++; $baglan=fopen($dosya.$id.".x",'w'); fwrite($baglan,$oku); fclose($baglan);} else { $dosya="cnt"; touch($dosya.$id.".x"); say($id);} } function goster($id){ global $dosya; $baglan=fopen($dosya.$id.".x",'r'); $oku=fread($baglan,filesize($dosya.$id.".x")); fclose($baglan); echo "$oku"; } ?> <html> <head> <title>a</title> </head> <body> <table border="1" width="100%"> <tr> <td width="50%"><A href="<?php echo "?go=1"; ?>">1.x</a></td> <td width="50%"><?PHP goster("1"); ?> kez indirildi</td> </tr> </table> </body> </html>
Selamlar... Acizane görüşüm, tekniğin doğru, ben olsam bende böyle bi şeyler yapardım, Belki sadece kod daha kısa olabilir, o da belli belirsiz ve oldukça önemsiz şu an için ... Kolay gelsin ,iyi çalışmalar.
Bu kadarda alçak gönüllü olunmazki Bildiğim kadarıyla türkiyede PHP ile "profesyonel" olarak uğraşan insan sayısı elin parmakları kadardır. Sanırım bunlardan biride sensin. Yanılıyor muyum?
arkadaşlar artık dayanamıyacağım itiraf ediyorum... Kendisi (mkarabulut) bana bu konuyu açmam için para vermiştir. Miktar önemli değil ama isterseniz açıklayabilirim :dahi: