Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Javascriptle sayfa yönlendirme

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında Sahin tarafından paylaşıldı.

  1. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Aslında Javascript, perl, asp, php ya da meta tagler ile bir çok yolu var sayfa yönlendirmenin ama bu soru sık sorulduğu için şimdilik kaynak teşkil etmesi amacı ile bir kaçını buraya eklemek istedim.

    1. <script language="javascript">
      self.location="gidilecek_sayfa.htm"
      </script>
    2. <script language="VBscript">
      response.redirect"http://www.ceviz.net"
      </script>
    3. <script>
      window.location = "http://www.adres.com";
      </script>
    4. <script LANGUAGE="JavaScript">
      <!-- Begin
      function redirectPage() {
      var url640x480 = "http://www.isim.com/640x480";
      var url800x600 = "http://www.isim.com/800x600";
      var url1024x768 ="http://www.isim.com/1024x768";
      if ((screen.width == 640) && (screen.height == 480))
      window.location.href= url640x480;
      else if ((screen.width == 800) && (screen.height == 600))
      window.location.href= url800x600;
      else if ((screen.width == 1024) && (screen.height == 768))
      window.location.href= url1024x768;
      else window.location.href= url640x480;
      }
      // End -->
      </script>

    5. veya meta tag ile <meta http-equiv="Refresh" content="1;URL=http://www.xxx.com/">
      [/list=1]


      gibi...

      ASP ve PHP ile nasıl yazılıyor? Hakan ve Mustafa yazarlar artık :)
     
  2. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    Bu kaynakları elden geldikçe çogaltmak gerek. Hem kod olarak hem içerik olarak zenginlik katıyor. Herkez 1 bilse ve 1 yazsa, burada eminim 10 öğreneceğiz...
    (refresh ve reload'da yazsan iyi olurdu ama - hani gaz vermek gibi olmasın ama)





    -------------
    Dalyaya az kaldı...
     
  3. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Refresh için mesela www.sitem.com u refresh edecez.

    ya da;

    ya da;

    ya da;


    ya da;

    ya da;

    yeter yeter :)
     
  4. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    woowwww

    hazır gazda iken bide scrool-bar'ın Css açılımını açsan...
     
  5. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    E peki olur;

    Kod:
    BODY {
    	SCROLLBAR-FACE-COLOR: #afb6bf; SCROLLBAR-
    HIGHLIGHT-COLOR: #e0f0ff; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR:
     #637188; SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #ffffff; SCROLLBAR-TRACK-
    COLOR: #a0aab9; scrollbar-dark-shadow-color: #000000
    
    }
     
  6. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    1. sanki eksik gibime geldi...
    2. Bu yazdıkların scroolbarın nereleri kardeş

    :D
     
  7. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Denersen alacağın sonuç hemen sağ tarafında görünüyor ;)
     
  8. hmustak

    hmustak PersianBulls

    Kayıt:
    29 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    4,607
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    BT/QA
    Şehir:
    Persian
    ben neyin neresi olduğunu zateen biliyorum, bilmeyen arkadaşlara kaynak teşkil etsin diye Gaza devam ediyorum... Bu sitenin admini olarak yazmadan rahat uyuyabilecksen , yazma


    @millet
    Görüyosunuz, gazın olmadığı yerde ise duygu sömürüsüne baş vuruyoms, mutlaka biri işe yarayacaktır...


    @yonca
    Ya kızım, sende niye işe yaramadı bu ikisi, diz mi çökelim ille önünde ;)
     
  9. trkaplan

    trkaplan Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2002
    Mesajlar:
    86
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Peki şu 4. kodu ne 640 ne 800 ne de 1024 değilse hangi sayfa çıkcak. aceba eğer 1024 den büyükse şuraya gitsin diye bir seçenek sunabilir mi?

    <script LANGUAGE="JavaScript">
    <!-- Begin
    function redirectPage() {
    var url640x480 = "http://www.isim.com/640x480";
    var url800x600 = "http://www.isim.com/800x600";
    var url1024x768 ="http://www.isim.com/1024x768";
    if ((screen.width == 640) && (screen.height == 480))
    window.location.href= url640x480;
    else if ((screen.width == 800) && (screen.height == 600))
    window.location.href= url800x600;
    else if ((screen.width == 1024) && (screen.height == 768))
    window.location.href= url1024x768;
    else window.location.href= url640x480;
    }
    // End -->
    </script>