Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Javascrip & PHP

Konu, 'PHP' kısmında Sahin tarafından paylaşıldı.

  1. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Aklıma takıldı durup dururken, Javascript ile yapılan şeyler mesela en basiti alert PHP ile yapılır mı? Yapılmaz dimi? Yok ya belkide yapılır. Belkide bazıları yapılır bazıları yapılmaz. Neden? :rolleyes:
     
  2. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    yapılıyo yaptım....
     
  3. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Hmm.

    echo "<script>alert('Merhaba dünya efendi')</script>";

    Yukarıdaki alert PHP tarafından mı yapılmış oluyor,yoksa sıradan HTML çıktısı mı sayılıyor ?
     
  4. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bence senin yazdığın tamamen javascript Mustafa, sen nasıl yaptın Lostof?

    Mesela basit bir rollover scripti bunu nasıl PHP ile yaparız?


    Kod:
    <!--
    	if (document.images) {
    	image1on = new Image();
       	image1on.src = "images/ustbutb_03.gif";
    	image2on = new Image();
    	image2on.src = "images/ustbutb_05.gif";
    	image3on = new Image();
    	image3on.src = "images/ustbutb_07.gif";
    	image1off = new Image();
    	image1off.src = "images/ustbut_03.gif";
    	image2off = new Image();
    	image2off.src = "images/ustbut_05.gif";
    	image3off = new Image();
    	image3off.src = "images/ustbut_07.gif";
    
    	}
    	function imgOn(imgName) {
    	if (document.images) {
    	document[imgName].src = eval(imgName +  "on.src") ;
    //	document["falan"].src = eval(imgName + "other.src") ;
    		}
    	}
       function imgOff(imgName) {
    	if (document.images) {
    	document[imgName].src = eval(imgName +  "off.src") ;
    //	document["falan"].src = "d01.gif";
    	}
    	}
    	// -->
     
  5. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Yapılamaz ...

    Çünkü PHP server tarafında çalışan bir dldir, client yani ziyaretçi kendi bilgisayarında yüklenen sayfa üzerindeki mouse olayları gibi şeyleri php server'a gelmedikçe anlayamaz...

    Basit di mi ?
     
  6. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sorduğumda buydu ;)
     
  7. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    o tip şeyleri yapazmazsın evet. yaa benim yaptığım nasıl perl şu anda linux un bir parçası php yi de o şekilde servera entegre ediyorsun bilgisayarına.
     
  8. Grafik

    Grafik Daimi Üye

    Kayıt:
    29 Haziran 2004
    Mesajlar:
    1,255
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Grafik Designer
    Şehir:
    Frankfurt
    Peki, bunu PHP ve MYSQL ile uyumlu hale getirsek nasıl olur ?

    hani bu haber sitelerindeki bildik sistem, başlıkların üstüne geldikçe değişen resim ?

    izlememiz gereken yok ne ?
     
  9. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    hüseyin js kaynak kodlarına bak çok basit.

    Kod:
    <script language="JavaScript">    
    function showManset(divID)
        {
        hide('manset0a');hide('manset0b');hide('manset0c');
        hide('manset1a');hide('manset1b');hide('manset1c');
        hide('manset2a');hide('manset2b');hide('manset2c');
        hide('manset3a');hide('manset3b');hide('manset3c');
        hide('manset4a');hide('manset4b');hide('manset4c');
        hide('manset5a');hide('manset5b');hide('manset5c');
        hide('manset6a');hide('manset6b');hide('manset6c');
        hide('manset7a');hide('manset7b');hide('manset7c');
        hide('manset8a');hide('manset8b');hide('manset8c');
        hide('manset9a');hide('manset9b');hide('manset9c');
    
        document.getElementById('manset'+divID+'a').style.display = 'block';
        document.getElementById('manset'+divID+'b').style.display = 'block';
        document.getElementById('manset'+divID+'c').style.display = 'block';
        }
    
    function hide(divID)
        {
        document.getElementById(''+divID+'').style.display = 'none';
        }
    </script> 
    
    ben burda 10 adet haber listelettim. şimdi önemli olan kısmı ilk göstereceğin iligili haberin linki ufak açıklaması resmi ve haber başlığı olucaktır.

    peki bunu nasıl yapcas. ilk göstereceğin haberi şu şekilde yazdırcaksın

    <div id=manset0a>baslik</div> // bu ilk haberimiz.. görüncek olan ziyaretçiye
    <div id=manset1a style='DISPLAY: none'> baslik </div> // diğerleri böle listelencek

    <div id=manset0b>açıklama</div> // gözükcek haberin açıklama metni
    <div id=manset1b style='DISPLAY: none'> açıklama </div> // diğerleri böle

    <div id=manset0c><img src=resim.jpg></div> // gözükcek haberin resmi
    <div id=manset1c style='DISPLAY: none'><img src=resim.jpg></div> // diğer haberlere ait resimler

    <a onmouseover=showManset(0) href=dnm.php?id=123>dnm</a>
    <a onmouseover=showManset(1) href=dnm.php?id=123>dnm</a>

    en kısaca böle showManset(1) burdaki 1 ve 0 ları vt den çektiğin kayıt sayısına göre döngü ile artırcaksın... ben biras uraşmıştım ama çok basitmiş...

    kodun çalışması için 10 kayıt olması gerekiyor yani 10 tane kayıt listelemen gerekiyor yoksa çalışmaz... listeleceğin haeber sayısına göre

    hide('manset3a');hide('manset3b');hide('manset3c');

    bunları azaltıp çoğaltabilirsin...
     
  10. Else

    Else Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2005
    Mesajlar:
    217
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    başlık miladi olmuş biraz sanki... 2002'den kalma başlığı canlandırmak cevize özel olsa gerek. hoş.. :)
     
  11. rasakara

    rasakara Yeni Üye

    Kayıt:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0

    bunu joomlaya nasıl uyarlayabiliriz
     
  12. rasakara

    rasakara Yeni Üye

    Kayıt:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    yokmu arkadaşlar şu kodları joomla uyumlu hale getiren