Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Include Problemi Hakkında

Konu, 'PHP' kısmında NikeFootball tarafından paylaşıldı.

  1. NikeFootball

    NikeFootball Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2005
    Mesajlar:
    187
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Kocaeli
    Merhabalar,
    internetten indirmiş olduğum free php scriptlerini siteme kuruyorum mesela site adım

    www.siteadi.com/

    include kodunu yerleştirdiğim sayfa örn. www.siteadi.com/index.php
    include ettiğim dosya ise www.siteadi.com/klasor/index.php

    şimdi direk olarak sadece index.php ye
    PHP:
    <?php include("album/index.php"); ?>[/code] kodunu yerleştiriyorum.

    bu bazı scriptlerde oluyor, bazı scripterlde olmuyo yani dizini bulamıyor diye hata mesajı veriyor.

    Acaba bir kod varmı direk index.php ye o kodu yazıpta tıpkı sayfayı alt klasörmüş gibi gösteren.
    çok büyük sorun yaşıyorum, bu nedenle istediklerimi gerçekleştiremiyorum. 
    Yardımcı olursanız sevinirim

    Kolay gelsin.
     
  2. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    ana klasorun sitem klasoru olsun icinde bir tane index.php olsun...sitem klasorunun icinde bir tane de admin klasoru olsun admin klasorunun icinde de bir tane login.php olsun.login php dosyana da index.php yi include edicen.

    ../index.php

    kapiş...:)
     
  3. NikeFootball

    NikeFootball Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2005
    Mesajlar:
    187
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Kocaeli
  4. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    vay anasını ali.... Benim bile kafam karıştı :D

    ben tercüme edim :)
    Ana klasorde olan bir dosyaya Ana klasör altındaki başka bir klasor icindeki dosyayı include etmek icin :
    ana klasordeki dosyaya
    include ("altklasoradi/dosyaadi.php");
    ekleyerek,

    tam tersi olarak, alt klasorden ana klasordeki dosyayı ekleyeceksen soyle ;
    alt klasorun icindeki dosyaya;
    include("../anaklasordekidosya.php");

    eklemen yeterli :)

    İnşallah anlatabilmişimdir.
     
  5. NikeFootball

    NikeFootball Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2005
    Mesajlar:
    187
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Kocaeli
    bende ilk dediğiniz gibi

    ana dizindeki dosyaya , alt dizindeki dosyayı klasor/index.php olarak include ediyorum fakat

    alt dizinlerdeki klasördeki dosyalarda ise dizin ayarları kodlarda örneğin. config.php , db.php gibi verilmiş bunları da düzelterek klasor/config.php , klasor/db.php olarakmı yapmam lazım

    ben acaba alt dizinlerdeki dosyaların kodlarıyla hiç oynamadan

    include ederken, bunun yanında farklı kodlar varda hiç bir zahmete gerek kalmadan bunu sağlayabilirmiyiz acaba diye sorayım dedim.
    kafam karıştı , ama bazı scriptlerde buna hiç gerek kalmıyor.
    direk include ettiğimiz zaman herşey tamam oluyor ama bazılarıda direk ana siteymiş gibi kod yazdıklarından böyle oluyor
     
  6. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    şimdi linux sunucular include konusunda daha hassastır. tam yolu belirtmen gerekir mesela ana dizindeki dosyaya alt dizindeki dosyayı include etmen icin dedigin gibi yapman gerekiyor yani soyle

    include("./altklasor/config.php");
    include("./altklasor/db.php");

    eğer alt klasordeki config.php ye
    include("db.php"); eklenmiş ise

    include icin verdigim ikinci koda (include("./altklasor/db.php"); ) gerek kalmaz. hata bile verebilir.
    ./ burası ana dizinden başlamasını sağlar.
     
  7. NikeFootball

    NikeFootball Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2005
    Mesajlar:
    187
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Kocaeli
    olmuyor kafayı yiycem :) en iyisi hepsini ana dizine atarak yapmak
    bu şekilde söylediğiniz gibi yapıyorum ama altklasor/index.php sayfasında br satır beliritoyr bu satırda hata var diyor sanırım hepsini tek tek dizinlerini belirtmem gerekecek tüm dosyalardak kodların.
     
  8. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    hata nedir buraya hatayı ve yazdığın kodu eklermisin
     
  9. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad

    sitendeki en buyuk hatayı yaparsın,nesi olmuyor olmayan ne.../ su sekil denemedin mi hic
     
  10. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    :D
    bende bişi yazmak istiyorum musadenizle :)
    Nike, Bütün include dosyalarına tam dizin var. http dahil.
    PHP:
    include('http://www.site.com/album/gel/git/sev/oksa/itele.php');
    include(
    'http://www.site.com/blog/index.php');
    Hiç bir sorun yaşamazsın...

    include('../../getir.php'); gibide yapabilirz ama senin include ettiğin ana dosya hangi klasorun altında bilmiyoruzki..

    Eger mod_rewrite kullanıyorsan işler hepsen karışır :D

    Kolay Gelsin.
     
  11. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    Sen yazamassın :)
    sen kazana düştün.
     
  12. NikeFootball

    NikeFootball Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2005
    Mesajlar:
    187
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Kocaeli
    /index.php sayfasına
    /album/index.php sayfasını include etmek için

    dediğiniz gibi

    ../album/index.php yazıyorum

    ama bu sefer

    hatası veriyor, c:\appserv\www\siteadi\album\index.php yerine yukardaki mesaj çıkıyor yani bir üst dizine çıkıyor root a .. ama sizin söylediğiniz sanırım

    /album/index.php sayfasına

    ../index.php şeklinde ana dizindeki dosyayı include etmek
    o zaman da hiç bir resim görünmüyor

    ana dizindeki bu resimlerin url adreslerini ../images/1.jpg
    şeklinde yazdıktan sonra ise bu sefer normal sayfada bunlar haliyle görünmüyor
    hakkimizda.php de veya öbür sayfalarda

    bu nedenle album.php görünecek resimler ve diğer dosyalar için bunları farklı bir dosyadamı toplamam gerek
    yani sag.php yi ana dizinde include ettiysem sag1.php oluşturarak buradaki resimleri ../images/1.jpg şeklinde mi yapmam lazım.
     
  13. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    boyle bir dene;

    include($_SERVER["document_root"]."/album/index.php");
     
  14. NikeFootball

    NikeFootball Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2005
    Mesajlar:
    187
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Kocaeli
    valla ne zamandır hep bu sorunu çözmeye çalışyordum bugün başka bir işle uğraşırken aklıma geldi.

    ben include edeceğim dosyaları önceden yani bugüne kadar hep /sag.php , /sol.php, /alt.php

    gibi yapıyordum , bugün bunları /include/ klasörü içine attım ve urlleride ../ şeklinde verince sorun çözüldü.

    sağolun.