Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Ince ayar yardım

Konu, 'PHP' kısmında RakyoL tarafından paylaşıldı.

  1. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    merhaba arkadaşlar

    localhostumda 2 tane özellik çalışmiyor birincisi:

    http://localhost/index.php?id=5&ad=osman

    echo "Numaranız:$id Adınız:$ad";

    şeklindeki değişkenleri sayfaya yazdırmak için
    $HTTP_GET_VARS[] kullanmadan sayfaya yazdırmak için nerede ve nasıl bir ayar yapmalıyım

    2. sorun ise session ayarını yapamiyorum kitapta yazdığı şekilde yapıyorum fakat yine olmiyor session olayının çalışması için ne yapmalı teşekkürler...
     
  2. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    selamlar.
    Öncelikle $_GET , $_POST , $_SESSION gibi değişkenleri bu şekilde kullanmanız programınızın sağlığı açısından daha iyi olacaktır.

    Session konusuna gelince her sayfa başına
    PHP:
    session_start();/php]koydunuzmu ?

    iyi çalışmalar 

    Murat Beşer
     
  3. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    hmmm
    $_GET $_POST şeklinde kullanmasına kullanırım fakat netten indirdiğim scriptlerin değişkenleri bu şekilde alınmiyor url sayfasından ben bu yüzden bunları kullanmadan url den o değişkenleri almak istiyorum

    sessiona gelince olay cok basitmiş "C:" sürücüsünde bir tane "tmp" klasörü açmak yeterli oluyormuş ilk olay için yardımınızı bekliyorum yanılmiyorsam php.ini de bir ayar yapılıyor daha önce yapmıştım fakat şimdi unuttum...
     
  4. mustafa

    mustafa Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2003
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    web programlama
    Şehir:
    istanbul
    register_globals = Off

    ise,

    register_globals = On

    yapılacak.
     
  5. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Tabii senin makinan için sorun yok!
    Ama bu scripti hosta yüklemeye kalkarsan
    register_globals = On olmayabilir... :mad: :p
     
  6. acemi

    acemi Misafir

    Tabii Internet'e acik bir sunucuda bunu yaptiginda, bazi suprizlere de hazir olmak gerekiyor cunku bu, ciddi bir guvenlik acigina yol aciyor. LoS.Tof'un tavsiyesine uyup hazir script'lerde gerekli yerlere $_GET , $_POST , $_SESSION eklemen cok daha dogru olur.
     
  7. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    saolun arkadaşlar hatayı buldum olay php.ini dosyasını php.exe nin bulunduğu klasörde ve c:\windows\system\php.ini yi değiştirmek lazım yani

    register_globals=On yapılacak her iki dosyada da... teşekkürler!
     
  8. mustafa

    mustafa Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2003
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    web programlama
    Şehir:
    istanbul
    php.exe'nin bulunduğu klâsördeki değil, windows altındaki geçerli diye biliyorum. denemek lâzım.
     
  9. redial

    redial Misafir

    register_globals=on konusunda Lost.of ve acemiye kulak verirsen, sonrasinda uzulmezsin...