Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

İnat yapıyo bana !!!!

Konu, 'PHP' kısmında Scorpion tarafından paylaşıldı.

  1. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    deneme.php

    <? echo $PHP_SELF;?>


    hata:

    Notice: Undefined variable: PHP_SELF in .....\deneme.php on line 2

    arkadaşlar bu nedemek?İnat yapıyor bu php bole acayip hatalar veriyor...
    hhıım
    bir de şöle saçmaladı

    if ($degisken)
    {
    bla bla bla
    }
    else
    {
    alb alb alb
    }

    yukarıdaki kod hata veriyor ama isset ile kontrol edersem sorun yok...
    Ben biliyom yeniyim diye yapıyo bunları bana...
    ASP de yapmıştı bir zamanlar ..Ama artık tırsıyo benden :)
     
  2. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    İnclude bir sayfa içindeki formda mı kullanıyorsun <? echo $PHP_SELF;?> kodunu scorpion?
     
  3. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yok walla
    Hatta denemek için sadece
    <? echo $PHP_SELF;?>

    komutunu kullandım...
    Acayip acayip hatalar veriyo...
    Ya ııs den kaynaklanıyo yada kurulumda bir hata yaptım
     
  4. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    <? echo $PHP_SELF; ?> yazdin değil mi? <? echo $PHP_SELF;?> şeklinde son noktalı virgülle soru işareti birleşik değil yani?
     
  5. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sanırım ayrık yazdım:)
    win2000 de çalışıyo php geçince kontrol ederim saol şahin...
     
  6. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Selamlar

    Önceliklelikle bir kaç uyarıda bulunacağım :)
    1.
    Kod:
    $PHP_SELF
    değişkenini
    PHP:
    $_SERVER['PHP_SELF'];
    şeklinde kullanman daha iyi olacaktır. Bazı güvenlik açıkları yarattığından dolayı pek tavsiye etmiyorum. Edildiği de söylenemez.
    2.
    PHP:
    if ($degisken)
    yerine sanırım
    PHP:
    if (!empty($degisken))
    kullanman daha sağlıklı olacaktır.

    Şimdi. $PHP_SELF için istersen php.ini yi bir kontrol et.
    if else için ise söyleye bileceğim tek şey şu. Her zaman zaman
    PHP:
    error_reporting(E_ALL);
    ile çalışırsan hatalarını yakalaman daha hızlı olur. IBM'den çevirilen yazıyıda okumanı tavsiye ederim şahsen bana baya bir şey kattı. Artık vtleri önce xml ile hazırlıyorum sonra oradan çeviriyorum :)
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Kasım 2002
  7. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    $_SERVER,$_SESSION,$_POST gibi çevre değişkenlerini tutan dizilerin elemanlarını doğrudan değişken ismiyle çağırmak istiyorsan,php.ini de
    Kod:
    register_globals=On
    
    şeklinde bir ayarlama yapman gerekiyor. PHP 4 ün ilk sürümlerinde dfault olarak bu ayar 'On' şeklinde geliyordu. fakat üstad Los'un da dediği gibi bilinçsiz kullanımlar sebebiyle sonraki versiyonlarda bu ayar Off olarak geliyor. Onun için pek çok kitapda değişkenlerin doğrudan ismiyle kullanımlarına rastlayabilirsin...

    Kolay Gelsin
     
  8. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    1.sorum:bende register_global on durumunda ama ikide bir undefided variable hatlari alip duruyom niye acaba
    2.sorum
    asagidaki kodda email gidiyor ama array diye bir yazi var emailin basinda o arrayi nasil yok ederim
    $data=array() yaparsam bu seferde if in icindeki kodlar islemiyo elseye geciyor
    PHP:

    $icerik
    =array();
      if(
    count($data) > "0")
      {
      for(
    $i=0;$i count($data); $i++)
      
    $icerik.=$data[$i]."<br>";
      
      
    $icerik.=$isim."<br>";
      
    $icerik.=$telefon."<br>";
      
    $icerik.=$email."<br>";
      
      
    $kime="zihnikaya@hotmail.com";
      
    $kimden=$email;
      
    $konu="Hizmet talebi";
      
    $baslik="From: <$kimden>\nContent-type: text/html;charset=iso-8859-9\n";
      
    mail($kime,$konu,$icerik,$baslik);
      echo 
    "<br><p align=center class=tdblack>TEÞEKÜRLER<BR>Size en kýsa sürede cevap verilecektir.</p>";
     
      exit;
      }
      else
      {
      
    pageheader();
      echo 
    "<br><p align=center class=tdblack>HATA<BR>Lütfen talep etiðiniz hizmetleri seçiniz.</p>";
      
    talep_formu_goster();
      
    pagefooter();
      exit;
      } 
     
  9. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Kod:
    $icerik=array();
    
    yerine
    Kod:
    $icerik="";
    
    işini görür sanırım...
     
  10. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    tesekur ederim ustat:)
     
  11. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    nietzsche benim sana tavsiyem tekrardan $_POST, $_GET, $_SERVER gibi arrayları kullanman olucaktır :)
    Ayrıca ayırması daha kolay. Bence 2 3 karakter için gerekli değil...
     
  12. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    LoS.ToF ve mkarabulut
    ikinizede teşekkür ederim
    başlamışken yeni sürümlerde hangi hatalar bekliyor beni?
    yani $php_self şeklinde?
     
  13. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Eski forumlara bakarsan görüceksindir :) :super: