Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

İki tarih arası veriler

Konu, 'ASP' kısmında PiYoNASP tarafından paylaşıldı.

  1. PiYoNASP

    PiYoNASP Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    485
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    MsSQL de örneğin bir sütun var ve değeri 01.01.2008 19:30:40 diye geliyor yani zaman ama tipi text, datetime değil.

    Bu gibi sütunlardan oluşan vt'lerde nasıl 2 tarih arasındaki veriler listelenir?
     
  2. nothing__

    nothing__ Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2007
    Mesajlar:
    206
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    ankara
    Bir fonksiyon yazarsın. : ve . ya göre ayırma işlemi yapıp bi diziye atarsın daha sora sırasıyla yıl ay gün saat dakika ve saniyelerini karşılaştırıp bir değer dönderirsin.
     
  3. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    Datetime yapmak daha kolay değilmi? Yada datetime niye yapamıyorsun...?
    Fonksiyonla karşılaştırma filan çok fazla yavaş olur. Tüm kayıtları çekip yazdırken tek tek kontrol edilmesi gerekir. Çok fazla kaydın olduğu bir veritabanında sürenin çok fazla uzamasına neden olur...
     
  4. nothing__

    nothing__ Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2007
    Mesajlar:
    206
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    ankara
    Ben alanın text olma zorunluluğunu varsayarak yazdım.
     
  5. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    Bende date/time olabilme durumunu sordum zaten... ;)
     
  6. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    SQL cümlesinde veri tipi değişimi yapılabiliyordur sanırım. Ben biraz araştırdım ama bulamadım... Bir iki kitap kurcalamam gerek öle bişey bulabilirsem yazarım buraya. SQL içinde çözmek lazım bunu yoksa çok amele işi olur.. :)
     
  7. PiYoNASP

    PiYoNASP Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    485
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Veri tipini değiştirmekten tam olarak kastın nedir bilemem ama değiştirilebiliyor.

    Tarihi ve zamanı kendim oluşturduğum için text olarak göstermek zorundayım diye tahmin ediyorum mssql de. Eğer datetime olarak gösterme şansım varsa o da güzel olabilir aslında.
     
  8. killaruna

    killaruna Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    414
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    db deki tarih verisini varchar(250) yap.

    işte komut :
    <%
    set rs = conn.Execute("select * From resims where tarih = '5/5/2008' and tarih = '5/5/2008' ")

    %>
    bende calıstıtırnaklara Dikkat!!1
     
  9. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    Tarihi "11 Temmuz 2008 Cuma" gibi içinde metin olacak bir şekilde mi kaydediyorsun veritabanına?
     
  10. PiYoNASP

    PiYoNASP Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    485
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    11.07.2008 15:00 gibi mesela..
     
  11. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    tarih saat yapamazmısın daha kolay olur herşey... tarihi senin oluşturup oluşturmamanın bir önemi olmasa gerek... önemli olan oradan okuma ve yazma biçimin. hem tarih saat yaparsan karşılaştırmada hiç sorun yaşamazsın
     
  12. holly

    holly Yeni Üye

    Kayıt:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bende sql de gün ay yıl olarak göstermek istiyorum
    ama ay güün yıl olarak çıkıyo nasıl bi konut yazmalıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekürler
     
  13. kenanilgun

    kenanilgun Üye

    Kayıt:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    80
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Software Developer
    Şehir:
    /usr/istanbul/bin
    Hocam MS SQL Veritabanlarında bazı tarih formatları problem yaşatıyor 1 saniye yalnış yazılan veya veriyi bulamayan kısımlarda listeme like yapamıyor. Bunu bende bir çok şekilde araştırdım. Googlede bunun için bir kaç pdf açıklaması gördüm
     
  14. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    Veritabanındaki tahi formatı neyse ona göre işlem yapmak gerek. Ay/Gün/Yıl şeklindeyse süzme işlemlerinde de aynı yapıyı kullanmak gerekiyor. Veritabanında kaydın nasıl olduğu önemli değil istersen sayı olarak kaydet. mesela bu günü yazacaksak 20080806 şeklinde yazdığımızda hiçbir sorun yaşamayız daha sonra bunu alıp parçalayarak istediğimiz gibi kullanabiliyoruz. aslında sayısal olarak kullanmak bir çok yerde daha iyi olabiliyor...