Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

İframeyle başka bi sayfa yerleştirdim php ile bulunduğum sayfanın adresını nasıl alca

Konu, 'PHP' kısmında teknoim tarafından paylaşıldı.

  1. teknoim

    teknoim Yeni Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    iframe ile sayfa yerleştirdim. yerleştirdiğim sayfa tavsiye etmece seysi. bulundugum sayfayı gondertmem lazım ama bulundugum sayfanın lınkını gosteren php kodunu bılmıorum ve ben bu kodu ıframe ıle yerlestırılmısh bı sayfada kullanabılır mıyım? kodu da solersenız sevınırım??
    tesekkurler
     
  2. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    etmece seysi.

    ben burda koptum...
     
  3. teknoim

    teknoim Yeni Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    :S:S onemlı olan soru deıl mı? php ogrenmeye calısıyoruz nıhayetınde....
     
  4. axsin

    axsin Üye

    Kayıt:
    25 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    29
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bulundugum sayfanın lınkını gosteren php kodunu $_SERVER['QUERY_STRING']; $_SERVER['SCRIPT_NAME']; hadi bakalım öğrendin mi şimdi php'yi ?
     
  5. teknoim

    teknoim Yeni Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    $link = $_SERVER['QUERY_STRING'];

    $link = $_SERVER['SCRIPT_NAME'];


    bu şekilde mi kullancas ve bunlar aynı sonucu mu verıo??
     
  6. Ap0kal1pt1ya

    Ap0kal1pt1ya Üye

    Kayıt:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    42
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    PHP:
    <?php

    $link 
    $_SERVER['SCRIPT_NAME'];
    $git $_GET[""] ;
    $sorgulama $_SERVER['QUERY_STRING'];
    if (
    $git == $sorgulama
    {
        echo 
    'Evet bugünde programın sonuna geldik kah güldük kah ağladık ama nemi öğrendik
        bir hayat tecrubesi olarak query_string i öğrendik çocuklar..'
    ;
        
    }
    else 
    {
        echo 
    'olacak olacak dene';
        echo 
    "<br>" ;    
        echo 
    "<br>" ;
    }
    echo 
    "$link";
    ?>
    yukarıdaki kodu direk çalıştırdığında
    çalıştırdığın kodun urlsinin böyle olduğunu kabul ediyorum
    : http://localhost/alperen/test.php
    ve çalıştığı zaman ekrana bastığı if şartındaki metinden sonraki yazı
    yani bende /alperen/test.php olan şey url ni veriyor...
    burda bi sorum varki bilen arkadaşlar vardır... script urlesini şöyle yaptığımız zaman : http://localhost/alperen/test.php?a
    yani get e değişken atadığımız zaman elseyi basıyor script,bize
    $_SERVER['QUERY_STRING'] ile get değişkenin aynı olmadığını söylüyor
    halbuki şurda gördüğüm cevapta benim kullanım gibi ? ben nerde yanlış yapıyorum?
     
  7. B@TT@L

    B@TT@L Üye

    Kayıt:
    29 Aralık 2006
    Mesajlar:
    117
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Bursa
    PHP değil, JavaScript kodu:
    Bu dıştaki ana sayfa olsun:
    PHP:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <
    html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <
    head>
     <
    meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
     <
    title>Ana-baba</title>
    </
    head>
    <
    body>
     <
    iframe src="b.html"> </iframe>
    </
    body>
    </
    html>
    Bu da iç sayfa (iframe içindeki - b.html) :

    PHP:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <
    html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <
    head>
     <
    meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
     <
    title>çocuk...</title>
    </
    head>
    <
    body>
     <
    script type="text/javascript">
    alert('ebeveynimin url\'si:'+parent.location);
    </script>
    </body>
    </html>