Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

if(isset($HTTP_POST_VARS)

Konu, 'PHP' kısmında ab tarafından paylaşıldı.

  1. ab

    ab Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    343
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Oğrenci
    Şehir:
    İstanbul
    Selam arkadaşlar,
    Php çalışırken şöyle bir koda rastladım ve yazmaya başladım
    ---------------------------------------------------------------------------
    <?php

    if(isset($HTTP_POST_VARS)) {
    print ("<body>\n");
    print ("<head>\n");
    print ("<title>aaa</title>\n);
    print ("</head>\n");

    foreach ($HTTP_POST_VARS as $key => $value) {

    if(gettype($value) == "array") {
    print ("$key\n");

    foreach ($value as $vali) {
    print ("$vali\n");
    }
    }
    else {
    print ("$key = $value\n");
    }
    }
    print ("</body></html>");
    }
    else {
    print ("<body>\n");
    print ("<head>\n");
    print ("<title>aaa</title>\n);
    print ("</head>\n");
    print ("<form action=\"$PHP_SELF\" MULTIPLE>
    print ("<select name=\"what[]\">
    print ("<option>1\n");
    print ("<option>2\n");
    print ("<option>3\n");
    print ("<select/>\n");
    print ("<input type=\"textbox\">\n");
    print ("<input type=\"submit">\n");
    print ("</form>");
    print ("</body></html>");
    }
    ?>
    ---------------------------------------------------------------------------
    bu kodu yeni.php diye kaydettim sonra localhost\yeni.php diye cagırdım.

    normalde HTTP_POST_VARS bos olacagından bu kodun 2.kısmında
    form ogeleri olan sayfayı cagırması gerekecekti değilmi. ama ilk kısımdaki bolum goruntulendi. Bende php 4 ve apache web server for windows var acaba kodaa mı bir hata var yoksa benim php ve apachedemi.

    Sağolun..:aglama:
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Selamlar...

    isset($HTTP_POST_VARS) a fazla güvenme...

    Sayfaya POST ile bir şey gönderirsen içeriği CONTENT_LENGTH'e yazılır,
    Eğer POST yoksa CONTENT_LENGTH=0 olur
    Yani yapmak istediğin kontrolü
    if (getenv("content_length")!=0) şeklinde yapmanı tavsiye ederim.

    Kolay gelsin
     
  3. ab

    ab Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    343
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Oğrenci
    Şehir:
    İstanbul
    Sağolasın bu işime yarayacak işallah iyi ki varsın :):super: