Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

if(getenv("content_lenght")!=0){

Konu, 'PHP' kısmında sokrates tarafından paylaşıldı.

  1. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    merhaba
    if(getenv("content_lenght")==0) ise form post ile gönderilmemiş sıfara eşit degilse post ile gönderilmişmi demektir öyle ise benim formum neden çalışmıyor
    sevgıyle



    <?php
    include("ayar.inc");
    if(getenv("content_lenght")!=0)
    {
    $baglantim=mysql_connect($db_server,$db_kullanici,$db_sifre) or die("baglanti yok");
    mysql_select_db($db_ismi,$baglantim) or die("vt yok");

    $sql="SELECT * FROM $vt_uyeler
    WHERE kullanici_adi='$kullanici_adi'
    AND sifre='$sifre'";

    $sorgu=mysql_query($sql,$baglantim);
    if(!mysql_num_rows($sorgu))
    {
    echo "<p align=\"center\" style=\"font-famliy:verdana;\">
    Kullan&yacute;c&yacute; ad&yacute; veya &thorn;ifreniz yaln&yacute;&thorn;</p>";
    exit;
    }
    }
    else
    {

    echo "<form action=\"$PHP_SELF\" method=\"post\">
    <table width=251 border=0>
    <tr>
    <td>Kullan&yacute;c&yacute; ad&yacute;:</td>
    <td><input name=\"kullanici_adi\" type=\"text\"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>&THORN;ifre:</td>
    <td><input name=\"sifre\" type=\"text\" id=\"sifre\"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td colspan=2>
    <input type=\"submit\" value=\"Gönder\">
    </td>
    </tr>
    </table>
    </form>";
    }
    ?>
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    getenv("content_length") i doğru kullanmışsın...

    Peki formda yanlış çalışan şey nedir ? Çalışması lazım gibi...
     
  3. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    :hmmm: basit bir hata var dediğine göre ama ben göremedim
    gördüğüm tek hata formun çalışmadığı
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Basit bi hata olduğunu kim söyledi ? :rolleyes:
     
  5. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    bilmem sayfanın hepsini yapıstırdım sorguda calısıyor ustatta sensin :rolleyes:
     
  6. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Sorgu bile çalıştığına göre çalışmayan veya yanlış çalışan veya istenen sonucu vermeyen veya hata veren nedir ?

    Sorunu tam anlayamadım bu gaza rağmen :)
     
  7. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    amacim gaz filan vermek degil guru olmuşsun sen bu işte
    istedeğim şeye gelince formu post ettiğimde
    if(getenv("content_lenght")!=0){
    bu kisimi hep atliyor else ye geciyor devamli
    }
     
  8. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Programcılığın bu yönü oldukça gıcıktır ama insan alışıyor, bahsettiğim şey şu ,hani ufak bi harf hatası yaparsın da error da vermez , bi türlü hatayı bulamazsın...

    Sende ufak bir harf hatası yapmışsın.
    getenv("content_lenght") yazmışsın doğrusu getenv("content_length") olacak...

    t ile h harflerinin yerlerini değiştir...
     
  9. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    evet o kadar ugrastırdı senide benide
    thans
    see you