Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

ie7 ile ie6 div arasında otomatik oluşan boşluklar

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında web.doktor tarafından paylaşıldı.

  1. web.doktor

    web.doktor Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    177
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhabalar yan yana üç tane kare biçiminde divler var..Aşağıdaki resimdeki gibi.. bunlara float deği uygulayak yan yana tutyorum.. aralarındaki değeri ise margin-lerf'e değer ataması yaparak belirliyorum. Fakat bir sorunum var IE 7 de gifler ile aşağıdaki div arasında bir boşluk oluşuyor.. bunun için bir atama yapmadım.. daha öncede başıma gelmişti.. IE7 de hep böyle oluyor... yaklaşık 5px boşluk nedendir anlayamdım.. ve ortadaki standart paket yukarı yükselme yapıyor.. hepsine değer ataması yaptım ve sabitledim.. ama bir türlü şu ie 7 yüzünden oluşan sorunu çözemedim.. neden yapıyor acaba..ie 6 da aynı sorun varmış sadece firefoxta böyle birşey yok..

    <div>
    gif resim
    <div>
    bilgiler
    </div>
    </div>






    [​IMG]
     
  2. Eretna

    Eretna Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1,639
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    WebMaster
    Şehir:
    Ankara
    ie6 css de çok geri bir tarayıcı ie7 de bu aza inmiş ama hem ie6+ie7+ff de aynı görüntüyü almak çok zor ve uğraştırıcı olacaktır. artık ie7 ve ff yi baz alıyorum ben. yoksa işin içinden çıkılacak gibi değil.
    ayrıca o kadar küçük bir farkla kurtulduğuna dua et bence.
     
  3. ozguraybar2

    ozguraybar2 Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    473
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Denizli
    resim gözükmüyor
    padding atadın mı?
     
  4. web.doktor

    web.doktor Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    177
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Hepsi ile Uyum sağlamak için takla atıyorum.. fakat bunu neden yaptı anlayamadım..

    resim şuan gözüküyor.. padin ataması yaptım..şuan kaldırıp denedim düzelmedi..
     
  5. mustafa

    mustafa Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2003
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    web programlama
    Şehir:
    istanbul
    3px olabilir mi?
    buna ie 3px bug diyorlar.
    div'lere ve gif'lere display:inline vermeyi deneyin.
     
  6. Setting_By

    Setting_By Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bu yazıya katılıyorum. farklı kodlamalarla dahada degişik bir görünüm kazanacagını göreceksiniz. <div> bagımlılığı ie6 ve ff arasında ne kadar uzun bir fark oluşturdugunu hepimiz biliyoruz . bunun nedeni ise çok kullanılan ve microsoft yazarlarının esas aldıgı <td> , <div> , <lable> , <br> ve <br /> v.b gibi kod katarlarının kendilerine göre ie göz önünde bulundurularak aldıkları önlemdir.ff yazılımcılarıda aynı kodları alıp onlarda kendilerine göre bazı önlemler almaya çalışınca ortaya bu durum çıkıyor. demek istedigim her iki yazılımların yada faklı sürüm ve yazılımların ortak önlemli kodları degil aynı yüzeysel karekterlerini bulup uygulamak .
     
  7. Sniper

    Sniper Daimi Üye

    Kayıt:
    21 Haziran 2004
    Mesajlar:
    2,732
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Webmaster
    Şehir:
    İstanbul
    Eric Meyer'in CSS ile sıfırlama tekniğini kullanmanı tavsiye ederim. Tüm elemanların belirli özelliklerini her browser'da aynı şekilde görüntüleyebilmek için geliştirilmiş bir teknik. İşe yarayabilir...
     
  8. web.doktor

    web.doktor Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    177
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    css kodlarını inceledim mantıklı bir çözüm..denemekte fayda var..


    Malesef buda olmadı..

    daha öncede bu sorunla karşılaşmıştım gif ve div arasında sürekli böyle boşluklar oluşuyor..

    az önce deneme yaptım giften sonra <br/> ekledim ve boşluk kalktı şaşırdım kaldım.. gecenlerde yaptığım bir sitede aynı sorun vardı bu şekilde çözüme kavuşturmuşum şimdide denedim şaşırdım.. neden bir <br/> ihtiyacı oluyorki kodlarım aşağıdaki gibi...Herkese çok teşekkür ediyorum..