Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

html

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında penatra tarafından paylaşıldı.

  1. penatra

    penatra Yeni Üye

    Kayıt:
    15 Mart 2003
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ben bu dersi yeni almaya başladım ve bazı sorunlarım var galiba:)))
    herşeyden önce <body bgcolor "#1256894"> ya da <fontcolor= "#1256486"ıwj</font> yazdığım zaman sayfamda herhangi bi renklenme olmuyor. bunun yanısıra bi cv hazırlamaya çalışıyorum ama daha 1 ders gödüğüm için kolay birşey olması grekiyor skills kısmında c,c++,visual basic lerin başlarına . koymam gerekiyor ve de ilk okul ortaokul lise kısımlarıın başlarına bunu <li>.....</li> kullanarak yapmış olsamda noktalar faklı boyutlarda çıkıyor bunu da çözmüş değilim yardımcı olursanız çok sevinirim...
     
  2. Zerzevat Adam

    Zerzevat Adam Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2003
    Mesajlar:
    4,787
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    istersen öcne wysiwyg 'le yap kuralı kavra sonra tüm kodları iyice bil
     
  3. ozan

    ozan Üye

    Kayıt:
    27 Ekim 2002
    Mesajlar:
    53
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    # ile başlayan renklerin hex değerleri 6 karakterdir. sen 7 karakter yazdığın için çalışmıyor.
     
  4. Zerzevat Adam

    Zerzevat Adam Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2003
    Mesajlar:
    4,787
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    evet
     
  5. NAE4

    NAE4 Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    926
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    N/A
    Şehir:
    N/A
    (1) <body bgcolor="black">
    <font face="verdana" color="black">

    Yapısal olarak yukarıdaki koyu yazılmış kod düzeninin dışına çıkamazsın. Bu HTML'in yazım kuralıdır. HTML 'Tag'lerden oluşur. Tag etiket olarak Türkçe'ye çevrilebilir. Bahsettiğim yazım kuralının daha açığı şöyle örneklendirilebilir;

    <bir_etiktet>Etikete Maruz kalacak yazı</bir_etiket>

    (2) <li></li> etiketleri HTML'de bir şeyleri listelemek için kullanılıyor biliyorsun. Bundaki boyut farklılığının tek sebebi <font></font> etiketlerinin hatalı kullanılmasıdır. <font></font> etiketini hatalı yerde sonlandırırsan böyle bir sorun ortaya çıkar. Sorunu çözmek için </font>'u </li> etiketinin altına atmalısın.

    Ömer kardeş wysiwyg demiş ona da bi açıklık getirelim;

    Ne görürsen onu alırsın'ın ingilizcesinin kısaltılmışı... Dilimize Sams'ın masalımsı web tasarım kitaplarından geçmiştir. Dreamweaver, FrontPage, HomeSite, (ve Elion Site Maker :D) gibi yazılımlar siteyi bir kelime işlemci yazılımda hazırlarmışçasına yardımcı olurlar.

    Yani etiketlerle boğuşmaz sadece uyum ve içerikle ilgilenirsin o zaman. Tabii bu tür yazılımları kullanıp tek bir etiket bile bilmeden kendini web dünyasının zirvesinde hisseden arkadaşlar var, biliyorum. Bu yüzden html'i iyi kapıp bu yazılımlara geçmek insanın ufku açısından çok daha faydalı olur.

    Sana bu yazılımları kullanma demiyorum, kullan da demiyorum. Ben sadece kapıyı gösteririm. Oradan içeri girmek sana ait.. :rolleyes:

    // Yazdıklarımı gözden geçirdimde bayağı saçmalamışım :) idare edersin artık.

    Sevgiler..
     
  6. fixman

    fixman Daimi Üye

    Kayıt:
    10 Mart 2003
    Mesajlar:
    867
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Yemez.
    Yahu bu konu HTML'ye yeni başlayanlar için çok önemli ( ;) ), birkaç satırda ben karalayayım şuraya :

    HTML'de kullanılan renk kodları hexadecimal, yani onaltılık sayı düzenine göre kodlanırlar... Ama hemen kafanız karışmasın, hex renk kodu yazmak tam bir çocuk oyuncağı! :)

    #xxxxxx şeklinde yazılan kodları şu şekilde çözümleyebiliriz :

    #[hex kodlanmış red(kırmızı) tonu][hex kodlanmış green(mavi) tonu][hex kodlanmış blue(mavi) tonu]

    Her renk tonu 0 ile 255 arasında ton değerine sahip olabilir. Bu da sayfada 255*255*255 kadar renk kullanabileceğiniz anlamına gelir.

    Örneğin kırmızının 0[hex olarak 00] değeri tam siyah, 255 değeri[hex olarak FF] tam kırmızıdır. 0-255 arası bu iki renk arasındaki geçişler, tonlardır...

    Hex kodu olarak 0-9 arasındaki rakamları ve A-F arasındaki harfleri kullanabilirsiniz. Burada;
    A-10, B-11, C-12, D-13, E-14, F-15 karşılıklarını alır.

    Örneğin 140 ifadesini hex olarak yazabilmek için

    Kod:
    Bölünen | Bölen | Bölüm | Kalan
      140      16       8      12//   ---> C
       12//    yok     yok            ---> C
    
    işlemlerinin sonucunda "CC" hex değerini yani "#CCxxxx" kodunu elde etmiş oluruz...

    Son olarak
    http://www21.brinkster.com/kemalersin/h4c/h4c_unicode.htm

    adresinde hex olarak yazılabilen bütün renk tonlarını görebilmek olanağınız olduğunu eklemeliyim...
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Mart 2003
  7. NAE4

    NAE4 Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    926
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    N/A
    Şehir:
    N/A
    :confused:

    Basitlik ve zorluk kişiden kişiye değişen kavramlardır. Bana C++ ile OpenGL programlama zor geliyor. Ama bana göre çok basit bir betik dili olan PHP kardeşime çok kompleks bir dil gibi geliyor olabilir.

    Bence burada hatırda tutulması gereken nokta basit veya zor olsa da -bildiğin konularda- sadece yardımcı olmak. (Karşıdakini aşağılamadan..)

    Sevgiyle,
     
  8. yemre

    yemre Daimi Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    2,180
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Uygulama Geliştirme
    Şehir:
    İstanbul
    mail adresi verirsen cv örneği yollarım
     
  9. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    RGB kırmızı yeşil mavi değil miydi yahu?
     
  10. Zerzevat Adam

    Zerzevat Adam Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2003
    Mesajlar:
    4,787
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    green'ede mavi yazmış galiba
     
  11. fixman

    fixman Daimi Üye

    Kayıt:
    10 Mart 2003
    Mesajlar:
    867
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Yemez.
    "Basitlik ve zorluk kişiden kişiye değişen kavramlardır. Bana C++ ile OpenGL programlama zor geliyor. Ama bana göre çok basit bir betik dili olan PHP kardeşime çok kompleks bir dil gibi geliyor olabilir.

    Bence burada hatırda tutulması gereken nokta basit veya zor olsa da -bildiğin konularda- sadece yardımcı olmak. (Karşıdakini aşağılamadan..)"

    Ehi... Sana hak veriyorum ama bu kadar da alıngan olmaya gerek yok değil mi?

    Ayrıca bazı yazım yanlışlarına takılmak da çok gereksiz... Örneğin "Green" tercümesi olarak parantez içinde "mavi" yazmak gibi... Sizin bu yazım yanlışı yerine 140'ın hex değerini "8C" değil de "CC" olarak hesaplamama dikkat çekmenizi isterdim...

    İşlem şu şekilde doğrudur :

    Kod:
     140 | 16
     128 |  8 // > 8
    -___------    /
      12   // > C             -----> 8C
    
    Sevgiler...
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Mart 2003
  12. fixman

    fixman Daimi Üye

    Kayıt:
    10 Mart 2003
    Mesajlar:
    867
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Yemez.
    Düzeltme

    Hatalarımızı kabul etmeliyiz değil mi?

    Pzt görüşmek üzere...

    Selamlar...