Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

html taglari

Konu, 'PHP' kısmında Hard`n`Dark tarafından paylaşıldı.

  1. Hard`n`Dark

    Hard`n`Dark Aktif Üye

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    340
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    kölelik
    Şehir:
    34
    selam..

    bir textarea icine bir metin girerek sonuclari db'ye kaydediyorum. (php+mysql kullaniyorum) bu metin, cesitli html tag'lari iceriyor.
    daha sonra bu metni db'den cekip ekrana bastigim zaman, html taglari browser tarafindan yorumlaniyor ve ekranda buton'lar checkbox'lar falan cikiyor.
    manual'a baktim ama goremedim; metni kaydederken ya da basarken bi fonksiyondan gecirmem gerekiyor sanirim html tag'larina ayar cekmek icin.. ama nasil ??

    saygilar..
     
  2. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Bunun Ikı yolu var:

    PHP:
    $metin "<b>metin</b>";
    $metin strip_tags($metin);

    echo 
    $metin// Çıktı sadece 'metin' olucaktır..
    yada

    PHP:
    $metin "<b>metin</b>";
    $metin htmlspecialchars($metin);

    echo 
    $metin// Çıktı '&lt;b&gt;metin&lt;/b&gt;' olucaktır..
    Aradakı farkı anlamıssındır sanırım.. Ilkınde taglar butunuyle kaldırılırkeni ıkıncısınde html ıcın anlam ıfade eden karakterler (<> gıbı) zararsız hale getırılıyor..

    Sen hangısını ıstersen onu kullanabılırsın..
     
  3. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Ayrıca sormamıssın ama soylıyım.. Ayrac ısaretıde (') mysql e kayıt esnasında basını agrıtabılır.. Ornegın "Ankara'da" ıfadesı ıle baslıyan bır kaydı sqle gırerken soyle bır sorgu kullanman gerekırkı buyuk ıhtımalle sytax (yazım) hatası alırsın.

    Kod:
    insert into yazi set yazi='Ankara'da';
    
    Bunu engellemek ıcın

    Kod:
    $metin = "Ankara'da";
    $metin = addslashes($metin);
    
    echo $metin; // Çıktı "Ankara\'da" olucaktır..
    
    $metin = stripslashes($metin)
    
    echo $metin; // Metın eskı halıne donecektır..
    
    Bu sekılde verıtabanına gonderdıgın her kayıda, ayrac (') ısaretını etkısız hale getıren slash (\) ı eklersen basın agırmaz.. Kaydı htmle basıcagın sıradada slashları kaldırırsın..
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Mart 2003
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Üstad Hunter,

    Soruya çok güzel cevaplar yazmışsın..

    Yalnız removeslashes() değil sanırım stripslashes() olacak.

    Kolay gelsin..
     
  5. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Haklısın :)

    Sımdı degıstırdım.. Bu arada vBulletin de code ... /code aralıgına "\" eklemek ne zormus.. Ascii kodunu kullandım..