Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Hostinge atınca üstte boşluk oldu.

Konu, 'Web Programlama' kısmında webandyazilimprofesor tarafından paylaşıldı.

  1. webandyazilimprofesor

    webandyazilimprofesor Üye

    Kayıt:
    2 Eylül 2017
    Mesajlar:
    135
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Ankara
    Merhaba,

    bir web sayfası hazırladım. Bilgisayarda localhost'da denedim hiç sorun yoktu. Ama hostinge atınca üstte boşluk oldu. Sizce neden olabilir?

    Bilgisayarda-localhost'da boşluk yok :

    [​IMG]

    Hostinge atınca :

    [​IMG]

    Kodlar şu şekilde :

    Kod:
    <!DOCTYPE html>
    <html>
    <head>
    	<title>Sıkça Sorulan Sorular</title>
    </head>
    <body>
    
    <?php
    
    include "../header.php";
    
    ?>
    
    <a onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?url=ne-icin-calisiyoruz.php" style="position: absolute;top: 275px;left: 30px;text-decoration: none;" data-href="ne-icin-calisiyoruz.php" style="position: absolute;top: 275px;left: 30px;text-decoration: none;" >Ne için çalışıyoruz?</a>
    
    <a onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?url=sitede-neler-var.php" style="position:absolute;top: 300px;left: 30px;text-decoration: none;" data-href="sitede-neler-var.php" style="position:absolute;top: 300px;left: 30px;text-decoration: none;" >Sitede neler var?</a>
    
    <a onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?url=forum-nedir.php" style="position: absolute;top: 325px;left: 30px;text-decoration: none;" data-href="forum-nedir.php" style="position: absolute;top: 325px;left: 30px;text-decoration: none;" >Forum nedir?</a>
    
    <label style="position: absolute;top: 375px;left: 30px;">Şimdilik bu kadar sorumuz var. Eğer sıkça sorulan sorulara(SSS) soru eklemek isterseniz bizle iletişime geçebilirsiniz.</label>
    
    </body>
    </html>
    kodlarda include ile eklediğim header sayfasında bilgisayarda da hostingde de boşluk yok.

    Bu sorunu nasıl çözebilirim?

    Yardımınıza ihtiyacım var.
     
  2. Çarkçı

    Çarkçı Üye

    Kayıt:
    6 Nisan 2018
    Mesajlar:
    30
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    Mersin
    Eğer stil dosyalarınız (.css gibi), "header.php" içinde bulunuyorsa, sayfa yapısını yanlış oluşturmuşsunuz demektir. Bu gibi kodları "<head></head>" etiketleri arasına almalısınız.

    HTML CSS

    Sorununuzla ilgili doğru bir analiz yapabilmek için de sayfanın kaynak kodlarını (Chrome: CTRL+U) incelemelisiniz.